Bosch stofzuiger kopen? Dit zijn de beste modellen

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Bosch is een Duits merk dat veel verschillende producten aanbiedt, van elektrisch gereedschap tot huishoudelijke apparaten. Ze staan natuurlijk bekend als kwalitatief hoogwaardig merk. De producten zijn dan ook vrij populair. Dat maakt het soms wel moeilijk kiezen tussen bepaalde producten, zo ook bij een Bosch stofzuiger. Door de vele verschillende opties is het moeilijk om een model te kiezen die bij jou past. In dit artikel kijken we naar de beste modellen en opties en leggen we de verschillen duidelijk uit. Zo kan jij een betere keuze maken.

Onze Bosch stofzuiger top keuzes
Bosch Serie 8 In'genius ProSilence BGL8SIL5 - Beste met zak

De beste stofzuiger van Bosch met zak. Bijkomend voordeel is dat die ook nog eens ontzettend steel is. Erg fijne stofzuiger met uitstekende resultaten.

Bosch Relaxx'x Ultimate BGS7RCL - Beste zonder zak

Zeer goede stofzuiger zonder zak die geschikt is voor alle vloertypen en een aangenaam geluidsniveau heeft. Ook geschikt voor dierenharen en tapijt.

Bosch Unlimited 8 ProAnimal BBS8214PET - Beste steelstofzuiger

De beste steelstofzuiger van Bosch waarmee je gemakkelijk dierenharen van meubels en vloeren kan verwijderen. Wordt geleverd met handige accessoires.

Welke stofzuiger: steelstofzuiger, met zak of zonder zak?

Bosch heeft verschillende soorten stofzuigers in het assortiment. Zo hebben ze stofzuigers met en zonder zak, maar ook steelstofzuigers. Het is belangrijk dat je van tevoren goed nadenkt welk type stofzuiger je wil en nodig hebt. Hieronder leggen we even kort het verschil uit tussen de verschillende typen, zodat jij kan kijken welke het beste bij jou past.

 • Stofzuiger zonder zak: Stofzuigers zonder zak hebben het voordeel dat je geen vaste kosten hebt aan stofzuigerzakken. Ook zijn ze gemakkelijk in gebruik en het stofreservoir is eenvoudig te legen. Het nadeel is dat ze wat luidruchtiger zijn en dat ze over het algemeen minder geschikt zijn voor mensen met allergieën, omdat je in aanraking komt met stof tijdens het legen van het reservoir.
 • Stofzuiger met zak: Stofzuigers met zak zijn vaak het goedkoopst en tevens het krachtigst. Dit maakt dat deze stofzuiger nog steeds immens populair is. Daarnaast zijn het ook de meest stille stofzuigers. Vaak produceren ze rond de 65db ten opzichte van 75db bij de variant zonder zak en 85db bij steelstofzuigers.
 • Steelstofzuiger: Een steelstofzuiger heeft het grote voordeel dat ze op accu werken. Je kan dus genieten van optimale bewegingsvrijheid. Zo hoef je niet onophoudelijk van stopcontact te wisselen. Ook nemen ze minder ruimte in beslag wat zorgt voor een efficiënte opberging. Het nadeel is dat ze prijzig zijn in aanschafkosten en vaak veel lawaai maken.

Als je nog twijfelt over welke stofzuiger je moet kiezen, raden we aan onze blog “stofzuiger met of zonder zak” te lezen. Daar gaan we wat dieper in op de voor- en nadelen.

Bosch stofzuigers zonder zak

Hopelijk hebben we je een beetje wegwijs kunnen maken in het type stofzuiger dat het beste bij jou en jouw huishouden past. Hieronder hebben we de beste stofzuigers van Bosch zonder zak opgesteld.

1
Bosch Relaxx'x Ultimate BGS7RCL
Beste zonder zak
Bosch Relaxx'x Ultimate BGS7RCL
2
Bosch Serie 6 ProPower BGS41POW2
Bosch Serie 6 ProPower BGS41POW2
3
Bosch Cleann'n Allergy BGC05AAA1
Voor allergieën
Bosch Cleann'n Allergy BGC05AAA1
4
Bosch ProPower BGC21POW1
Bosch ProPower BGC21POW1
5
Bosch BGC21X300
Bosch BGC21X300

Aangezien de verschillen soms klein kunnen zijn, kun je ook onze uitgebreide vergelijking bekijken tussen de verschillende bovenstaande modellen. Bekijk de volledige vergelijking met alle verschillen op Coolblue.

Bosch stofzuigers met zak

Bosch biedt veel verschillende soorten stofzuigers met zak aan. Ze hebben momenteel 3 series, waarbij bij elke serie weer verschillende uitvoeringen beschikbaar zijn. Hieronder zullen we de verschillen even kort uitleggen:

 • Bosch serie 4: De serie 4 is de ‘oudste’ en daardoor ook de meest goedkope. Het zijn stofzuigers van een aantal jaar geleden. Dankzij de innovatieve technologieën van Bosch zijn het nog steeds erg goede stofzuigers met een hoge zuigkracht die niet al te veel geld kosten.
 • Bosch serie 6: De Bosch serie 6 stofzuigers zijn in veel opzichten net wat beter dan de serie 4. Ze zijn wat gebruiksvriendelijker, krachtiger en hebben een meer moderne uitstraling.
 • Bosch serie 8: Dit is de meest recente en geavanceerde serie die Bosch momenteel aanbiedt. Stofzuigers uit deze reeks zijn zeer krachtig, gebruiksvriendelijk en leveren zeer goede schoonmaakprestaties. Ook gaan ze zeer lang mee.

Naast de verschillende series, heb je ook per serie weer verschillende uitvoeringen en modellen. Elke stofzuiger-uitvoering is gemaakt voor een specifieke doelgroep en toepassing in gedachte. Hieronder geven we daar kort uitleg over:

 • ProPower: De PowerPro uitvoeringen hebben veruit de beste zuigkracht. Voor de meeste mensen is zuigkracht een belangrijke factoren in de koopkeuze. Als dit voor jou ook geldt, zoek dan een PowerPro uitvoering in een serie die past bij jouw budget.
 • ProSilence: Bosch stofzuigers in de ProSilence uitvoering zijn veruit het stilst. De beste geluidsarme stofzuiger van Bosch produceert ongeveer 66db. Dit is vergelijkbaar met 2 pratende mensen en daarom zeer aangenaam.
 • ProHygienic: De stofzuigers van de ProHygienic-uitvoering zijn de beste stofzuigers voor mensen met allergieën. Ze hebben een HEPA 15 filter in plaats van een standaard HEPA 13 filter. Dit maakt dat ze 99,995 % van de stofdeeltjes opvangen en filteren.
 • ProAnimal: Tot slot hebben we nog de ProAnimal uitvoering. Bij deze stofzuigers wordt een turboborstel bijgeleverd. Dit maakt het gemakkelijk om dierenharen van bijvoorbeeld meubels te verwijderen door de ronddraaiende borstels. Ook voor mensen met vloerkleed en tapijt raden we altijd aan om een stofzuiger met turboborstel aan te schaffen, omdat je hiermee diepliggend vuil gemakkelijk kunt opzuigen.

Beste Bosch stofzuigers met zak

1
Bosch Serie 8 In'genius ProSilence BGL8SIL5
Beste met zak
Bosch Serie 8 In'genius ProSilence BGL8SIL5
2
Bosch Serie 4 ProPower BGLS4POW2
Bosch Serie 4 ProPower BGLS4POW2
3
Bosch Serie 6 ProAnimal BGB6PET2
Bosch Serie 6 ProAnimal BGB6PET2
4
Bosch Serie 8 In'genius ProAnimal BGB8PET1
Bosch Serie 8 In'genius ProAnimal BGB8PET1
5
Bosch Serie 6 ProSilence BGL6SIL2
Bosch Serie 6 ProSilence BGL6SIL2

Bekijk hier opnieuw een uitgebreide vergelijking tussen de verschillende modellen. Zoek naar een Bosch stofzuiger met zak die het beste bij jouw wensen en behoeften past. Uiteraard moet die ook binnen je budget passen.

Bosch steelstofzuigers

Tot slot heeft Bosch ook een flink aantal steelstofzuigers in het assortiment. De verschillen tussen modellen zitten hem voornamelijk in het aantal meegeleverde accessoires, accuduur, volume stofreservoir, of ze geschikt zijn voor mensen met allergieën en tot slot of ze een geïntegreerde kruimeldief hebben.

Daarnaast heb je net als bij de stofzuigers met zak soms ook verschillende uitvoeringen, zoals de ProSilence en de ProAnimal. We raden aan om goed te kijken naar wat je zelf nodig hebt. Als je het fijn vindt dat de stofzuiger stil is, kies dan een ProSilence model. Vervolgens kan je (afhankelijk van je budget), kiezen voor een model uit de serie-4 of serie-6. Het zijn populaire stofzuigers, dus het kan ook zijn dat bepaalde modellen uitverkocht zijn.

Ook interessant
Bosch steelstofzuigers
Ontdek de beste Bosch steelstofzuiger van dit moment en vindt een model dat bij jou past.

Steelstofzuigers van Bosch vergelijken

1
Bosch Unlimited 8 ProAnimal BBS8214PET
Beste steelstofzuiger
Bosch Unlimited 8 ProAnimal BBS8214PET
2
Bosch BCHF220B Zwart
Bosch BCHF220B Zwart
3
Bosch ProAnimal 28Vmax BCH86PET1
Bosch ProAnimal 28Vmax BCH86PET1
4
Bosch Athlet ProSilence 28Vmax BCH86SIL1
Bosch Athlet ProSilence 28Vmax BCH86SIL1
5
Bosch Unlimited 8 BCS82BL24
Langste accuduur
Bosch Unlimited 8 BCS82BL24

Net als bij de andere typen stofzuigers, hebben we ook hier weer een volledige vergelijking opgesteld. Bekijk deze op Coolblue.

Bosch stofzuiger koopgids: let op deze 3 dingen

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er redelijk wat verschillende Bosch stofzuigers op de markt waar je uit kan kiezen. Hopelijk hebben we je al een goed stuk op weg kunnen helpen bij het kiezen van een model en uitvoering die goed bij jouw schoonmaakbehoeften past. Toch zijn er nog een aantal belangrijke factoren die van invloed kunnen zijn op je koopkeuze. Let ook op de volgende aandachtspunten bij het kopen van een Bosch stofzuiger.

 • Zuigkracht: Voor veel mensen speelt de zuigkracht van een stofzuiger een grote rol in het aankoopbeslissingsproces. Als je thuis geen dieren, vloerkleed of tapijt hebt, is het prima om een stofzuiger te kiezen met een goede zuigkracht. Heb je een van die 3 dingen echter wel, dan raden we altijd aan om een stofzuiger te kiezen met een hoge zuigkracht en eventueel een turboborstel. Dit zal je op de lange termijn veel tijd besparen.
 • Accessoires: Vooral bij Bosch stofzuigers hebben we gemerkt dat er bij het ene model vrijwel alle accessoires bij zit en bij het andere model bijna geen. Let daar dus goed op. Wij zijn van mening dat bijvoorbeeld een kierenzuigmond en een meubelzuigmond eigenlijk standaard bij elke stofzuiger moet zitten, omdat je die waarschijnlijk veel gebruikt. Maar ook een parketborstel (die je kwetsbare, houten vloer beschermt tegen krassen), zit zeker niet overal bij. Bedenk dus ook welke accessoires je nodig hebt en zorg dat die worden meegeleverd.
 • Prijs en budget: Zoals eerder vermeld heeft Bosch veel verschillende series en uitvoeringen. Ze blijven innoveren en het zal dus niet ondenkbaar zijn dat er in de nabije toekomst ook een keer een serie 10 komt. Net zoals bij veel (elektronische) apparaten, is het vaak niet nodig om de allernieuwste te kopen. Als je één serie onder de nieuwste gaat zitten, bespaar je vaak een hele hoop geld en heb je alsnog een zeer goede stofzuiger waar je lang plezier van kan hebben.