Siemens stofzuiger kopen? Dit zijn de beste modellen

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Een Siemens stofzuiger is een goede keuze voor consumenten die niet al te veel geld willen uitgeven aan een degelijke stofzuiger. Wel is het belangrijk dat je de verschillende keuzes goed met elkaar vergelijkt, zodat je een stofzuiger kiest die bij jouw wensen en behoeften past. In dit artikel kijken we naar verschillende Siemens stofzuigers en testen we een aantal modellen.

Onze Siemens stofzuiger top keuzes
Siemens VS06A110 - Beste Siemens stofzuiger

De beste stofzuiger van Siemens die ze momenteel aanbieden. Goede zuigkracht voor een goede prijs.

Siemens VS06A111 - Beste koop

Een goede budgetvriendelijke optie voor mensen die niet te veel geld aan een stofzuiger willen uitgeven.

Siemens VSQ5X1230 - Beste kwaliteit

Wil je simpelweg de beste kwaliteit en kijk je niet zo naar prijs, ga dan voor dit model. Zeker een aanrader.

Dit zijn de 5 beste Siemens stofzuigers

Ga je een Siemens stofzuiger kopen? Vergelijk dan de volgende 5 modellen met elkaar. Het zijn momenteel de beste modellen van Siemens.

1
Siemens VS06A110
Beste Siemens stofzuiger
Siemens VS06A110
2
Siemens VS06A111
Beste koop
Siemens VS06A111
3
Siemens VSQ5X1230
Beste kwaliteit
Siemens VSQ5X1230
4
Siemens Vsz3B212
Siemens Vsz3B212
5
Siemens VS06B1110
Siemens VS06B1110

De 3 beste Siemens stofzuigers uitgelicht

Hieronder hebben we de 3 beste Siemens stofzuigers nog eens wat verder onderzocht en uitgelicht. We zeggen wat over de gebruikservaringen, voordelen en nadelen om jou te helpen bij het kiezen van een stofzuiger.

1. Siemens VS06A110

 • Type: Met zak
 • Zuigkracht: Zeer goed
 • Geluidsniveau: 80db
 • Snoerlengte: 7 meter
 • +6

Als we het hebben over de algehele beste Siemens stofzuiger, dan komen we uit bij dit model. Het is een redelijk krachtige stofzuiger met een lang snoer en ook nog eens vrij energiezuinig. Daarnaast zit er ook een indicatielampje op die aangeeft wanneer de stofzak vol zit.

Voordelen
Stofzak vol indicatie
Ergonomische handgreep
Nadelen
Vaste kosten door stofzuigerzakken

2. Siemens VS06A111

 • Type: Met zak
 • Zuigkracht: Goed
 • Geluidsniveau: 80db
 • Snoerlengte: 6.5 meter

Op plek 2 hebben we deze Siemsn stofzuiger ‘VS06A111’. Als je niet al te veel geld wil uitgeven aan een stofzuiger, dan is dit waarschijnlijk het model dat het beste bij jou past. Het is namelijk de goedkoopste stofzuiger die Siemens momenteel aanbiedt.

Het feit dat die goedkoop is, betekent niet dat het een slechte stofzuiger is. Hij heeft alsnog een goede zuigkracht met een relatief lange snoerlengte en een stofzak van maar liefst 4 liter. Daarnaast krijg je er ook verschillende accessoires bij die het stofzuigen een stuk makkelijker zullen maken (denk aan een kierenzuigmond en meubelzuigmond).

Voordelen
Budgetvriendelijk
Accessoires
Eenvoudig op te bergen
Nadelen
Maakt redelijk veel geluid

3. Siemens VSQ5X1230

 • Type: Met zak
 • Zuigkracht: Zeer goed
 • Geluidsniveau: 70db
 • Snoerlengte: 12 meter

Als we het écht hebben over de beste stofzuiger van Siemens, dan komen we uit bij dit model. Aangezien wij op meerdere factoren testen, staat hij alleen niet op #1. Dit heeft voornamelijk te maken met de prijs. Hij is namelijk kwalitatief gezien misschien wel de beste, maar ook gelijk de duurste.

Een van de dingen die fijn is aan deze stofzuiger is dat die een stuk minder geluid produceert vergeleken met andere stofzuigers van Siemens. Met een geluidsniveau van 70db kun je namelijk redelijk aangenaam stofzuigen.

Voordelen
Stille stofzuiger
HEPA-filter
Nadelen
Redelijk prijzig

Siemens stofzuiger koopgids

Er zijn een aantal belangrijke factoren die van invloed kunnen zijn op je koopbeslissing voor een Siemens stofzuiger. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze factoren, zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Hieronder noemen we een aantal aandachtspunten waarop je dient te letten:

 • Accessoires: Sommige stofzuigers van Siemens worden met verschillende accessoires geleverd, zoals een kierenzuigmond, meubelzuigmond en combizuigmond, terwijl andere hier niet over beschikken. Als je veel bij lastig bereikbare plekken moet stofzuigen, is een kierenzuigmond erg handig.
 • Geluidsniveau: Er zit redelijk wat verschil in het maximale geluidsniveau van een Siemens stofzuiger. Zo hebben we stofzuigers bekeken die een geluidsniveau hebben van circa 80db. Deze zijn vrij luidruchtig. Andere modellen zaten rond de 70db. Dit is een stuk aangenamer.
 • Filter: Niet alle Siemens stofzuigers zijn standaard uitgerust met een HEPA-filter. Dit betekent dat wanneer de stofzuiger dit niet heeft, deze wat minder geschikt is voor mensen met een stofallergie. Let hier dus goed op.

Het merk Siemens

Siemens is een wereldwijd opererend Duits bedrijf dat zich specialiseert in het ontwikkelen en produceren van elektronica. Ze zijn gespecialiseerd in verschillende sectoren, zoals energie en gezondheidszorg. Het bedrijf telt wereldwijd zo’n 385.000 medewerkers.