Stofzuiger merken: een overzicht van de 10 beste

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Bewerkt door: Maud Hendriks
Stofzuiger merken: een overzicht van de 10 beste

Als je een stofzuiger gaat kopen, dan heb je natuurlijk keuze uit tientallen stofzuigers. Daarom kan het kiezen van een stofzuiger ook vaak overweldigend zijn. Ga je voor een duur of goedkoop model, een bekend merk of een b-merk? Op Stofzuigerwijzer hebben we natuurlijk al ontzettend veel stofzuigers getest van verschillende merken. In dit artikel hebben we de beste stofzuiger merken voor je op een rijtje gezet, zodat jij een betere beslissing kan maken.

Dit zijn de 10 beste stofzuiger merken:

1. AEG

Zoals we in de inleiding ook al zeiden hebben we ontzettend veel stofzuiger merken kunnen testen, waaronder stofzuigers van AEG. Naar onze mening zijn de stofzuigers van AEG een van de beste stofzuigers die we hebben mogen testen. Zeker op prijs-kwaliteit niveau zijn het zeer goede apparaten. Je betaalt vaak niet de hoofdprijs maar krijgt wel een degelijke en kwalitatief goede stofzuiger waar je de komende 5 tot 10 jaar plezier van kan hebben.

AEG biedt zowel stofzuigers met zakken als zakloze stofzuigers aan. Ook zijn ze een producent van de aan populariteit winnende steelstofzuiger. Een apparaat die we in het bijzonder even willen uitlichten, is de AEG VX82-1-ECO. Dit is namelijk verreweg de stilste stofzuiger die we ooit getest hebben (op robotstofzuigers na). Met slechts 57db aan maximaal geluidsniveau zou je bij wijze van op de zondagmorgen kunnen gaan stofzuigen zonder dat je bang hoeft te zijn dat de hele familie wakker wordt.

AEG VX82-1-ECO
AEG VX82-1-ECO
Klik voor beste prijs

2. Miele

Bijna iedereen in Nederland kent het merk Miele wel. Is het niet van het witgoed, dan is het wel van de stofzuigers. Ze maken extreem kwalitatief goede stofzuigers. Ook qua levensduur gaan Miele stofzuigers veruit het langste mee van allemaal (ongeveer 10 tot 12 jaar bij regelmatig onderhoud). We hebben dan ook weinig slechts over Miele te vermelden. Het enige minpuntje van het merk is dat we vrijwel alle modellen wel aan de dure kant vinden. Maar dat is ook te verwachten, omdat ze een goede bouwkwaliteit hebben en erg lang meegaan. In de aanschafkosten zijn ze dus vaak iets duurder, maar dat betaalt zich op de lange termijn terug.

De Miele Complete C3 is een van de beste stofzuigers op de markt op dit moment. Het is een zeer krachtige stofzuiger met een sterke zuigkracht waar je eenvoudig je hele huis mee kunt schoonmaken.

Miele Complete C3
Miele Complete C3
Klik voor beste prijs

3. Philips

Ook Philips is natuurlijk een zeer bekend merk. Ze zijn uiteraard niet alleen bekend van stofzuigers. Philips is een multinational die in veel markten actief is. Het bedrijf heeft wel door de jaren heen een zeer goede reputatie op gebouwd als het gaat om hun verschillende producten. Ook bij stofzuigers hebben wij weinig negatieve woorden over Philips te zeggen. In onze eigen tests scoren de stofzuigers van Philips altijd zeer goed.

Philips heeft verschillende modellen van een stofzuiger zonder zak en stofzuiger met zak in het assortiment. Daarnaast maken ze ook steelstofzuigers. Een mooi model is bijvoorbeeld de Philips AquaTrio waarmee je zowel kunt stofzuigen als dweilen.

4. Numatic (bekend van 'Henry')

Numatic als merk en bedrijf is zelf wat minder bekend, maar bijna iedereen heeft wel eens een keer een van de Numatic stofzuigers gezien. Numatic is namelijk het bedrijf achter de stofzuigers met gezichtjes zoals 'Henry' en 'Hetty'.

Een van de grote voordelen van Numatic stofzuigers ten opzichte van andere merken stofzuigers, is dat ze vaak voorzien zijn van een zeer lang snoer. Je hoeft daardoor niet telkens van stopcontact te wisselen als je een andere ruimte betreedt. Je kunt door het lange snoer moeiteloos bij elke hoek van de kamer komen. Qua prijsniveau zitten ze een beetje in het midden. Het hangt een beetje af van het model dat je kiest. Er zijn absoluut goedkopere modellen te vinden, maar dat is altijd een afweging die je zelf als consument zal moeten maken.

5. Dyson

Met de stijgende populariteit van de steelstofzuiger is ook Dyson niet onopgemerkt gebleven. Over Dyson gaan we heel eerlijk zijn. Het is een fantastisch merk met prachtige stofzuigers (zowel qua uiterlijk als kwaliteit). Als je een draadloze stofzuiger van Dyson koopt, weet dan dat je voor een groot deel ook voor het merk betaalt. Het is een beetje hetzelfde als een iPhone. Voor minder geld kun je gelijkwaardige stofzuigers vinden, maar dan heb je geen échte Dyson.

Ze bieden ook een aantal traditionele 'sledestofzuigers' aan, maar de meeste mensen zullen bekend zijn met de draadloze variant.

6. Samsung

Ook Samsung heeft een aantal goede producten op de markt weten te brengen. Een van de Samsung stofzuigers waar we zeer over te spreken zijn is bijvoorbeeld de Samsung Jet 85 Pro. Dit is dus een beetje een vergelijkbare draadloze stofzuiger voor veel minder geld ten opzichte van een Dyson stofzuiger.

Samsung Jet 85 Pro
Samsung Jet 85 Pro
Klik voor beste prijs

7. Bosch

Ook Bosch behoort nog steeds tot een van de betere stofzuiger merken van dit moment. Ook Bosch maakt verschillende soorten stofzuigers. Je moet altijd eerst naar je eigen wensen en behoeften kijken voordat je overgaat tot koop van een stofzuiger. Kijk goed welke stofzuiger geschikt is voor jouw situatie.

Ook interessant
Stofzuiger kopen: waar moet je op letten?
Bekijk hier belangrijke factoren die invloed hebben op je aankoopbeslissing.

8. Rowenta

Rowenta is een vrij onbekend stofzuigermerk, maar behoort absoluut tot een van de beste stofzuiger merken. Rowenta stofzuigers zijn altijd zeer scherp geprijsd en daarmee zeer aantrekkelijk voor de consumenten die niet de hoofdprijs voor een stofzuiger willen betalen. Daarnaast zijn wij persoonlijk altijd tevreden over de stofzuigers van Rowenta.

Een van de modellen waar we met name over te spreken zijn, is de Rowenta Silence Force RO7740. Als je het vergelijkt met andere stofzuigers kost deze stofzuiger echt een fractie van de prijs, terwijl die in al onze testen gelijkwaardige resultaten leverde. Het is misschien niet de meest elegante stofzuiger, maar dat moet natuurlijk ook niet het uitgangspunt zijn.

Rowenta Silence Force RO7740
Rowenta Silence Force RO7740
Klik voor beste prijs

9. Siemens

Siemens is wellicht wat meer bekend van het witgoed, maar ze maken ook stofzuigers. Ook dit behoort tot een van de betere merken in Nederland. Wel gaan we over dit merk heel eerlijk zijn; we hebben er zelf nog maar weinig ervaringen mee. We kunnen er daarom helaas niet al te veel over vertellen.

10. iRobot

We sluiten de lijst met beste stofzuiger merken af met iRobot. Zoals je waarschijnlijk van de naam al had kunnen afleiden, specialiseert dit bedrijf zich in het produceren van robotstofzuigers. Een robotstofzuiger bespaart je natuurlijk ontzettend veel tijd, omdat die door middel van vooraf ingestelde schema's volledig automatisch het huis schoonhoudt. Het nadeel is wel dat ze vrij prijzig zijn. Zeker als je het vergelijkt met traditionele stofzuigers. Zelfs ten opzichte van een steelstofzuiger kan een robotstofzuiger behoorlijk in de kosten lopen. Alleen als je wat geld over hebt raden we aan om zo'n apparaat te kopen.

Neem ook eens een kijkje bij de beste robotstofzuiger die we getest hebben.