iRobot Robotstofzuiger kopen? Dit zijn de beste modellen

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Ben je aan het overwegen om een iRobot robotstofzuiger te kopen? Dan kan de keuze wellicht wat overweldigend zijn. Ze hebben namelijk ontzettend veel robotstofzuigers in het assortiment. Van relatief goedkope robotstofzuigers tot ‘high-end’ stofzuigers. In dit artikel gaan we kijken naar de beste modellen van iRobot Roomba, zodat jij een betere koopkeuze kan maken.

Onze irobot robotstofzuiger top keuzes
iRobot Roomba Combo i8+ - Beste robotstofzuiger

Deze Combo i8+ is de beste 'algehele' robotstofzuiger van iRobot Roomba. Hij is niet te duur en levert goede schoonmaakprestaties.

iRobot Roomba i7158 - Beste koop robotstofzuiger

Als je graag automatisch wil stofzuigen, maar niet veel geld wil uitgeven, dan is dit de beste keuze. De beste koop robotstofzuiger van iRobot.

iRobot Roomba s9+ - Beste kwaliteit

Speelt geld voor jou geen grote rol en wil je simpelweg de allerbeste in huis halen, ga dan voor dit model. Veruit het meest geavanceerd.

Dit zijn de 10 beste iRobot Roomba robotstofzuigers

iRobot heeft ontzettend veel verschillende robotstofzuigers in het assortiment. De verschillen tussen deze modellen zijn soms klein, terwijl het verschil in prijs vrij groot kan zijn. Om die reden hebben we hieronder een korte vergelijkingstabel opgesteld met verschillen in specificaties. Zo kun jij handig vergelijken welk model het beste bij jou past.

1
iRobot Roomba Combo i8+
Beste robotstofzuiger
iRobot Roomba Combo i8+
2
iRobot Roomba i7158
Beste koop robotstofzuiger
iRobot Roomba i7158
3
iRobot Roomba s9+
Beste kwaliteit
iRobot Roomba s9+
4
iRobot Roomba j7158
iRobot Roomba j7158
5
iRobot Roomba Combo j7+
iRobot Roomba Combo j7+
6
iRobot Roomba i5+
iRobot Roomba i5+
7
iRobot Roomba Combo i8
iRobot Roomba Combo i8
8
iRobot Roomba Combo j7
iRobot Roomba Combo j7
9
iRobot Roomba Combo 1138
iRobot Roomba Combo 1138
10
iRobot Roomba i5154
iRobot Roomba i5154

Je kunt de volledige vergelijking hier overzichtelijk zien op Coolblue

De 3 beste iRobot robotstofzuigers uitgelicht

Nu je weet welke verschillende robotstofzuigers iRobot in het assortiment heeft, gaan we hieronder 3 modellen wat nader bekijken. We hebben ze onderworpen aan onze test en zijn tot de conclusie gekomen dat dit de 3 beste modellen van dit moment zijn.

1. iRobot Roomba Combo i8+

 • Tegen dierenharen: Ja
 • Turbo Power functie: Nee
 • Leegstation: Ja
 • Dweilfunctie: Ja
 • Met app: Ja
 • +14

De beste robotstofzuiger van iRobot van dit moment is de i8+. Deze robotstofzuiger heeft alles wat je nodig hebt en kan verwachten van een robotstofzuiger zonder dat die absurd duur is in aanschafprijs. Qua algehele prestaties presteerde die ook als een van de betere.

Ook is hij uitgerust met een automatisch laad- en leegstation. Je stelt dus één keer een schoonmaakschema in via de app, en vervolgens hoef je er bijna niet meer naar om te kijken. Het enige wat je zo nu en dan zal moeten doen is het stofreservoir uit het leegstation legen.

Tot slot zit er ook een dweilfunctie op deze robotstofzuiger. Dat zie je ook niet veel terug vergeleken met andere stofzuigers uit dezelfde prijsklasse. We moeten wel heel eerlijk toegeven dat je de dweilfunctie niet te vergelijken is met een échte fysieke dweilbeurt. Toch scheelt het je wel wat schoonmaken in de week.

Voordelen
Zeer goede robotstofzuiger
Eerlijke prijs
Met dweilfunctie
Nadelen
Dweilfunctie presteert matig

2. iRobot Roomba i7158

 • Tegen dierenharen: Ja
 • Turbo Power functie: Nee
 • Leegstation: Nee
 • Dweilfunctie: Nee
 • Met app: Ja
 • +18

Zoek je naar een goede, goedkope robotstofzuiger van iRobot Roomba? Dan is dit in onze deskundige mening de beste die momenteel te verkrijgen is. Het grootste verschil ten opzichte van robotstofzuigers uit een duurder segment, is dat deze niet over een automatisch leegstation beschikt. Zodra het stofreservoir vol is (wat die zelf zal aangeven), zal je deze dus handmatig moeten legen. Je hebt er dus wel iets meer werk aan, maar daar dan heb je wel een stofzuiger die automatisch je huis voor je schoonhoudt.

Voordelen
Zeer goedkoop
Via app bestuurbaar en instelbaar
Nadelen
Geen leegstation

3. iRobot Roomba s9+

 • Tegen dierenharen: Ja
 • Turbo Power functie: Ja
 • Leegstation: Ja
 • Dweilfunctie: Nee
 • Met app: Ja

Tot slot hebben we nog de s9+. Dit is een beetje de Ferrari van de robotstofzuigers die iRobot Roomba aanbiedt. Hij is veruit geschikt voor het grootste vloeroppervlakte, heeft een automatisch laad- en leegstation en is zelfs uitgerust met een Turbo Power functie. Dit houdt in dat de robotstofzuiger tijdelijk zijn zuigkracht verhoogt als die bijvoorbeeld merkt dat die over een vloerkleed of tapijt rijdt. Dit zorgt voor een diepe reiniging van alle vloertypen.

Het enige nadeel is wel dat deze niet over een dweilfunctie beschikt. Wij vinden dat je dat eigenlijk wel mag verwachten van een robotstofzuiger in deze prijsklasse. Daar moet dan wel weer bij vermeld worden dat de dweilfunctie bij robotstofzuigers momenteel nog wat veel aan de wensen overlaat. Het klinkt misschien leuk, maar in veel gevallen is het niets meer dan een natte doek die achter de stofzuiger aansleept. Van een echte dweilbeurt is vaak geen sprake.

Voordelen
Zeer goede prestaties
Ook voor tapijt en vloerkleed
Nadelen
Duur
Geen dweilfunctie

iRobot Roomba stofzuiger koopgids: waar let je op?

Zoals je hebt kunnen zien in de vergelijkingstabel maakt iRobot veel verschillende robotstofzuigers. Het kan soms lastig zijn om een model te kiezen die het beste bij jou past, vanwege de vele specificaties. Het is belangrijk om deze goed met elkaar te vergelijken om een goede keuze te maken. Het is onvermijdelijk dat je je enigszins zal moeten verdiepen in de specificaties. Dit zal je namelijk veel geld besparen. Hieronder hebben we een aantal belangrijke factoren opgesteld waar je goed naar moet kijken:

 • Geschikt voor donkere vloeren: Mensen die thuis donkere vloeren hebben moeten goed kijken of de robotstofzuiger die ze op het oog hebben wel geschikt is voor deze vloertype. Het probleem is namelijk dat sommige robotstofzuigers hier niet tegen kunnen. De sensoren herkennen de vloer niet, waardoor ze denken dat ze niet op een vloer rijden en dus niet zuigen.
 • Turbo Power: Deze functie is vooral handig voor mensen die ook vloerkleed en tapijt hebben. Als je dit niet hebt is het een functie waar je waarschijnlijk veel voor gaat betalen en niet tot nauwelijks zal gebruiken.
 • Volume opvang: Het volume van het stofreservoir is belangrijk om mee te nemen in je aankoopbeslissing. Zeker als er geen automatisch leegstation bij zit, is een ‘groot’ stofreservoir wenselijk.

Een van de nadelen van robotstofzuigers is dat ze soms wat minder goed overweg kunnen met onder andere tapijt en dierenharen. Als dit onderdeel uitmaakt van jouw huishouden, kijk dan bij een van de onderstaande artikelen: