Numatic stofzuiger kopen? Dit zijn de beste modellen

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

De Numatic stofzuigers zijn wereldwijd bekend. Je herkent ze gemakkelijk aan het glimlachende gezichtje op de stofzuiger. Numatic is het bedrijf achter deze stofzuigers. Ze hebben verschillende modellen in het assortiment, elk met zo hun eigen toepassing, voordelen en nadelen. In dit artikel gaan we wat dieper in op de verschillende opties.

Onze Numatic stofzuiger top keuzes
Numatic HVN-200 Henry Next - Beste Henry stofzuiger

De HVN-200 is de standaarduitvoering van de Henry stofzuiger. Deze is ook veruit het meest bekend en wordt het meest verkocht.

Numatic HVN-208 Hetty Next - Beste Hetty stofzuiger

Hetty is de vrouwelijke variant van Henry. Ook dit model heeft uitstekende prestaties en specificaties. Uitstekende stofzuiger van numatic.

Numatic Henry Quick HEN100G - Beste numatic steelstofzuiger

Tot slot hebben we de steelstofzuiger van Numatic. Ook deze levert zeer goede prestaties, maar is wel een stukje duurder dan de rest.

Wat is het verschil tussen Henry en Hetty?

Numatic produceert zowel stofzuiger Henry als stofzuiger Hetty. Het is belangrijk om te vermelden dat er geen grote verschillen tussen de twee stofzuigers zitten. Henry heeft een mannelijk gezichtje en heeft de kleuren groen, rood en blauw. De Hetty stofzuiger is simpelweg de vrouwelijke variant. Deze heeft een vrouwelijk gezichtje en een roze kleur.

Beiden hebben wel verschillende uitvoeringen. Tussen deze verschillende uitvoeringen zitten uiteraard wel wat verschillen. Zo is er een ‘PetCare’ model die speciaal gemaakt is voor mensen met huisdieren. Hier wordt een turboborstel bijgeleverd.

Dit zijn de 5 beste Numatic stofzuigers

Zoals je hebt kunnen lezen heeft Numatic verschillende soorten stofzuigers in het assortiment. Hieronder vind je een overzicht van onze selectie van de beste modellen van dit moment:

1
Numatic HVN-200 Henry Next
Beste Henry stofzuiger
Numatic HVN-200 Henry Next
2
Numatic HVN-208 Hetty Next
Beste Hetty stofzuiger
Numatic HVN-208 Hetty Next
3
Numatic Henry Quick HEN100G
Beste numatic steelstofzuiger
Numatic Henry Quick HEN100G
4
Numatic HVR-180 Henry Eco
Numatic HVR-180 Henry Eco
5
Numatic HET-180 Hetty Eco
Numatic HET-180 Hetty Eco

Bekijk de volledige vergelijking op Coolblue.

Alle verschillen tussen de Numatic Henry stofzuigers

In totaal zijn er ongeveer 6 modellen bij de Numatic Henry stofzuigers. De verschillen zijn vaak minimaal, waardoor het lastig is om een goede koopkeuze te maken. Hieronder hebben we de verschillen nog eens in één handig overzicht weergegeven. Zo kun je precies zien waar de grootste verschillen zitten en tegelijkertijd een keuze maken voor de stofzuiger die goed bij jou past.

HVR-160HVR-180 EcoHVX-200 XtraHVN-201 NextHPC-200HVN-200
Zuigkracht:GoedGoedGoedGoedGoedGoed
Type:Met zakMet zakMet zakMet zakMet zakMet zak
Capaciteit:6 liter8 liter9 liter9 liter9 liter9 liter
Geluid:72 db72 db72 db72 db72 db72 db
Zwenkwielen:NeeJaJaJaJaJa
Stootrand:NeeJaJaJaJaJa
Kabellengte:10 meter10 meter10 meter12,5 meter10 meter12,5 meter
Parketborstel:NeeNeeJaNeeNeeNee
Turboborstel:NeeNeeJaNeeJaNee
Gewicht:8,4 kg10,2 kg8 kg8,2 kg8,2 kg8,2 kg
Kopen:Beste prijsBeste prijsBeste prijsBeste prijsBeste prijsBeste prijs

Je vindt de volledige vergelijking op Coolblue hier.

Het grootste voordeel van Numatic stofzuigers ten opzichte gewone stofzuigers van bijvoorbeeld Miele of Philips, is dat deze allemaal een zeer grote actieradius hebben. De kabellengte verschilt tussen de 10 tot 12,5 meter waardoor sommige een actieradius hebben van wel 16 meter. Dat betekent dus dat je vrijwel nooit meer van stopcontact zal hoeven te wisselen om bij een bepaalde hoek van je kamer te komen. Bij een gewone stofzuiger is de kabellengte vaak ongeveer tussen de 6-7 meter.

Ook interessant
Stofzuiger met lang snoer
Bekijk hier de stofzuigers met een lang snoer. Een grote actieradius kan handig zijn voor verschillende toepassingen.

Alle verschillen tussen de Numatic Hetty stofzuigers

We hebben vervolgens hetzelfde gedaan voor de Hetty stofzuigers van Numatic. De tabel met verschillen vind je hieronder:

HET-160HET-180HVN-208HTY100P
Zuigkracht:GoedGoedGoedGoed
Type:Met zakMet zakMet zakSteelstofzuiger
Capaciteit:6 liter8 liter9 liter1 liter
Geluid:72 db72 db72 db85 db
Zwenkwielen:NeeNeeJaN.v.t.
Kabellengte:10 meter10 meter12,5 meterN.v.t.
Gewicht:8,4 kg10,2 kg8,2 kg3,2 kg
Kopen:Beste prijsBeste prijsBeste prijsBeste prijs

Bekijk de volledige vergelijking op Coolblue.

Zoals je ziet zitten er ook hier een aantal verschillen tussen de Numatic stofzuigers. Het grootste verschil is dat de HET-160 de ‘kleinste’ en meest compacte variant is. Tevens is deze ook het goedkoopst en daarom een goed instapmodel. Qua prestaties doet die echter niet onder voor de standaarduitvoering HVN-208. Het is dus niet zo dat de zuigkracht minder is puur omdat die wat compacter is.

Welke Numatic stofzuiger is de beste?

In onze deskundige mening zijn de HVN-200 en de HVN-208 de beste Numatic stofzuigers. Dit zijn de standaarduitvoeringen van Numatic voor de Henry en Hetty stofzuigers. Deze zullen voor veruit de meeste mensen meer dan voldoende prestaties leveren met een grote capaciteit stofzak en een lang snoer.

De beste Numatic stofzuiger zal echter sterk afhangen van jouw persoonlijke voorkeuren, wensen en behoeften. Als je bijvoorbeeld een trouwe viervoeter hebt, dan raden we aan om de HPC-200 aan te schaffen. Dit is een ‘PetCare’ uitvoering met turboborstel.

Als je het juist belangrijk vindt om zonder snoer te stofzuigen, dan raden we aan om de beste draadloze stofzuiger van Numatic aan te schaffen.

Dus zoals je ziet hangt het sterk af van jouw wensen welke Numatic de beste is. Gebruik onze vergelijkingstabellen om een model te vinden die goed bij jou en jouw huishouden past.

Waarom hebben de stofzuigers van Numatic een gezichtje?

Toen wij de Numatic stofzuigers aan het testen waren en deze review aan het schrijven waren, vroegen wij ons af waarom deze stofzuigers eigenlijk een gezicht hebben. De reden hiervoor is omdat het bedrijf Numatic de schoonmaakervaring aangenaam en leuker wil maken. Ze willen dat hun stofzuigers niet alleen functioneel uitstekende apparaten zijn, maar ook als een soort ‘mascotte’ fungeren voor het schoonmaken. De stofzuiger met gezicht is daardoor uitgegroeid als een iconisch kenmerk van Numatic.