Philips stofzuiger kopen? Dit zijn de beste modellen

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Overweeg je een Philips stofzuiger te kopen? Dan moet je wel goed weten wat de opties zijn. Philips heeft namelijk een redelijk groot assortiment aan stofzuigers. Per soort stofzuiger van Philips zijn er daarnaast ook weer verschillende uitvoeringen die specifiek gemaakt zijn voor een bepaalde doelgroep. In dit artikel geven je een overzicht van de beste Philips stofzuigers en zullen we de grootste verschillen goed aangeven. Zo kan jij een betere keuze maken.

Onze Philips stofzuiger top keuzes
Philips FC9745/09 PowerPro Expert - Beste zonder zak

Dit is de beste stofzuiger van Philips zonder zak. Uitstekende prestaties, goede zuigkracht en wordt zelfs geleverd met mini-turboborstel.

Philips Performer Silent Cat & Dog FC8784/09 - Beste met zak

Een zeer krachtige en tevens redelijk stille stofzuiger met zak. Hoge zuigkracht en perfect voor mensen met huisdieren dankzij de turboborstel.

Philips PowerPro Compact FC9330/09 - Beste budgetoptie

Veruit de beste optie voor mensen die niet al te veel geld willen uitgeven aan een stofzuiger. Zeer goed beoordeelde Philips stofzuiger voor weinig geld.

Traditionele Philips stofzuigers in één overzicht

Philips heeft verschillende soorten stofzuigers. Denk aan stofzuigers met- en zonder zak, maar ook steelstofzuigers. In het onderstaande overzicht staan de beste traditionele Philips stofzuigers. In de volgende paragraaf kijken we naar de beste steelstofzuigers van Philips, zodat er een duidelijk onderscheid kan worden gemaakt. Bekijk hieronder naar de specificaties van de verschillende modellen om een stofzuiger te vinden die goed bij jou past.

1
Philips FC9745/09 PowerPro Expert
Beste zonder zak
Philips FC9745/09 PowerPro Expert
2
Philips Performer Silent Cat & Dog FC8784/09
Beste met zak
Philips Performer Silent Cat & Dog FC8784/09
3
Philips PowerPro Compact FC9330/09
Beste budgetoptie
Philips PowerPro Compact FC9330/09
4
Philips Performer Silent FC8780/09
Philips Performer Silent FC8780/09
5
Philips PowerPro Active FC9555/09
Philips PowerPro Active FC9555/09

Je vindt hier een handig overzicht met een volledige vergelijking: Philips stofzuigers vergelijken.

Philips steelstofzuigers in één overzicht

Philips heeft momenteel een aantal steelstofzuigers op de markt. Deze zijn onder te verdelen in de 9000, 8000, 7000 en 5000 series. Hieronder leggen we kort de verschillen uit tussen deze modellen:

 • Philips SpeedPro Max 5000 - 7000: De 5000 & 7000 serie is de ‘goedkoopste’ uitvoering. Deze levert krachtige prestaties en heeft een geïntegreerde kruimeldief. De accuduur is ongeveer tussen de 30 en 40 minuten. Vooral de steelstofzuigers in de 5000 serie zijn een goed instapmodel en zeer budgetvriendelijk.
 • Philips SpeedPro Max 8000: De 8000 series heeft vergelijkbare kenmerken, maar is in veel opzichten nét wat beter dan de 7000. Zo heeft die een mini-turboborstel om dierenharen mee te stofzuigen. Ook zitten er accessoires bij waardoor je er ook grondig mee kan dweilen om te vloer te reinigen. De accuduur ligt tussen de 45 minuten en 1 uur. Het geluidsniveau ligt nog wel vrij hoog (84db), waardoor het een vrij luidruchtige stofzuiger is.
 • Philips SpeedPro Max 9000: De 9000 serie is het topmodel van de steelstofzuigers van Philips. Deze heeft veruit de beste zuigkracht van allemaal en is geschikt voor elk vloertypen. Ook is die bijzonder stil voor een steelstofzuiger (76db). Dit maakt het stofzuigen een stuk aangenamer.

Zoals je kan zien geldt over het algemeen dat hoe hoger het serienummer, hoe beter de kwaliteit zal zijn. Dat betekent tegelijkertijd ook dat hoe hoger het serienummer, hoe duurder de specifieke uitvoeringen in die serie zullen zijn.

1
Philips AquaTrio series 9000 XW9383/01
Beste met dweilfunctie
Philips AquaTrio series 9000 XW9383/01
2
Philips Aqua Plus series 8000 XC8349/01
Philips Aqua Plus series 8000 XC8349/01
3
Philips SpeedPro Max series 7000 XC7041/01
Philips SpeedPro Max series 7000 XC7041/01
4
Philips SpeedPro FC6724/01
Philips SpeedPro FC6724/01
5
Philips SpeedPro FC6727/01
Philips SpeedPro FC6727/01

Je vindt hier een uitgebreide tabel met een vergelijking tussen alle verschillende modellen: tabel.

Dit zijn de beste Philips stofzuigers van 2024

Nu je een goed idee hebt van de verschillende opties, gaan we nu een paar individuele stofzuigers wat nader bekijken. We hebben ze flink getest op een aantal belangrijk factoren zoals gebruiksvriendelijkheid, geluidsniveau en accuduur (bij steelstofzuigers). De resultaten lees je hieronder.

1. Philips FC9745/09 PowerPro Expert

 • Type: Zonder zak
 • Vermogen: 900 watt
 • Zuigkracht: Zeer goed
 • Geluidsniveau: 75db
 • Snoerlengte: 7m
 • +4

Naar onze mening is dit de beste stofzuiger van Philips die momenteel beschikbaar is. In totaal heeft dit model al meer dan 4500 reviews verzameld met een gemiddelde beoordeling van een 8.7. Dat moet al een goede indicatie geven hoe goed en betrouwbaar deze stofzuiger is.

Het is een krachtige stofzuiger met een redelijk aangenaam geluidsniveau en een goede actieradius. Voor veruit de meeste huishoudens zal dit een absolute topper zijn om je huis spic en span te houden. Ook wordt er een parketborstel bijgeleverd. Dit is fijn voor mensen met een kwetsbare houten vloer. Dit voorkomt namelijk krassen dankzij de zachte haren aan de zuigmond.

De combizuigmond is perfect voor als je zowel houten vloeren als laag- of hoogpolig tapijt hebt. Dit is namelijk een zuigmond waarmee je letterlijk alle vloertypen (dus ook tapijt) kan stofzuigen, zonder dat je van mondstuk hoeft te verwisselen. Het is een krachtige, zakloze stofzuiger die van alle markten thuis is.

Voordelen
Krachtige
Veel accessoires
Geschikt voor alle vloertypen
Nadelen
Geen

2. Philips Performer Silent Cat & Dog FC8784/09

 • Type: Met zak
 • Vermogen: 750 watt
 • Zuigkracht: Goed
 • Geluidsniveau: 66db
 • Snoerlengte: 9m
 • +21

Wil je liever een traditionele stofzuiger met zak van Philips, dan is dit de beste keuze. Hij levert uitstekende prestaties en dankzij de mini-turboborstel kun je ontzettend dierenharen verwijderen en opzuigen van meubels, vloerkleden en tapijten. Ook ander grofvuil op bijvoorbeeld je traptredes is geen enkel probleem met de turboborstel.

Een ander voordeel van een stofzuiger met zak is het geluidsniveau. Deze ligt over het algemeen namelijk een stuk lager dan bij een zakloze stofzuiger. Zeker als je wat gevoelig bent voor luide geluiden is dat dan wel fijn.

Net als bij de vorige stofzuiger wordt ook hier een parketborstel bijgeleverd. Daarnaast zit er ook een kierenzuigmond, meubelzuigmond en afstofborstel bij. Je bent in dat opzicht dus van alle gemakken voorzien.

Voordelen
Diepe reiniging
Stille stofzuiger
Voldoende accessoires
Nadelen
Prijzig
Geen opbergvak voor de accessoires

3. Philips AquaTrio series 9000 XW9383/01

 • Zuigkracht: Zeer goed
 • Dierenharen: Ja
 • Dweilfunctie: Ja
 • Geluidsniveau: 76db
 • +20

Tot slot hebben we de Philips AquaTrio 9000 ook wat nader onderzocht. In onze deskundige mening is dit de beste steelstofzuiger van Philips op dit moment. Dat mag ook wel, want goedkoop is die zeker niet. Je bent dan wel van vrijwel alle gemakken voorzien. Zo kan je er onder andere mee dweilen. Dus ook vlekken van de yoghurt zijn niet meer veilig.

Wat vooral leuk is aan deze stofzuiger, is het feit dat je eigenlijk 2 steelstofzuigers in 1 krijgt. Met de ene kun je zowel stofzuigen en dweilen (tegelijk) en met de andere kun je alleen stofzuigen. Vooral het stofzuigen en dweilen tegelijk scheelt natuurlijk erg veel tijd. Daarnaast maakt die de grond ook grondig schoon.

Het enige minpuntje is dat de accu het ongeveer een kleine 30 minuten volhoudt als je ervoor kiest om te stofzuigen en dweilen tegelijk.

Voordelen
Stofzuigen en dweilen tegelijk
Goede zuigkracht
Aangenaam geluidsniveau
Nadelen
Prijzig
Accuduur is 25 minuten als je stofzuigt en dweilt tegelijk

Waar let je op bij Philips stofzuigers

Zoals je hebt kunnen lezen, ontwikkelt en produceert Philips vrij veel verschillende stofzuigers. Voordat je een koopkeuze maakt, is het belangrijk dat je van tevoren goed weet waarop je moet letten. Hopelijk hebben we daar al flink in kunnen helpen met de bovenstaande informatie. Toch willen we nog een aantal korte factoren bespreken om je nog beter van dienst te zijn. Let op deze aandachtspunten als je overweegt een Philips stofzuiger te kopen:

 • Type stofzuiger: Philips maakt stofzuigers met zak, zakloze stofzuigers en steelstofzuigers. Bedenk van tevoren goed welke je nodig hebt. Zet van tevoren een budget vast. Vooral steelstofzuigers zijn zeer prijzig, terwijl ze eigenlijk het minst lang meegaan van allemaal. Als je een stofzuiger voor de lange termijn wil kopen, ga dan voor een stofzuiger met zak. Deze gaan over het algemeen zeker 8 tot 10 jaar mee.
 • Zuigkracht: Let goed op de aangegeven zuigkracht. Dit is vooral belangrijk als je bijvoorbeeld veel vloerkleed of tapijt hebt liggen. Kijk ook even of de stofzuiger die je op het oog hebt geschikt is voor zowel laag- als hoogpolig tapijt. Een combizuigmond is overigens dan ook een handig mondstuk, zodat je dan niet telkens van opzetstuk hoeft te wisselen.
 • Accessoires: Tot slot is het ook belangrijk dat je goed kijkt naar de accessoires. Zorg dat je een stofzuiger met turboborstel koopt als je thuis huisdieren hebt. Dit zal je veel tijd en energie besparen. Ga voor een stofzuiger met parketborstel als je veel laminaat of andere kwetsbare vloeren in huis hebt.
 • Let goed op de uitvoering: Philips heeft naast de verschillende modellen soms ook nog een aparte uitvoering. Bijvoorbeeld de “Silence” of “Compact” uitvoering. De Silence uitvoering is vanzelfsprekend een goede stille stofzuiger variant ten opzichte van de standaarduitvoering. De compact uitvoering zijn vaak kleine stofzuigers die gemakkelijk en efficiënt op te bergen zijn.
Ook interessant
Beste Philips kruimeldief
Ontdek de beste Philips kruimeldief van dit moment. Vergelijk modellen, prijzen en lees reviews voor een weloverwogen keuze. Vind jouw perfecte kruimelzuiger!

Het merk Philips

Philips is een bedrijf van Nederlandse bodem dat wereldwijd actief is in allerlei verschillende sectoren. Van gezondheidszorg tot consumentenelektronica, ze produceren kwalitatief hoogwaardige producten. Het merk staat bekend als zeer betrouwbaar en kwalitatief hoogstaand. Tot slot is Philips flink bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo zetten ze de hoogste normen op het gebied van milieu, sociale zaken en governance.