Rowenta stofzuiger kopen? Dit zijn de beste modellen

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Een Rowenta stofzuiger is een zeer goede keuze als je een goede kwaliteit stofzuiger wil voor niet al te veel geld. Ze hebben veel verschillende soorten modellen op de markt, waaronder verschillende steelstofzuigers. In dit artikel kijken we naar de beste Rowenta modellen op de markt om jou te helpen bij het maken van een goede keuze voor een nieuwe stofzuiger.

Onze Rowenta stofzuiger top keuzes
Rowenta Silence Force RO7691 - Beste getest

De beste Rowenta stofzuiger zonder zak die momenteel te verkrijgen is. Zeer goede zuigprestaties en geschikt voor alle vloertypen. Daarnaast is die vrij stil.

Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879 - Beste steelstofzuiger

Een zeer goede steelstofzuiger die goed betaalbaar is vergeleken met steelstofzuigers van andere merken. Goede prestaties en vrij lange accuduur.

Rowenta Silence Force RO7740 - Beste budgetoptie

Als beste getest door de consumentenbond en daarnaast ook nog eens zeer aantrekkelijk geprijsd. Een betere voor dit geld ga je niet vinden.

Dit zijn de 5 beste Rowenta stofzuigers

Rowenta heeft natuurlijk nog veel meer stofzuigers in het assortiment, maar de verschillen tussen de modellen zijn vaak klein. Hierdoor kan het lastig zijn om een model te kiezen die goed past bij jouw specifieke wensen en behoeften. Hieronder hebben we een handige vergelijkingstabel opgesteld die je kan gebruiken om een goede Rowenta stofzuiger te vinden.

1
Rowenta Silence Force RO7691
Beste getest
Rowenta Silence Force RO7691
2
Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879
Beste steelstofzuiger
Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879
3
Rowenta Silence Force RO7740
Beste budgetoptie
Rowenta Silence Force RO7740
4
Rowenta RH9890
Rowenta RH9890
5
Rowenta Compact Power XXL RO4853
Rowenta Compact Power XXL RO4853

Bekijk de volledige Rowenta stofzuiger vergelijking.

De 3 beste Rowenta stofzuigers uitgelicht

Heb je nog geen keuze kunnen maken? Geen zorgen. Hieronder hebben we de 3 topmodellen van Rowenta wat verder onderzocht en een handige review geschreven. Bekijk de verschillende specificaties en lees over onze gebruikservaringen.

1. Rowenta Silence Force RO7691

 • Type: Zonder zak
 • Zuigkracht: Zeer goed
 • Dierenharen: Ja
 • Geluidsniveau: 67db
 • +10

Als we kijken naar de beste stofzuiger van Rowenta, dan komen we uit bij dit model. Het betreft een stofzuiger zonder zak, waardoor je dus niet vastzit aan vaste kosten voor stofzuigerzakken. Dankzij de cycloonfilters creëert de stofzuiger een hoge zuigkracht, zelfs als het stofreservoir vol komt te zitten.

Wat daarnaast nog fijn is, is dat er ook accessoires bij zitten voor het stofzuigen van bijvoorbeeld je houten vloer en een turboborstel voor het verwijderen en opzuigen van dierenharen.

Het enige minpuntje is dat er geen opbergvakje is voor de kleine accessoires.

Voordelen
Goede prestaties
Met turboborstel
Nadelen
Geen opbergvak

2. Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879

 • Type: Steelstofzuiger
 • Zuigkracht: Goed
 • Dierenharen: Ja
 • Geluidsniveau: 82db
 • +21

We hebben best even moeten zoeken naar de beste steelstofzuiger van Rowenta. Dit omdat het bedrijf vrij veel verschillende modellen op de markt heeft uitgebracht, terwijl de verschillen vrij subtiel zijn. Uiteindelijk zijn we uitkomen bij deze Rowenta stofzuiger. Qua specificaties en prijs is dit de beste deal die je kan krijgen. Zeker als je het vergelijkt met steelstofzuigers van andere merken die vaak enkele honderden euro’s duurder zijn.

De accu gaat relatief lang mee (45 min). Je ziet wel dat deze stofzuiger veel meer geluid produceert vergeleken met een stofzuiger zonder zak, maar daar ontkom je niet aan. Dat is een bekend nadeel van steelstofzuigers.

Tot slot is deze stofzuiger geschikt voor aller vloertypen, zelfs voor hoogpolig tapijt. Dankzij de ronddraaiende borstels in de vloerzuigmond verwijder je gemakkelijk diepliggend vuil.

Voordelen
Goede accuduur
Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
Nadelen
Vrij luidruchtig

3. Rowenta Silence Force RO7740

 • Type: Met zak
 • Zuigkracht: Zeer goed
 • Dierenharen: Nee
 • Geluidsniveau: 67db

Als we het hebben over de beste stofzuiger met zak die ook nog eens niet al te duur is, dan komen we toch echt uit bij dit model van Rowenta. Hij is ook bij de consumentenbond als beste uit de test gekomen. Dit komt omdat het een krachtige stofzuiger is met uitstekende resultaten voor een zeer aantrekkelijke prijs.

De stofzuiger heeft 2 bekende minpunten, namelijk dat er geen turboborstel wordt bijgeleverd en dat die relatief zwaar is. De turboborstel is voornamelijk fijn als je veel dierenharen moet opzuigen. Het feit dat die wat zwaarder is kan nadelig zijn als je meerdere verdiepingen moet stofzuigen.

Voordelen
Zeer aantrekkelijk geprijsd
Als beste getest
Relatief stil
Nadelen
Vrij zwaar
Wat minder geschikt voor huisdieren

Waar let je op bij Rowenta stofzuigers?

Zoals je hebt kunnen lezen heeft Rowenta meerdere stofzuigers in het assortiment. Ze zijn vooral gespecialiseerd in het maken van stofzuigers zonder zak en steelstofzuigers voor een aantrekkelijke prijs. Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van een aantal factoren die van invloed kunnen zijn op je koopbeslissing. Hieronder leggen we dat uit:

 • Allergieën: Stofzuigers zonder zak en steelstofzuigers zijn over het algemeen minder geschikt voor mensen met allergieën. De meeste hebben weliswaar een HEPA-filter of een soortgelijk fijnstoffilter, maar vroeg of laat zal je het stofreservoir moeten legen. Je komt dan onvermijdelijk in aanraking met stof.
 • Geluidniveau: Zoals je ziet kan er redelijk wat verschil zitten in het geluidsniveau van verschillende stofzuigers. Als je niet goed tegen luide geluiden kan, kijk dan eens bij de beste stille stofzuiger.
 • Motorfilter: Over het algemeen gaan stofzuigers met motorfilter een stuk langer mee, omdat deze voorkomt dat er stof in de motor en andere belangrijke onderdelen terechtkomt. Alle stofzuigers die we hebben meegenomen in deze lijst hebben een motorfilter behalve de steelstofzuiger met dweilfunctie.
 • Accessoires: Afhankelijk van jouw type vloer, moet je van tevoren even goed kijken naar de meegeleverde accessoires. Zo zal een parketborstel handig zijn als je een parketvloer hebt. Deze beschermt de vloer tegen krassen. Een turboborstel is erg handig voor als je huisdieren hebt.