Welke Dyson kopen? Grondige Dyson stofzuiger review

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

De Dyson stofzuigers worden steeds populairder. Het is dan ook niet gek dat het een van de bekendste merken is geworden op het gebied van stofzuigers. Ze hebben een zeer moderne uitstraling en zitten vol met geavanceerde technologieën. Het probleem is dat ze inmiddels vrij veel verschillende modellen op de markt hebben, van de V8 tot en met de V15 steelstofzuigers en nog een aantal losse modellen. Welke Dyson je moet kopen is voor een doorsnee consument moeilijk te kiezen vanwege de vele opties. In deze blog kijken we naar de verschillen en de unieke eigenschappen van bepaalde modellen om je te helpen de juiste keuze te maken.

Onze Dyson stofzuiger top keuzes
Dyson V15 Detect - Beste getest

De Dyson V15 is de beste Dyson stofzuiger van dit moment. Dit model heeft de hoogste zuigkracht, meeste opties en de nieuwste technologie.

Dyson V12 Slim Absolute - Beste middenklasse

Een model dat nét onder de V15 zit, maar op veel gebieden vergelijkbaar is, is de V11. Goede accuduur, hoge zuigkracht en handig lcd-scherm.

Dyson V11 Absolute - Beste budgetoptie

Dit is de eerste steelstofzuiger die Dyson heeft uitgebracht. Het is nog steeds een krachtig apparaat, maar hij is tegenwoordig niet meer zo duur.

Dit zijn de 5 beste Dyson stofzuigers van 2024

1
Dyson V15 Detect
Beste getest
Dyson V15 Detect
2
Dyson V12 Slim Absolute
Beste middenklasse
Dyson V12 Slim Absolute
3
Dyson V11 Absolute
Beste budgetoptie
Dyson V11 Absolute
4
Dyson V10 Absolute
Dyson V10 Absolute
5
Dyson V8 Absolute
Goedkoopste Dyson
Dyson V8 Absolute

De verschillen tussen de Dyson V8, V10, V11, V12 en V15 uitgelegd

Waarschijnlijk zijn de meeste aan het twijfelen tussen bepaalde Dyson steelstofzuigers. Om die reden beginnen we met de belangrijkste verschillen tussen de steelstofzuigers van Dyson. Elke serie heeft verschillende kenmerken en specificaties. De belangrijkste verschillen zijn:

 • Dyson V8: Dit is de het eerste model die Dyson heeft uitgebracht van de steelstofzuigers. Deze werd in 2016 geïntroduceerd. Aangezien het een ouder model is, worden ze tegenwoordig voor een lagere prijs verkocht. Ze hebben een wat lagere zuigkracht ten opzichte van de nieuwere modellen.
 • Dyson V10: De Dyson V10 heeft 25% meer zuigkracht ten opzichte van de V8. Ook gaat de accu wat langer mee (60 minuten ten opzichte van 40 minuten). Tot slot zit er een wat grotere stofbak op.
 • Dyson V11: De Dyson V11 is een van de best beoordeelde steelstofzuigers van dit moment. Dit komt omdat die redelijk vergelijkbare prestaties heeft ten opzichte van de V15, maar wel iets goedkoper is. Opnieuw is de zuigkracht beter ten opzichte van zijn voorgangers. Wat daarnaast erg fijn is aan de V11, is dat de resterende batterijduur via een lcd-scherm wordt weergegeven. Zo weet je dus precies hoe lang je nog kan stofzuigen. Tot slot heeft de V11 een verwisselbare accu. Dit betekent dus dat je niet meer per se gebonden bent aan de accuduur. Als die leeg is kun je er simpelweg een andere accu instoppen en weer doorgaan met stofzuigen.
 • Dyson V12: De V12 zit op een vergelijkbaar prijsniveau als de V11. Het grootste verschil ten opzichte van de V11, is dat deze uitvoering meer geschikt is voor mensen met huisdieren. Zo heeft de vloerzuigmond een lichtstraal die microscopisch stof kan detecteren. Met de gemotoriseerde borstel kun je moeiteloos lang haar en dierenharen in het stofreservoir opnemen. Ook is deze variant uitgerust met een Piëzosensor. Hiermee kun je op het lcd-scherm zien hoeveel en wat voor soort stofdeeltjes je opzuigt. Tot slot is die een stuk stiller vergeleken met de V15. Hij produceert slechts 73db ten opzichte van 89db.
 • Dyson V15: Als we het echt hebben over de "beste Dyson stofzuiger", dan spant deze V15 wel de kroon. Het is de beste steelstofzuiger van Dyson van dit moment, maar het is wel gelijk ook de duurste variant. De Dyson V15 heeft een zeer hoge zuigkracht (hoogste zuigkracht van allemaal), gaat het langste mee en kan zich dankzij de Dyson DLS-technologie vanzelf aanpassen aan verschillende vloertypen. Deze kan bijvoorbeeld aanvoelen wanneer je bijvoorbeeld op tapijt aan het stofzuigen bent, en verhoogt vervolgens de zuigkracht automatisch. Hierdoor kan de accu optimaal gebruikt worden. Het grote nadeel van deze draadloze stofzuiger vinden wij toch wel het geluidsniveau. Met 89db behoort die tot een van de meest luidruchtigste steelstofzuigers op de markt.

Naast deze standaarduitvoeringen, heeft Dyson ook nog een aantal relatief onbekende snoerloze stofzuigers. Denk bijvoorbeeld aan de Dyson Omni Glide, Dyson Outsize en de Dyson Mini. De Omni Glide is speciaal gemaakt voor harde vloeren, de Outsize heeft de langste accuduur (120 min) en de Mini is een compacte Dyson stofzuiger.

De grootste verschillen tussen Dyson stofzuigers in één overzicht

Hieronder hebben we voor het gemak nog even een tabel opgenomen met de grootste verschillen:

V8V10V11V12V15
Zuigkracht:120 AW150 AW185 AW150 AW240 AW
Accuduur:40 min60 min60 min60 min60 min
Capaciteit:0,54 L0,77 L0,77 L0,35 L0,77 L
Geluid:89 db73 db87 db87 db75 db
Past zuigkracht aan:NeeNeeNeeNeeJa
Groene laser:NeeNeeNeeJaJa
LCD-scherm:NeeNeeJaJaJa
Piëzosensor:NeeNeeNeeJaJa
Verwisselbare accu:NeeNeeJaJaJa
Kruimeldief:JaJaJaJaJa
Kopen:Beste prijsBeste prijsBeste prijsBeste prijsBeste prijs

Hopelijk helpt bovenstaande tabel om een betere keuze te maken voor wat betreft welke Dyson je moet kopen. Zoals je ziet zijn de verschillen tussen Dyson steelstofzuigers soms klein en marginaal. Kijk daarom goed naar je eigen huishouden en bepaal voor jezelf wat je allemaal nodig hebt. Hiermee voorkom je dat je een stofzuiger koopt met allemaal kenmerken en specificaties die je uiteindelijk waarschijnlijk toch niet gaat gebruiken. Ook zorg je er daarmee voor dat je niet te veel geld spendeert. Je kan ook de volledige vergelijking bekijken.

Je vindt de volledige vergelijking op Coolblue.

Uitleg over de verschillende uitvoeringen per model

Wat ook opvalt is dat je per model verschillende uitvoeringen hebt. Als we bijvoorbeeld kijken naar de Dyson V8, dan is deze beschikbaar in 4 verschillende uitvoeringen, namelijk:

 • Dyson V8 Absolute
 • Dyson V8 Extra
 • Dyson V8 Origin
 • Dyson V8 Total Clean

De grootste verschillen (bij elk model) zitten hem voornamelijk in de accessoires die erbij geleverd worden. Zo krijg je bij de 'Absolute' variant alle mogelijke accessoires. Deze is vanzelfsprekend dan ook het duurst. Bij de 'Extra' krijg je alle accessoires, behalve de afstofborstel.

Ook kunnen er kleine verschillen zitten tussen de kleur. Zo heeft de 'Extra' een rode steel in plaats van een grijze steel.

Het is belangrijk om te vermelden dat alle uitvoeringen vergelijkbare prestaties, zuigkracht en accuduur hebben. Het hangt simpelweg af van welke accessoires je nodig hebt en wat je budget is.

Dyson stofzuiger review van alle modellen

Hieronder hebben we een review opgenomen van de verschillende Dyson stofzuigers. We hebben in onze review gekeken naar een aantal belangrijke specificaties en kenmerken, zoals de zuigkracht, gebruiksvriendelijkheid en uiteraard ook prijs.

1. Dyson V15 Detect

 • Zuigkracht: 240 AW
 • Accuduur: 60 min
 • Geluidsniveau: 89db
 • Gewicht: 3kg
 • Stofreservoir: 0,77L
 • Groene laser: Ja

De Dyson V15 Detect is de nieuwste Dyson steelstofzuiger met de meeste opties, technologieën, een zeer sterke zuigkracht en accuduur. Het is een draadloze steelstofzuiger met een automatische zuigkracht. Dit wil zeggen dat er technologie is ingebouwd die kan herkennen op welke vloertype er op dat moment wordt gestofzuigd. Als je bijvoorbeeld van een houten vloer naar tapijt gaat, zal die zijn zuigkracht verhogen. Het handige hieraan is ook dat die niet te veel van de accu vraagt op ondergronden (zoals houten vloeren) die relatief weinig vermogen nodig hebben om goed te kunnen reinigen.

Met de groene laser kun je ook de allerkleinste stofdeeltjes opsporen en opzuigen. Dankzij de anti-klittechnologie blijven haren niet vastzitten in de zuigmond. Bij traditionele stofzuigers gebeurt dit bijvoorbeeld ontzettend veel.

Het nadeel van deze specifieke uitvoering is wel het geluidsniveau. Hij produceert namelijk behoorlijk wat geluid. Met zijn 89db is hij bijvoorbeeld veel luidruchtiger dan de V12 (die slechts 73db produceert).

Tot slot wordt de Dyson V15 Detect geleverd met een High Torque opzetstuk. Dit terwijl bijvoorbeeld de V12 geleverd wordt met een normaal Torque vloerzuigmond. De High Torque vloerenzuigmond kan nog meer en nog efficiënter het stof opzuigen.

Hij komt in 3 verschillende uitvoeringen:

 • Detect: Dit is de standaarduitvoering van de V15. Je krijgt een normale vloerenzuigmond die je op de meeste vloeren gewoon kan gebruiken (klik hier voor de beste prijs).
 • Detect Absolute: Bij de Absolute uitvoering krijg je een combiborstel, parketborstel, turboborstel en een mini-turboborstel meegeleverd. Dit is de perfecte keuze voor mensen met kwetsbare houten vloeren of mensen met huisdieren (klik hier voor de beste prijs).
 • Detect Absolute+: Bij de Dyson V15 Detect Absolute + wordt een zogeheten 'Dyson Extension Hose' meegeleverd. Hiermee stofzuig je niet alleen de vloer, maar ook de auto, beklede meubels, bed en de trap. Het is een flexibel tussenstuk waar je verschillende opzetstukken op kan klikken (klik hier voor de beste prijs).
Voordelen
Sterke zuigkracht
Zeer gebruiksvriendelijk
Past zuigkracht automatisch aan
Nadelen
Zeer luidruchtig
Duur

2. Dyson V12 Slim Absolute

 • Zuigkracht: 150 AW
 • Accuduur: 60 min
 • Geluidsniveau: 73db
 • Gewicht: 2,2kg
 • Stofreservoir: 0,35L
 • Groene laser: Ja

De Dsyon V12 Slim Absolute steelstofzuiger verschilt in een aantal opzichten vergeleken met de V15. Wat ons het meest opviel was het geluidsniveau die bij de V12 een stuk aangenamer was dan bij de V15. Even ter vergelijking: 2 pratende mensen produceren ongeveer 65db aan geluid. Het is dus niet zo dat je tijdens het stofzuigen een gesprek kan voeren, maar het is wel een prettig geluidsniveau om bij te stofzuigen. Bij de V15 is dat wel anders.

Wel is de zuigkracht flink wat minder dan opzichte van bijvoorbeeld de V15 en V11. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat die zo stil is. Daardoor kan die net wat minder vermogen gebruiken.

Met deze snoerloze stofzuiger met laser kun je wel de kleinste stofdeeltjes en haartjes opsporen. Afhankelijk van de benodigde accessoires zijn er weer 3 uitvoeringen:

 • Slim Absolute: De standaarduitvoering van de Dyson V12. Daarmee ook tevens de goedkoopste van de 3 verschillende uitvoeringen. Deze wordt overigens wel geleverd met combiborstel en parketborstel (klik hier voor de beste prijs).
 • Detect Slim Absolute: Naast de combiborstel en parketborstel wordt er ook een turboborstel en mini-turboborstel bijgeleverd. Dit is met name een geschikte stofzuiger voor mensen met huisdieren (klik hier voor de beste prijs).
 • Detect Slim Absolute+: De Dyson V12 Detect Slim Absolute+ heeft naast de standaardaccessoires, ook nog een lichtgevende kierenzuiger. Dit helpt je om bij de moeilijk bereikbare plekken ook goed te kunnen stofzuigen (klik hier voor de beste prijs).
Voordelen
Erg stille steelstofzuiger
Met Lcd-scherm
Ook voor harde vloeren
Nadelen
Relatief klein stofreservoir

3. Dyson V11 Absolute

 • Zuigkracht: 185 AW
 • Accuduur: 60 min
 • Geluidsniveau: 87db
 • Gewicht: 3kg
 • Stofreservoir: 0,77L
 • Groene laser: Nee

De Dyson V11 Absolute is een zeer goed beoordeelde steelstofzuiger. Hij beschikt over een krachtige motor dat een zeer goede zuigkracht produceert. Daarnaast heeft die een ruim stofreservoir en een prima accuduur. Wat daarnaast erg fijn is, is dat de V11 de 'laatste' Dyson stofzuiger van alle Dyson modellen is die een verwisselbare accu heeft. Als je dus een redelijk groot huishouden hebt en niet genoeg hebt aan een accuduur van 60 minuten, dan kun je een losse accu aanschaffen.

Een ander verschil is dat de V11 niet over een piëzosensor beschikt. Hierdoor kun je slechts de resterende accuduur en batterijstatus bekijken op het lcd-display. Bij de V12 wordt er ook aangegeven wat voor soort stof er wordt opgezogen.

Tot slot vonden we het erg fijn dat de Dyson V11 Absolute standaard wordt meegeleverd met een turboborstel. Dit maakt het een veelzijdige stofzuiger die voor veel huishoudens de beste keuze zal zijn dankzij de scherpe prijs en een goede standaarduitvoering.

De Dyson V11 komt in 3 uitvoeringen:

 • Absolute: De Absolute is de standaardvariant van de Dyson V11. Zoals net vermeld wordt hier standaard een parketborstel en turboborstel bijgeleverd (klik hier voor de beste prijs).
 • Extra: Dit is de goedkoopste uitvoering. Hier zit wel een turboborstel bij, maar geen parketborstel (klik hier voor de beste prijs).
 • Total Clean: De Total Clean uitvoering heeft allereerst een HEPA-filter in plaats van een standaard Anti-allergie filter. Dit maakt het een goede keuze voor mensen die gevoelig zijn voor stof of astmatische problemen hebben (klik hier voor de beste prijs).
Voordelen
Veelzijdig
Goede prijs-kwaliteitverhouding
Reinigt hardnekkig vuil met de turboborstel
Groter stofreservoir
Nadelen
De zwaarste van alle Dyson draadloze stofzuigers

4. Dyson V10 Absolute

 • Zuigkracht: 150 AW
 • Accuduur: 60 min
 • Geluidsniveau: 87db
 • Gewicht: 2,6kg
 • Stofreservoir: 0,77L
 • Groene laser: Nee

Met de Dyson V10 stofzuig je met optimale bewegingsvrijheid alle hoeken van de kamer. Dankzij de meegeleverde parketborstel en turboborstel is die geschikt voor alle vloertypen, van een harde vloer tot een hoogpolig of laagpolig tapijt. Net als de andere Dyson modellen heeft die een goede accuduur van maar liefst 60 minuten.

Hij produceert weliswaar wat minder zuigkracht vergeleken met bijvoorbeeld de V11 of V12, maar nog steeds kun je er hardnekkig vuil en diepliggend vuil grondig mee reinigen. Het zal wellicht iets meer van de accu vragen.

Net als de andere modellen, zit ook hier een muuroplaadstation bij. Deze kun je bijvoorbeeld op een plek ophangen waar je gemakkelijk bij kan. Zo pak je de stofzuiger er snel bij en kan je direct beginnen met stofzuigen zonder gezeik met verlengsnoeren en kabels.

Tot slot is het model al enige tijd geleden uitgekomen. Daarom wordt de Dyson V10 inmiddels voor een flink gereduceerd tarief aangeboden. Dit maakt het een goed instapmodel steelstofzuiger.

De V10 komt net als zijn voorgangers in 3 verschillende uitvoeringen:

 • Absolute: Deze heeft de meeste accessoires en is tevens het duurste (klik hier voor de beste prijs).
 • Extra: Goedkopere variant zonder parketborstel of flexibele kierenzuigmond (klik hier voor de beste prijs).
 • Origin: Deze uitvoering is het goedkoopst. Er zit enkel een combiborstel bij (waarmee je ook alle vloertypen kunt stofzuigen) en een kierenzuigmond (klik hier voor de beste prijs).
Voordelen
Scherpe, eerlijke prijs
Voldoende accessoires
Ook voor harde vloeren geschikt
Nadelen
Geen lcd-scherm

5. Dyson V8 Absolute

 • Zuigkracht: 120 AW
 • Accuduur: 40 min
 • Geluidsniveau: 75db
 • Gewicht: 2,5kg
 • Stofreservoir: 0,54L
 • Groene laser: Nee

De Dyson V8 is de eerste steelstofzuiger die Dyson op de markt heeft gebracht. Aangezien die inmiddels een tijd geleden is uitgekomen, is dit de voordeligste Dyson stofzuiger die je kunt kopen op dit moment.

Er zijn een aantal significante verschillen ten opzichte van bijvoorbeeld de V10 en V11. Zo heeft die een middelgroot stofreservoir. Ook gaat de accu wat minder lang mee ten opzichte van de andere Dyson modellen.

Wat wel een groot voordeel is ten opzichte van andere Dyson steelstofzuigers, is dat die vrij stil is. Met 73db zit die ongeveer op hetzelfde niveau als de V12. Zijn zuigkracht is wel iets minder. Hij is 'Goed' ten opzichte van 'Zeer goed' bij de andere modellen.

Kortom; ben je opzoek naar een mooi instapmodel Dyson stofzuiger en heb je een niet al te groot huishouden, dan is dit een perfecte steelstofzuiger.

De Dyson V8 steelstofzuiger komt in 4 verschillende uitvoeringen:

 • Absolute: Duurste uitvoering met alle accessoires (klik hier voor de beste prijs).
 • Extra: Geen afstofborstel, maar wel een turboborstel en een rode steel (klik hier voor de beste prijs).
 • Origin: Geen parketborstel, turboborstel, maar wel een flexibele kierenzuigmond (klik hier voor de beste prijs).
 • Total Clean: Inclusief meubelzuigmond (klik hier voor de beste prijs).
Voordelen
Is vrij stil
Goedkoop
Goede zuigkracht
Nadelen
Oud model
Korte accuduur

Een Dyson steelstofzuiger of toch een Dyson stofzuiger zonder zak?

Naast de steelstofzuigers heeft Dyson ook een aantal traditionele stofzuigers zonder zak op de markt, namelijk de Dyson Big Ball en de Dyson Cinetic Big Ball.

Het grote verschil met een zakloze stofzuiger en een steelstofzuiger, is uiteraard dat een steelstofzuiger op een accu werkt en een zakloze stofzuiger werkt met een simpele stekker. Hier zitten natuurlijk verschillende voordelen en nadelen aan. Zo zijn zakloze stofzuigers een stuk goedkoper ten opzichte van draadloze stofzuigers. Het nadeel is dat je altijd loopt te hannesen met een kabel. Zo zal je (afhankelijk van de indeling van je huis/kamer) zo nu en dan ook van stopcontact moeten wisselen.

Dit zijn de Dyson stofzuigers zonder zak:

 • Dyson Big Ball Parquet: Samen met de Multi floor variant zijn deze het goedkoopst. Als je het vergelijkt met zakloze stofzuigers van andere merken (zoals bijvoorbeeld Miele of Bosch), dan zitten ze wel in een iets hoger segment. Deze heeft een regelbare zuigkracht en een ruime stofzak van 1,5 liter.
 • Dyson Big Ball Multi floor: De Multi floor uitvoering is met name geschikt voor mensen met allergieën, dankzij een zeer goed anti-allergieën filter. Voor de rest is die vergelijkbaar met de Parquet uitvoering, alleen wordt er geen parketborstel bijgeleverd.
 • Dyson Cinetic Big Ball: Deze variant heeft een betere zuigkracht dan de Multi floor en Parquet uitvoering. Ook past die de zuigkracht automatisch aan op basis van de ondergrond.
 • Dyson Cinetic Big Ball Absolute: Dit is de duurste variant van de zakloze stofzuigers van Dyson. Deze variant is ook geschikt voor kwetsbare houten vloeren en wordt geleverd met de meeste accessoires.

Bekijk hier een volledige vergelijking van de bovenstaande stofzuigers.

Ook interessant
Beste Dyson kruimeldief
Ontdek de beste Dyson kruimeldief van dit moment op basis van onze uitgebreide test.

De voordelen van een Dyson stofzuiger

Wil je een Dyson kopen maar twijfel je nog? Wellicht kunnen we je helpen door de voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Zo kun je zelf de afweging maken of een Dyson stofzuiger het kopen waard is.

Dit zijn de voordelen van een Dyson:

 • Bewegingsvrijheid: Het grootste voordeel van een steelstofzuiger is uiteraard dat je zonder kabel werkt. Hierdoor kun je moeiteloos elk hoekje van de kamer stofzuigen. Je bent erg wendbaar en je kan de stofzuiger gemakkelijk manoeuvreren. Ook pak je de stofzuiger er wat makkelijk bij (zelfs voor een kleine schoonmaakklus).
 • Ingebouwde kruimeldief: Alle Dyson stofzuigers komen met een ingebouwde kruimeldief. Je krijgt dus eigenlijk 2 voor de prijs van 1. Op de kruimeldief passen ook alle accessoires.
 • Geen vaste kosten: Net als bij de zakloze stofzuigers van Dyson, heb je ook bij steelstofzuigers geen stofzuigerzakken nodig. Dit bespaart je op de lange termijn flink in de kosten.
 • Lichtgewicht: Steelstofzuigers zijn over het algemeen zeer licht. Vaak zitten ze tussen de 2 tot 3 kilo. Ook dit maakt je wendbaar. Ook het meenemen van de stofzuiger naar een andere verdieping is geen enkele moeite.

De nadelen van een Dyson stofzuiger

Uiteraard zitten er ook een aantal nadelen aan het kopen van een Dyson stofzuiger, waaronder:

 • Duur: Dit is voor de meeste mensen de voornaamste reden om geen Dyson te kopen. Ze zijn namelijk erg prijzig. Je betaalt in zekere zin ook zeker voor het merk. Het is wel een kwalitatief hoogwaardige stofzuiger waar je waarschijnlijk lang mee kunt doen.
 • Minder geschikt voor allergieën: Ondanks de HEPA of anti-allergieën filters, ontkom je er bijna niet aan dat je in aanraking komt met stof en fijnstof. Zeker bij het legen van het stofreservoir. Voor mensen met een gevoeligheid of allergie voor stof is het daarom vaak niet de beste keuze.
 • Kleiner stofreservoir: Het stofreservoir van een steelstofzuiger is over het algemeen wat kleiner vergeleken met een stofzuiger met zak.
 • Luidruchtig: Als we het vergelijken met stofzuigers met zak, dan produceren steelstofzuigers veruit het meeste geluid. Normaal gesproken kan de stofzuigerzak redelijk veel van het geluid dempen. Bij een steelstofzuiger kan dit uiteraard niet.
 • Gebonden aan de accuduur: Tot slot ben je uiteraard gebonden aan de batterijduur. Als de accu het na 45 minuten begeeft of de accu wordt na een paar jaar gebruik wat zwakker, dan kan dit een vervelend nadeel zijn. Bij een stofzuiger met zak of zonder zak zal je dit probleem uiteraard niet hebben.

Conclusie: welke Dyson moet je kopen?

Zoals je hebt kunnen lezen heeft Dyson ontzettend veel stofzuigers in het assortiment. Er is dan ook niet een eenduidig antwoord te geven op de vraag welke Dyson je moet kopen. Het hangt sterk af van je eigen wensen en behoeften. De beste stofzuiger is voor iedereen anders.

Het beste advies wat we je kunnen geven is dat je heel goed moet kijken naar je eigen behoeften. Heb je een huisdier of een mooie parketvloer die je niet wil beschadigen, zoek dan een uitvoering die de juiste opzetstukken hiervoor heeft.

Tot slot kun je (naar onze mening) vaak beter niet de nieuwste Dyson stofzuigers kopen, omdat deze gewoon erg duur zijn. Je hebt vaak meer dan voldoende aan de stofzuiger die één generatie (of zelfs meerdere) jonger is. Kijk naar de verschillende series en zoek een model die past bij jouw budget.