AEG stofzuiger kopen? Dit zijn de beste modellen

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

AEG stofzuigers staan bekend om kwalitatief hoogwaardige en milieuvriendelijke stofzuigers voor een betaalbare prijs. Het zijn niet de goedkoopste, maar ook zeker niet de duurste stofzuigers. Wel is het zo dat ze redelijk veel modellen in het assortiment hebben zitten, waardoor het moeilijk kan zijn voor de doorsnee consument om een stofzuiger van AEG te kiezen die goed past bij hun specifieke wensen en behoeften. In dit artikel duiken we wat dieper in op de verschillende opties, zodat jij een betere keuze kan maken.

Onze AEG stofzuiger top keuzes
AEG LX9-3-OKO - Beste zonder zak

Zeer goede stofzuiger zonder zak die geschikt is voor alle vloertypen en een aangenaam geluidsniveau heeft. Ook geschikt voor dierenharen en tapijt.

AEG VX82-1-ECO - Beste met zak

Veruit de beste en tevens ook stilste stofzuiger die AEG momenteel in het assortiment heeft. Gemaakt van duurzaam materiaal en produceert slechts 57db.

AEG AP81A25COM 8000 ULTIMATE - Beste steelstofzuiger

Goede steelstofzuiger voor niet al te veel geld die geschikt is voor kwetsbare vloeren, dierenharen en voor mensen met allergieën. Heeft een zuigmond met led-verlichting.

Stofzuiger met of zonder zak kopen?

Aangezien AEG zowel stofzuigers met- als stofzuigers zonder zak heeft, is het belangrijk om het verschil hiertussen te weten.

Een stofzuiger met zak heeft het grote voordeel dat ze over het algemeen wat hygiënischer zijn, doordat je niet in aanraking zal komen met stof. Daarnaast zijn ze ook stiller omdat de stofzuigerzak het geluid kan dempen. Tot slot zijn ze vaak iets krachtiger. Het nadeel is dat je vastzit aan extra kosten voor stofzuigerzakken.

Een stofzuiger zonder zak heeft als voordeel dat je deze vaste kosten niet hebt. Daarnaast zijn ze eenvoudiger in gebruik en kun je het stofreservoir gemakkelijk legen. Het nadeel is dat ze soms wat duurder zijn en ook luidruchtiger vergeleken met stofzuigers met zak. Aangezien het legen van het stofreservoir stof kan doen opwerpen, is deze soort vaak minder geschikt voor mensen met allergieën.

Je lees er meer over in onze blog “stofzuiger met of zonder zak”.

AEG stofzuigers met zak

AEG biedt verschillende stofzuigers met zak aan. Door de hoeveelheid keuze en de soms marginale verschillen, kan het lastig zijn om daar een goede keuze in te maken. In grote lijnen biedt AEG momenteel 3 soorten stofzuigers met zak aan. Hieronder leggen we de verschillen tussen deze uitvoeringen globaal uit:

 • AEG VX8-serie: De VX8 serie zijn de beste stofzuigers met zak van AEG met de hoogste kwaliteit, beste zuigprestaties en veruit het stilste van allemaal. Zo zitten de stofzuigers in deze serie op een geluidsniveau van 57db. AEG maakt daarmee de beste stille stofzuiger van dit moment. De eco variant is daarnaast ook nog eens milieuvriendelijk, omdat die voor 75% uit gerecycled plastic is gemaakt.
 • AEG VX7-serie: Stofzuigers uit de VX7 serie zitten qua prijs tussen de VX8 en 6000 serie in. Over het algemeen hebben stofzuigers uit deze serie vergelijkbare prestaties en zuigkracht vergeleken met de VX8, maar missen ze sommige geavanceerde functies. Ook zijn ze een stuk luidruchtiger (73db ongeveer).
 • AEG 6000-serie: Dit zijn de best betaalbare opties die AEG aanbiedt voor wat betreft stofzuigers met zak. Ze zijn iets minder krachtig vergeleken met de VX7 en VX8-serie, maar biedt nog steeds een prima zuigkracht.

Per serie heb je vaak ook verschillende uitvoeringen en modellen. Zo heeft de 6000 serie bijvoorbeeld een “Allergy” en “Animal” uitvoering. De Allergy uitvoering is uiteraard het meest geschikt voor mensen met een allergie voor huisstofmijt. Hier zit een beter HEPA-filter in die meer fijnstof kan opvangen en filteren. De Animal uitvoering is het meest geschikt voor mensen met huisdieren vanwege de meegeleverde turboborstel.

Het is belangrijk om te vermelden dat er meerdere series zijn van AEG stofzuigers, zoals de VX6 serie. De stofzuigers uit deze serie zijn echter over het algemeen niet meer verkrijgbaar. Het zijn oude serieus van AEG, net zoals dat in de toekomst waarschijnlijk ook een VX9 serie zal komen.

De beste AEG stofzuigers met zak in één overzicht

1
AEG VX82-1-ECO
Beste met zak
AEG VX82-1-ECO
2
AEG VX82-1-5DB
Stilste stofzuiger
AEG VX82-1-5DB
3
AEG VX7-2-EB-C
AEG VX7-2-EB-C
4
AEG AB61A4DB 6000 Animal
Voor dierenharen
AEG AB61A4DB 6000 Animal
5
AEG AB61H6SW 6000 Allergy
Voor allergieën
AEG AB61H6SW 6000 Allergy

Aangezien de verschillen soms klein kunnen zijn, kun je ook onze uitgebreide vergelijking bekijken tussen de verschillende bovenstaande modellen. Bekijk hier de volledige vergelijking met alle verschillen.

AEG stofzuigers zonder zak

Net als bij de AEG stofzuigers die een zak hebben, bieden ze ook verschillende uitvoeringen en modellen aan voor wat betreft stofzuigers zonder zak. Hieronder hebben we de verschillende series weer even op een rijtje gezet met de belangrijkste verschillen:

 • LX9: Dit zijn de beste stofzuigers zonder zak van AEG. Ze hebben een groot stofreservoir, de grootste actieradius en de beste zuigprestaties. De stofzuigers uit de LX9 serie kunnen in verschillende uitvoeringen komen, afhankelijk van welke accessoires je erbij nodig hebt.
 • LX7: De stofzuigers uit de LX7-serie zijn een soort tussenmodel. Ze hebben vaak vergelijkbare prestaties met de LX9, maar zijn iets minder geavanceerd. Hierdoor krijg je bij deze stofzuigers een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • LX5: Ook heeft AEG de LX5-serie. Dit zijn de vaak wat goedkopere modellen die al een tijd geleden uit zijn gekomen. Nog steeds leveren ze wel goede prestaties, maar je moet het zien als een instapmodel. Ze zijn vaak zeer budgetvriendelijk. Vooral het geluidsniveau ligt wat hoger vergeleken met de LX7 en LX9. Ook is de actieradius wat kleiner.
 • 6000: Tot slot hebben we nog stofzuigers zonder zak uit de 6000-serie. Dit zijn opnieuw goede stofzuigers, met veel accessoires en een goede actieradius. Ze zijn vaak iets zwaarder, maar wel compacter.

Net als bij de stofzuigers met zak, heb je ook hier verschillende modellen per uitvoering. Het “Anim” model is bijvoorbeeld geschikt voor mensen met huisdieren, omdat daar een turboborstel bij wordt geleverd. Deze zal het verwijderen van dierenharen en ander diepliggend vuil van meubels en tapijten een stuk makkelijker maken.

Stofzuigers van AEG zonder zak vergelijken

1
AEG LX9-3-OKO
Beste zonder zak
AEG LX9-3-OKO
2
AEG LX7-2-ANIM
Beste AEG voor dierenharen
AEG LX7-2-ANIM
3
AEG LX7-2-DB
AEG LX7-2-DB
4
AEG LX5-2-2SW
AEG LX5-2-2SW
5
AEG AL61A4UG 6000 ANIMAL
AEG AL61A4UG 6000 ANIMAL

Bekijk hier opnieuw een uitgebreide vergelijking tussen de verschillende modellen. Probeer een zakloze stofzuiger te kiezen die het beste bij jouw wensen en behoeften past. Uiteraard moet die ook binnen je gestelde budget passen.

AEG steelstofzuigers

Tot slot heeft AEG ook een aantal steelstofzuigers in het assortiment. Ook hier bieden ze weer een aantal verschillende series aan waar een aantal belangrijke verschillen tussen zitten. Hieronder zullen we die beknopt uitleggen:

 • QX9: Qua zuigkracht en algehele prestaties is dit de beste steelstofzuiger van AEG op dit moment. Zeker qua zuigkracht op de hoogste standen blinkt de QX9 uit ten opzichte van bijvoorbeeld de 8000-serie. Klik hier voor een overzicht van de beste steelstofzuigers van dit moment.
 • QX7: De QX7 is een zeer goed alternatief op de QX9. Stofzuigers uit deze serie hebben vergelijkbare prestaties voor iets minder geld. Dit maakt het een budgetvriendelijke optie. Ze hebben een iets kleiner stofreservoir. Ook gaat die iets minder lang mee ten opzichte van de QX9 (50 minuten t.o.v. 60 minuten). Het voordeel is wel dat die iets lichter is en daardoor makkelijk hanteerbaar is.
 • 8000-serie: Steelstofzuigers uit deze serie hebben de beste accuduur. Ook bij deze serie heb je verschillende modellen. Het verschil zit hem vooral in de meegeleverde accessoires. Kijk dus goed wat je nodig hebt en wat erbij wordt geleverd. Het stofreservoir van de 8000-serie is iets groter ten opzichte van de QX9 stofzuigers.

Dit zijn de laatste generatie steelstofzuigers van AEG. Ze hebben ook uitvoeringen die momenteel niet meer geproduceerd worden en daarom niet of bijna niet te verkrijgen zijn. Denk bijvoorbeeld aan stofzuigers uit de QX5-serie. Dit zijn oudere modellen die bijna niet meer verkocht worden.

Steelstofzuigers van AEG vergelijken

1
AEG AP81A25COM 8000 ULTIMATE
Beste steelstofzuiger
AEG AP81A25COM 8000 ULTIMATE
2
AEG AP81UB25SH
AEG AP81UB25SH
3
AEG QX9-1-ULT
AEG QX9-1-ULT
4
AEG QX9-1-P5IB
Budgetvriendelijk
AEG QX9-1-P5IB
5
AEG QX7-1-P52IB
AEG QX7-1-P52IB

Net als bij de andere typen stofzuigers, hebben we ook hier weer een volledige vergelijking opgesteld. Bekijk die hier.

3 factoren waar je op moet letten bij AEG stofzuigers

Er zijn dus redelijk wat verschillende modellen en uitvoeringen beschikbaar als het aankomt op AEG stofzuigers. Hopelijk hebben we je een beetje wegwijs kunnen maken tussen de verschillende opties. Hieronder hebben we nog een aantal belangrijke factoren opgesteld waar je even op moet letten voordat je een definitieve koopkeuze gaat maken.

 • Type stofzuiger: Allereerst zal je een keuze moeten maken tussen een stofzuiger met of zonder zak of een steelstofzuiger. Je kunt ervan uitgaan dat een steelstofzuiger veruit het meeste gebruiksgemak zal bieden, maar tevens ook het duurste zal zijn. Een stofzuiger met zak gaat over het algemeen het langste mee.
 • Zuigkracht: Als je thuis veel tapijt of vloerkleed hebt liggen of bijvoorbeeld tapijt op de trap, dan raden we altijd aan om even goed te kijken naar de aangegeven zuigkracht. Een turboborstel zal je veel werk uit handen nemen, omdat die diepliggend vuil gemakkelijk kan verwijderen. Daarom wordt deze vaak geleverd bij stofzuigers die gemaakt zijn voor mensen met huisdieren.
 • Accessoires: Het is altijd belangrijk om te kijken welke accessoires meegeleverd worden. We hadden het al kort even over de turboborstel, maar als je bijvoorbeeld een mooie houten parketvloer hebt liggen, zorg dan dat je een model kiest met parketborstel. Dit voorkomt dat je krassen in je mooie vloer krijgt.