Beste draadloze stofzuiger - Advies & Top 10

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Een draadloze stofzuiger is een handig hulpmiddel als je een lichte, draagbare en wendbare stofzuiger zoekt. Het grootste voordeel is dat je zonder netsnoer werkt, waardoor je nooit meer gebruik zal hoeven te maken van een stopcontact tijdens het schoonmaken. Hierdoor kun je elk hoekje van de kamer schoonmaken, zonder telkens van stroompunt te hoeven wisselen. Wel moet je rekening houden met de beperkte gebruiksduur. Gelukkig worden de accu's steeds beter en kun je tegenwoordig vaak tot wel 45-60 minuten achter elkaar stofzuigen. In dit artikel lees je alles over snoerloze stofzuigers, inclusief een top 10 met de beste draadloze stofzuiger van dit moment.

Onze draadloze stofzuiger top keuzes
Samsung Jet 85 Pro - Beste getest

Een uitstekend model die beschikbaar is voor een scherpe prijs. Levert goede prestaties en je kunt er eventueel zelfs mee dweilen.

Dyson V15 Detect Absolute - Beste Dyson

Dyson is natuurlijk qua kwaliteit een van de beste merken op het gebied van draadloze stofzuigers. De Dyson V15 Detect Absolute is de beste van allemaal.

Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879 - Beste koop

Een uitstekende keuze als je zoekt naar een snoerloze stofzuiger zonder dat je er al te veel voor wil betalen. Uitstekende prestaties.

Top 10 draadloze stofzuigers

Hieronder vind je onze deskundige aanbevelingen voor de beste snoerloze stofzuigers van dit moment. Het is belangrijk dat je een goede koopkeuze maakt. Kijk daarom goed bij elk model bij de bijbehorende specificaties. Vergelijk de verschillende opties om zo een draadloze stofzuiger te vinden die past bij jou en jouw huishouden.

1
Samsung Jet 85 Pro
Beste getest
Samsung Jet 85 Pro
2
Dyson V15 Detect Absolute
Beste Dyson
Dyson V15 Detect Absolute
3
Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879
Beste koop
Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879
4
Bosch Unlimited 8 BCS82BL24
Goede accuduur
Bosch Unlimited 8 BCS82BL24
5
Eziclean® Cycloboost R8 WASH
Met dweilfunctie
Eziclean® Cycloboost R8 WASH
6
Miele Triflex HX2 Cat & Dog
Beste voor allergieën
Miele Triflex HX2 Cat & Dog
7
Samsung Jet 90 Multi
Samsung Jet 90 Multi
8
Philips SpeedPro Max series 7000 XC7043/01
Philips SpeedPro Max series 7000 XC7043/01
9
Dyson V11 Absolute
Dyson V11 Absolute
10
Bosch Readyy'y Serie 2 BCHF220B
Bosch Readyy'y Serie 2 BCHF220B

De beste draadloze stofzuiger van 2024

Om de beste draadloze stofzuiger te vinden hebben we natuurlijk lang gezocht en getest. We hebben tientallen draadloze stofzuigers getest en met elkaar vergeleken. Een van de belangrijkste kenmerken vonden wij dat het een betaalbare optie moest zijn met goede specificaties en uitstekende prestaties. Uiteindelijk hebben we geconcludeerd dat de onderstaande Samsung de beste snoerloze stofzuiger is geworden. Hieronder lees je de volledige review.

Samsung Jet 85 Pro

 • Zuigkracht: Zeer goed
 • Accuduur: 60 min
 • Geluidsniveau: 86db
 • Gewicht: 2,63kg

De Samsung Jet 85 Pro is de beste draadloze stofzuiger van 2024. De draadloze stofzuiger is zeer veelzijdig dankzij de velen accessoires die worden meegeleverd. Zo heb je voor elke schoonmaakklus een geschikt opzetstuk. Zo kun je bijvoorbeeld dweilen met de boenzuigmond, harde vloeren en tapijt stofzuigen met de combiborstel en dierenharen opzuigen met de turboborstel.

Daarnaast vonden we de boenfunctie ook vrij goed presteren. Vaak met stofzuigers met dweil is het zo dat het meer een verkooptruc is en dat de resultaten een beetje tegenvallen. Bij dit model was dat niet zo. Hij kan in ieder geval theoretisch de normale dweilwerkzaamheden tot op zekere hoogte vervangen. Let er wel op dat de accu wat sneller opgaat in deze stand.

Zoals we eerder al zeiden is de draadloze stofzuiger geschikt voor het opzuigen van dierenharen. Dit doe je middels de mini-turboborstel. Deze kun je overigens ook gebruiken voor het reinigen van tapijt en grof vloerkleed. Als je snel even de eettafel of de traptreden wil stofzuigen, dan kun je het beste de ingebouwde kruimelzuiger erbij pakken. Deze maak je met één druk op de knop los van de steelstofzuiger.

De zuigkracht van de Samsung is zeer goed, ook heeft die een lange accuduur van maar liefst 60 minuten. Het geluidsniveau is wel wat aan de luide kant maar daarentegen is het gewicht juist aan de lage kant. Kortom; een uitstekende snoerloze steelstofzuiger.

Voordelen
Best geteste draadloze stofzuiger
Ook om mee te dweilen
Goede zuigkracht
Multifunctionele steelstofzuiger
Nadelen
Luidruchtig

Beste goedkope draadloze stofzuiger

Uiteraard kan het een nadeel zijn van draadloze stofzuigers dat ze aan de prijzige kant kunnen zijn. Dit heeft meestal meerdere oorzaken. Zo is de accu vaak een duur onderdeel van de stofzuiger. Ook zitten ze vaak bordenvol slimme technologieën en beschikken ze over handige functionaliteit. Zo komen de meeste met een geïntegreerde kruimeldief waardoor je eigenlijk 2-in-1 krijgt. Hoe dan ook vonden we het belangrijk om bij de best geteste stofzuigers ook te kijken naar goede goedkope stofzuigers. Hieronder lees je onze volledige review over de beste koop draadloze stofzuiger.

Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879

 • Zuigkracht: Goed
 • Accuduur: 45 min
 • Geluidsniveau: 82db
 • Gewicht: 2,99kg
 • +21

Deze Rowenta is momenteel de beste koop draadloze stofzuiger. Uit onze test is namelijk gekomen dat die ondanks de relatief lage prijs alsnog goede prestaties levert. Een van de oorzaken dat die wat goedkoper is, heeft te maken met het feit dat er een accu in zit die wat minder lang meegaat vergeleken met andere geteste draadloze stofzuigers. Zo gaat deze slechts 45 minuten mee ten opzichte van 60 minuten (bij de meeste). Toch is dat voor sommige huishoudens meer dan genoeg om het hele huis goed schoon te maken en te stofzuigen.

Wat deze draadloze stofzuiger daarnaast nog speciaal maakt, is het feit dat die over een flexibele steel beschikt. Dit houdt in dat je de steel als het ware iets kan 'omknakken'. Dit is met name handig als je onder meubels of tafels moet stofzuigen waar je normaal gesproken voor moet bukken. Wij vonden het bijvoorbeeld met name handig voor het stofzuigen onder de bank.

De draadloze stofzuiger heeft een wat lage accuduur en een wat hoger geluidsniveau vergeleken met andere draadloze stofzuigers. Toch vinden we dit kleine concessies die zich volledig terugverdienen door de goede prijs-kwaliteitverhouding en de scherpe prijs.

Voordelen
Flexibele steel
Scherpe prijs
Inclusief kruimelzuiger
Nadelen
Maximale gebruikstijd ligt wat lager
Iets minder krachtig

Draadloze stofzuiger met een lange accuduur

Het voordeel van sommige draadloze stofzuigers, is dat ze beschikken over de mogelijkheid om de accu te verwisselen. Dit betekent dat je in principe een extra accu kan aanschaffen en hiermee de maximale gebruiksduur kan verdubbelen. Het probleem is echter dat een extra accu vaak behoorlijk wat kost, waardoor niet veel mensen kiezen om dit te doen. Nu hebben we bij onze draadloze stofzuiger test een model gevonden waar standaard een extra accu bij geleverd wordt, waardoor de stofzuiger een accuduur van maar liefst 130 minuten heeft. Hieronder lees je onze volledige beoordeling:

Bosch Unlimited 8 BCS82BL24

 • Zuigkracht: Zeer goed
 • Accuduur: 130 min
 • Geluidsniveau: 76db
 • Gewicht: 3,2kg
 • +4

Als je een groot oppervlakte moet schoonmaken, dan is een gebruiksduur van 45 tot 60 minuten niet altijd voldoende. Zeker als je nog vloerkleed of tapijt hebt die je in de hoogste stand moet schoonmaken (wat veel van de accu vraagt), kom je er niet altijd uit. Deze Bosch Unlimited lost dat probleem op door een extra accu te leveren, waardoor de accuduur maar liefst 130 minuten is. Hiermee zou je in principe natuurlijk het hele huis moeten kunnen schoonmaken zonder onderbrekingen. Daar komt nog bij dat de draadloze stofzuiger geleverd wordt met een snellader, die de accu in 55 minuten weer volledig heeft opgeladen. Dit betekent dus dat je in feite oneindig met deze draadloze stofzuiger kan stofzuigen.

Wat deze draadloze stofzuiger daarnaast nog wel bijzonder maakt, is dat je hem ook kan gebruiken om je matras schoon te maken. Hij wordt namelijk geleverd met een speciale matraszuigmond. Vrijwel geen een draadloze stofzuiger die we getest hebben kwam met een dergelijk opzetstuk.

Ook als we kijken naar de prestaties van de draadloze stofzuiger, dan doet die niet veel onder voor de rest. Sterker nog, het is een relatief stille stofzuiger (76db). Wel weegt die iets meer dan gemiddeld. Hij beschikt over een sterke zuigkracht.

Voordelen
Lange gebruiksduur
Goede zuigkracht
Ook geschikt om je matras te reinigen
Lcd-scherm met informatie over de accu
Met afneembare kruimelzuiger
Nadelen
Geen (mini)turboborstel
Aan de zware kant

Beste draadloze stofzuiger voor huisdieren en allergieën

Een draadloze stofzuiger is soms niet altijd geschikt voor mensen met allergieën. In de meeste draadloze stofzuigers zal een HEPA-13 filter zitten. Dit is al een zeer goed allergie-filter. Er zijn echter ook filters die nóg beter zijn. Daarnaast is een draadloze stofzuiger soms niet altijd de beste keuze als je huisdieren hebt, omdat het opzuigen van dierenharen soms veel van de accu vraagt. De Miele Triflex HX2 lost bieden problemen op. Hieronder lees je onze beoordeling.

Miele Triflex HX2 Cat & Dog

 • Zuigkracht: Zeer goed
 • Accuduur: 60 min
 • Geluidsniveau: 77db
 • Gewicht: 3,6kg
 • +13

De Miele Triflex HX2 beschikt over een HEPA-15 filter. Dit HEPA-filter is velen malen beter dan de meeste allergiefilters die in de rest van de geteste modellen te vinden zijn. Het filter zorgt ervoor dat 99,99% van alle stofdeeltjes worden opgevangen en vastgehouden, waardoor enkel schone lucht wordt uitgeblazen. Hiermee tover je jouw huis of appartement om tot een allergievriendelijke ruimte. Je zal nog wel altijd te maken kunnen krijgen met stof, doordat je vroeg of laat het stofreservoir zal moeten legen. Houdt hier dus rekening mee.

Dierenharen kun je extra gemakkelijk van je bank en ander bekleed meubilair verwijderen dankzij de mini-turboborstel. Dit opzetstuk heeft een ronddraaiende borstel die dierenharen eenvoudig loswrikt en tegelijkertijd opzuigt. Ook beschadig je hiermee je bank of het meubilair niet, wat met een kierenzuigmond soms wel het geval kan zijn. De vloerzuigmond met led-verlichting maakt het daarnaast eenvoudig om ook op donkere plekken vuil en stof te identificeren en op te zuigen. Dit voorkomt dat je meerdere keren over dezelfde plek heengaat.

De zuigkracht is zeer goed, de accu gaat met 60 minuten gemiddeld lang mee. Het betreft een relatief geluidsarme draadloze stofzuiger dankzij het maximale geluidsniveau van 77db. Wel is de snoerloze stofzuiger aan de zware kant met 3,6kg.

Voordelen
Goed voor mensen met een stofallergie
Ook voor hoogpolig tapijt
Relatief stil
Nadelen
Zware stofzuiger

Draadloze stofzuiger met dweil

Iets wat steeds populairder wordt, is een draadloze stofzuiger met dweilfunctie. Dit houdt in dat je niet alleen kunt stofzuigen, maar ook kunt dweilen. In sommige gevallen kan dit zelfs tegelijkertijd. Een van de nadelen die wij zelf nog ondervinden is het feit dat de accu vaak snel leeg gaat bij deze stofzuigers. Toch hebben we een model gevonden waar we erg tevreden over waren. Hieronder onze testresultaten verder uitgediept:

Eziclean® Cycloboost R8 WASH

 • Zuigkracht: Goed
 • Accuduur: 60 min
 • Geluidsniveau: 76db
 • Gewicht: 1.7kg
 • +5

EziClean is wellicht een wat onbekender merk, maar één ding is absoluut zeker: ze maken uitstekende stofzuigers (en dat vaak voor de helft van de prijs vergeleken met de grote merken). De EziClean Cycloboost R8 Wash is een krachtige en veelzijdige stofzuiger die niet alleen stof opzuigt, maar ook gelijk de vloer reinigt met water en zeep. Hiermee heb je binnen een mum van tijd een schone en frisse uitstraling van je vloer.

Zoals we al zeiden vinden wij het vaak een probleem dat de accu van dergelijke stofzuigers snel leeg zijn. In de meeste gevallen gaat de stofzuiger in de dweilstand slechts 10 tot 20 minuten mee. Dat is natuurlijk niet voldoende om je hele huis te dweilen. De EziClean R8 Wash doet dit in ieder geval velen malen beter. Tijdens het testen ging de accu in dweilstand in ieder geval 30 tot 40 minuten mee. Een stuk beter dan de concurrentie dus.

Een veelzijdige stofzuiger is het in ieder geval zeker. Niet alleen is het een goede draadloze stofzuiger met dweil, je krijgt er ook een speciale dierenharen-borstel bij die je er gemakkelijk op kan klikken. Dus ook als je regelmatig honden- of kattenharen hebt op de bank, kun je deze eenvoudig reinigen.

Voordelen
Batterij gaat lang mee
Handige dweil accessoires
Erg licht
Nadelen
In de hoge stand gaat de accu snel leeg

Hoe we hebben getest

Om de beste draadloze stofzuiger te vinden, hebben we natuurlijk eerst een grootschalig onderzoek uitgevoerd. Hierbij begint het onderzoek altijd met het vinden van belangrijke zaken, criteria, aandachtspunten en factoren die van invloed kunnen zijn op de koopkeuze. In het geval van de beste draadloze stofzuigers was dit bijvoorbeeld onder andere de prestaties, gewicht, gebruiksduur maar bijvoorbeeld ook de meegeleverde accessoires. Op basis van deze testresultaten zoeken we naar passende draadloze stofzuigers. Dit zijn de modellen die we wat verder gaan onderzoeken. Zo testen we waar mogelijk de stofzuiger zelf en kijken we ook naar beoordelingen en recensies van gebruikers. Op basis daarvan kunnen we een gedegen top 10 met de beste draadloze stofzuigers samenstellen en ons objectieve onderzoek afronden.

De beste merken

Snoerloze stofzuigers worden steeds populairder. Dit houdt in dat er ook steeds meer fabrikanten en merken zijn die zich op deze markt storten. In onze ervaring met het testen van inmiddels honderden stofzuigers, merken we dat er altijd een aantal merken zijn die hierin uitblinken en beter zijn dan de rest. Dit zijn de merken die goede draadloze stofzuigers maken, terwijl je andere merken wellicht beter kunt vermijden. Voorbeelden van goede merken zijn bijvoorbeeld:

 • Dyson
 • Samsung
 • Philips
 • Rowenta
 • Miele

Vooral de wat onbekendere merken (of merkloze stofzuigers) kun je vaak beter vermijden. Je zal merken dat deze modellen qua prijs ver beneden het niveau zitten, maar dat de bouwkwaliteit van dergelijke stofzuigers veel aan de wensen overlaat. Ook merken we dat deze steelstofzuigers veel eerder kapotgaan.

Draadloze stofzuiger kopen: waar moet je op letten?

Wanneer je een snoerloze stofzuiger gaat kopen, zijn er altijd een aantal belangrijke factoren waar je op moet letten. Door op deze zaken te letten kun je een goede en weloverwogen keuze maken. Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet:

 • Accuduur: Een van de belangrijkste kenmerken waar je op zal moeten letten, is dat de draadloze stofzuiger geschikt is voor het schoonmaken van je hele huis. Hiervoor zal die lang genoeg mee moeten gaan. Bedenk hoeveel tijd je nu ongeveer kwijt bent met stofzuigen, zodat je een goed idee hebt hoelang de gebruiksduur van de snoerloze stofzuiger ongeveer moet zijn.
 • Geluidsniveau: Ook het geluidsniveau kan een belangrijke rol spelen in je aankoopbeslissing. Traditionele stofzuigers hebben een wettelijk maximum van 80db, terwijl draadloze stofzuigers dit niet hebben. Hierdoor zitten deze hier geregeld boven. Sommige mensen vinden een luide stofzuiger niet prettig. Er zijn echter ook meer dan genoeg modellen die onder de 80db zitten.
 • Zuigkracht: Uiteraard speelt ook de zuigkracht altijd een grote rol bij het selecteren van de beste snoerloze stofzuiger. Kijk daarom ook zeker altijd hoe deze staat aangeschreven bij de draadloze stofzuiger die je op het oog hebt. Een hoge zuigkracht betekent dat je ook diepliggend en hardnekkig vuil kan opzuigen.
 • Gewicht: Het gewicht speelt gelukkig bij draadloze stofzuigers een minder grote rol ten opzichte van bijvoorbeeld een gewone stofzuiger. Dit omdat dit type stofzuiger van zichzelf al vrij licht is. Toch moet je 2 tot 3 kilo voor een langere tijd achter elkaar met één hand moeten bedienen. Een paar honderd gram kan daarin wel het verschil maken of je arm gaat verzuren of niet. Er zijn ook draadloze stofzuigers waarbij de motor aan de onderkant zit, waardoor ze veel lichter aanvoelen.
 • Afneembare kruimeldief: Een groot voordeel van de draadloze stofzuiger, is dat ze bijna allemaal met een ingebouwde handstofzuiger komen. Toch zijn er ook meer dan genoeg stofzuigers (met name de goedkope), die deze functionaliteit niet hebben.
 • Vloertype: De samenstelling van je huishouden is belangrijk om mee te nemen in je koopkeuze. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende ondergronden die je moet stofzuigen. Voor een harde vloer kun je wellicht het beste een parketborstel gebruiken die je kwetsbare vloer beschermt tegen krassen. Als je naast laagpolig tapijt ook hoogpolig tapijt of grof vloerkleed moet stofzuigen, dan raden we een turboborstel aan.
 • Huisdieren: Zoals eerder vermeld zal je je eigen leven een stuk makkelijker maken als je een draadloze steelstofzuiger met turboborstel kiest op het moment dat je een trouwe viervoeter hebt rondlopen.
 • Dweilfunctie: Snoerloze stofzuigers met dweil worden steeds populairder. De resultaten verschillen wel nog enorm veel. Kijk dus goed hoe deze is aangeschreven.

Veelgestelde vragen

1. Wat is het verschil tussen een draadloze stofzuiger en een steelstofzuiger?

Een draadloze stofzuiger en steelstofzuiger verschillen op een aantal vlakken. Zo zijn de termen in de meeste gevallen inwisselbaar op een paar uitzonderingen na. Beiden zijn stofzuigers die werken op accu en waarvoor je dus geen stroompunt nodig hebt. Er zijn echter ook sledestofzuigers die werken op een accu. Deze zijn dat te classificeren als een draadloze stofzuiger, terwijl een steelstofzuiger altijd een draadloze stofzuiger met steel is.

2. Wat zijn de voordelen van draadloze stofzuigers?

Dit zijn de voordelen van een draadloze stofzuiger:

 • Bewegingsvrijheid: Aangezien je geen stroompunt nodig hebt, kun je overal in het huis gemakkelijk schoonmaken. Je zal nooit meer van stopcontact hoeven te wisselen.
 • Multifunctioneel: Een snoerloze stofzuiger is vaak zeer veelzijdig dankzij de velen meegeleverde accessoires. Daarnaast koop je eigenlijk 2 stofzuigers in 1 dankzij de afneembare kruimeldief. Afhankelijk van het model en type, kun je er soms zelfs mee dweilen.
 • Gebruiksvriendelijk: Je pakt een snoerloze stofzuiger er gemakkelijk bij, drukt op de 'aan' knop en je kunt direct beginnen met stofzuigen. Ze zijn lichtgewicht waardoor je enorm wendbaar bent en gemakkelijk door de kamer kunt manoeuvreren. Dit maakt het zeer gebruiksvriendelijke stofzuigers.
 • Zonder stofzuigerzakken: Je werkt vrijwel altijd met een stofreservoir, waardoor je nooit meer extra (vaste) kosten hebt aan stofzuigerzakken.

3. Wat zijn de nadelen van draadloze stofzuigers?

Uiteraard kleven er ook een aantal nadelen aan draadloze stofzuigers, waaronder:

 • Beperkte gebruiksduur: Je bent altijd gebonden aan de accuduur. Als deze leeg is, zal je niet verder kunnen met stofzuigen.
 • Prijzig: Over het algemeen zijn ze een stuk duurder vergeleken met bijvoorbeeld een stofzuiger met zak of zakloze stofzuiger. Zelfs budgetvriendelijke modellen zijn aan de dure kant.
 • Luidruchtig: Ook maken ze vaak meer lawaai vergeleken met andere soorten stofzuigers. Dit vanwege het feit dat er geen wettelijk maximum bestaat.
 • Volume opvang: Over het algemeen is het stofreservoir tussen de 0,5 tot 1,5 liter. Dit is een stuk minder vergeleken met stofzuigers met- of zonder zak, waardoor je deze dus vaker zal moeten legen.
 • Allergieën: Dit type stofzuiger is minder geschikt voor mensen met een stofallergie. Dit omdat je eigenlijk niet kan voorkomen dat je in aanraking komt met stof. Het legen van het reservoir kan namelijk altijd stof doen opwerpen.

4. Hoe verschilt een draadloze stofzuiger ten opzichte van een traditionele stofzuiger?

Het grootste verschil tussen een draadloze stofzuiger en traditionele stofzuiger, is het feit dat een draadloze stofzuiger volledig snoerloos is. Je hebt geen stopcontact nodig om te stofzuigen. Je kunt met volledige bewegingsvrijheid het hele huis stofzuigen. Daarnaast zijn ze een stuk compacter en lichter ten opzichte van gewone stofzuigers.

5. Zijn draadloze stofzuigers krachtiger dan gewone stofzuigers?

Het hangt van het specifieke model af, maar over het algemeen is een traditionele stofzuiger wat krachtiger ten opzichte van een draadloos model. Dit omdat een draadloze stofzuiger natuurlijk moet letten op de gebruiksduur, terwijl een stofzuiger met snoer constant onder stroom en spanning staat.