Beste kruimeldief met steel: 10 stofzuigers met kruimeldief

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Als je op zoek bent naar een handige en veelzijdige stofzuiger, dan is een kruimeldief met steel misschien wel dé perfecte keuze. Ze zijn lichtgewicht, hebben een slank ontwerp en het feit dat er een ingebouwde kruimeldief bij wordt geleverd, maakt het ook nog eens een zeer flexibele optie. Zo kun je de kruimelzuiger gebruiken voor de trap, de eettafel maar bijvoorbeeld ook voor de moeilijk bereikbare plekken of je auto/caravan. De steelstofzuiger gebruik je voor de rest van je huis, zoals je houten vloeren. In dit artikel kijken we naar de beste opties van dit moment en delen we een aantal valkuilen waarop je moet letten, zodat je een betere koopkeuze kan maken.

Onze kruimeldief met steel top keuzes
Dyson V15 Detect Absolute - Beste getest

Als beste uit de test gekomen. Uitstekende zuigkracht, accessoires voor elke schoonmaakklus, lichtgewicht en gemakkelijk hanteerbaar.

Samsung Jet 85 Pro - Beste koop

Zeer goed alternatief, zeker als je met de steelstofzuiger ook wil dweilen is dit een goede keuze voor jou. Dit gaat makkelijk met de boenfunctie.

Bosch Unlimited 8 BCS82BL24 - Langste accuduur

Dankzij de extra meegeleverde accu heeft deze Bosch de beste accuduur van alle geteste kruimeldieven met steel. Geschikt voor grote klussen.

Top 10 steelstofzuigers met kruimeldief

Hieronder zie je onze top-aanbevelingen voor goede kruimeldieven met steel. Dit zijn de 10 stofzuigers die uit onze test zijn gekomen. Bekijk de verschillende opties en vergelijk de modellen met elkaar om een goede stofzuiger te vinden die aansluit bij jouw behoeften.

1
Dyson V15 Detect Absolute
Beste getest
Dyson V15 Detect Absolute
2
Samsung Jet 85 Pro
Beste koop
Samsung Jet 85 Pro
3
Bosch Unlimited 8 BCS82BL24
Langste accuduur
Bosch Unlimited 8 BCS82BL24
4
Dyson V8 Absolute
Dyson V8 Absolute
5
Bosch Readyy'y Serie 2 BCHF220B
Beste budgetoptie
Bosch Readyy'y Serie 2 BCHF220B
6
Philips SpeedPro Max series 7000 XC7041/01
Philips SpeedPro Max series 7000 XC7041/01
7
Bosch Unlimited 8 ProAnimal BBS8214PET
Voor dierenharen
Bosch Unlimited 8 ProAnimal BBS8214PET
8
Miele Triflex HX2
Miele Triflex HX2
9
Samsung Jet 90 Multi
Beste voor allergieën
Samsung Jet 90 Multi
10
AEG AP81A25COM 8000 ULTIMATE
AEG AP81A25COM 8000 ULTIMATE

Dit zijn de 5 beste kruimeldieven met steel van 2024

Hieronder hebben we een uitgebreide review geschreven over de verschillende geteste steelstofzuigers met kruimeldief. We beginnen bovenaan met de beste kruimeldief met steel en werken zo verder naar andere modellen.

1. Dyson V15 Detect Absolute

 • Zuigkracht: Zeer goed
 • Accuduur: 60 min
 • Geluidsniveau: 75db
 • Gewicht: 3,1kg

De Dyson V15 is de beste kruimeldief met steel op basis van onze test. Hij beschikt over een zeer hoge zuigkracht, een goede accuduur, een slimme zuigmond die zijn zuigkracht aanpast op basis van de ondergrond en nog veel meer. Op het lcd-scherm kun je direct informatie aflezen over hoelang je nog kan stofzuigen. Mede dankzij de krachtige motor en de geïntegreerde kruimeldief is dit de meest veelzijdige stofzuiger die je kan kopen. Alle opzetstukken en accessoires passen namelijk ook op de kruimeldief.

We hebben natuurlijk verschillende modellen getest en een van de dingen waar deze Dyson in uitblonk was onder andere de gebruiksvriendelijkheid. Zo kunnen wij ons soms redelijk ergeren aan allerlei haren die in de zuigmond vast komen te zitten. Met deze kruimeldief met steel is dat verleden tijd. Hij beschikt namelijk over anti-klittechnologie waardoor je nooit meer haren uit de stofzuiger hoeft te trekken of knippen.

Wil je gemakkelijk de trap stofzuigen met de meegeleverde turboborstel? Dan maak je er binnen een handomdraai een kruimeldief van. Ben je eenmaal boven en wil je de bovenverdieping stofzuigen? Dan maak je er in een handomdraai weer een gewone steelstofzuiger van.

Qua gebruiksvriendelijkheid, prestaties en flexibiliteit was dit de beste krachtige kruimeldief met steel die we getest hebben. De ingebouwde Dyson kruimeldief maakt de stofzuiger enorm veelzijdig en een echte toevoeging voor je huishouden.

Voordelen
Krachtige steelstofzuiger
Vloerzuigmond met groene laser
Veel handige accessoires
Slimme technologieën
Met lcd-scherm
Ook voor dierenharen
Hoogste zuigkracht
Nadelen
Prijzig
Maakt relatief veel lawaai

2. Samsung Jet 85 Pro

 • Zuigkracht: Goed
 • Accuduur: 60 min
 • Geluidsniveau: 86db
 • Gewicht: 2,6kg

We begrijpen dat een Dyson stofzuiger soms redelijk prijzig kan zijn, daarom hebben we uiteraard ook gekeken naar betere betaalbare modellen. Naar onze mening is dit de beste kruimeldief met steel die ook nog eens scherp geprijsd is. Wij vonden het een erg prettige stofzuiger om mee schoon te maken. Daarnaast heeft die net als de Dyson ontzettend veel handige accessoires die je kan gebruiken voor elke schoonmaakklus.

Wat deze Samsung nog wel speciaal maakt en waarmee die zich onderscheid ten opzichte van andere kruimeldieven met steel, is dat je er ook mee kan dweilen. Zo zit er een boenfunctie op waarmee je de vloer goed kan reinigen. Als je een deel van de vloer geboend hebt, kun je de steel eraf halen en doorgaan met het stofzuigen van de bank met de ingebouwde kruimeldief. Ook hiervoor kun je weer de accessoires gebruiken. Zo kun je de meubelzuigmond gebruiken voor het verwijderen van kruimels en dierenharen van de bank.

Uiteraard kun je ook je tapijten en harde vloeren gemakkelijk stofzuigen met de draadloze stofzuiger. Het is daarnaast een redelijk lichtgewicht steelstofzuiger. Dit maakt dat die gemakkelijk te hanteren en manoeuvreren is rondom je huishouden.

Een van de nadelen die we hebben ondervonden aan deze kruimeldief met steel, is het geluidsniveau. Deze is namelijk wel echt aan de hoge kant. Met zijn 86db is het een van de luidste draadloze stofzuigers die we getest hebben. Houdt daar dus rekening mee.

Voordelen
Goede prijs-kwaliteitverhouding
Veelzijdig
Zeer flexibel
Inclusief dweilfunctie
Nadelen
Maakt veel lawaai
Geen speciale parketborstel

3. Bosch Unlimited 8 BCS82BL24

 • Zuigkracht: Zeer goed
 • Accuduur: 130 min
 • Geluidsniveau: 76db
 • Gewicht: 3,2kg
 • +13

Bij een draadloze steelstofzuiger ben je altijd gebonden aan de accuduur. Dit is dan ook een van de nadelen die mensen weerhoudt van het aanschaffen van een steelstofzuiger. Echter, een van de grootste voordelen van deze Bosch, is dat er een extra accu bijgeleverd wordt. Hierdoor kun je tot wel 130 minuten ongestoord stofzuigen. Dankzij de snellader is de lege accu binnen 55 minuten weer opgeladen. Dat betekent dus in principe dat je nooit meer hoeft te wachten tot de stofzuiger weer is opgeladen. Handig, want zo stofzuig je het hele huis en alle verdiepingen in één keer.

Vervolgens kun je met de geïntegreerde kruimeldief ook de kleine klusjes snel en eenvoudig klaren. Zo kun je de steelstofzuiger gemakkelijk omtoveren tot compacte kruimeldief. Vervolgens kun je de flexibele kierenzuigmond gebruiken voor de moeilijk bereikbare plekken. Meubels maak je stofvrij met de meubelzuigmond of zachte afstofborstel.

Ook kwetsbare vloeren zijn natuurlijk geen enkel probleem. Wat daarnaast nog wel fijn is aan deze draadloze stofzuiger, is het feit dat die een combizuigmond met led-verlichting heeft. Als de avond dus gevallen is en je kan het vuil en stof wat moeilijker zien, dan kun je dankzij de led-verlichting precies zien waar de kruimels liggen. Handig, want zo sla je vrijwel niks over.

Voordelen
Goede steelstofzuiger met kruimeldief
Zuigmond met led-verlichting
Lange accuduur
Inclusief matraszuigmond
Krachtige kruimeldief
Nadelen
Geen mini-turboborstel
Iets zwaarder dan gemiddeld

4. Dyson V8 Absolute

 • Zuigkracht: Goed
 • Accuduur: 45 min
 • Geluidsniveau: 75db
 • Gewicht: 2,6kg

Als je jouw vloer wil voorzien van een grondige reiniging met hoge zuigkracht, dan kom je toch altijd weer uit bij een Dyson. Ze staan er natuurlijk om bekend om zeer krachtige kruimeldieven met steel te produceren. Deze Dyson V8 doet daar niet voor onder. Het model is al een tijdje beschikbaar op de markt, waardoor die wat aantrekkelijker geprijsd is. Qua prestaties is het echter nog steeds een uitstekend model.

Wat wel fijn is aan dit model, is het feit dat die slechts 2,6kg weegt. Hierdoor loods je hem gemakkelijk door het hele huis of appartement heen. Je meubels, tapijt, de eettafel of je auto kun je allemaal gemakkelijk stofzuigen met de geïntegreerde kruimeldief. Overige oppervlakken, zoals kwetsbare vloeren, kun je stofzuigen met de steelstofzuiger in combinatie met de parketborstel.

Voordelen
Goede prijs-kwaliteitverhouding
Ook voor dierenharen of hoogpolig tapijt
Parketborstel beschermt je vloer tegen krassen
Lichtgewicht steelstofzuiger
Nadelen
In de turbostand is de stofzuiger snel leeg
Nog steeds duurder dan gemiddeld

5. Bosch Readyy'y Serie 2 BCHF220B

 • Zuigkracht: Standaard
 • Accuduur: 45 min
 • Geluidsniveau: 76db
 • Gewicht: 2,5kg

Als je liever niet een klein vermogen uitgeeft aan een kruimeldief met steel, dan hebben we dit model van Bosch geselecteerd. Het is een relatief krachtige steelstofzuiger met kruimeldief die geschikt is voor vrijwel alle vloertypen. Dit dankzij de gemotoriseerde combizuigmond.

Voor de kleinere schoonmaakklusjes klik je de afneembare kruimelzuiger los. Zo kun je gemakkelijk de plekken bereiken en stofzuigen waar je met de gehele steelstofzuiger wat lastig bij komt. Met de smalle zuigmond kun je bijvoorbeeld tussen de kussen van de banken stofzuigen. Je kunt deze evenals gebruiken voor het stofzuigen van de plinten.

Er worden bij deze kruimeldief met steel niet veel accessoires meegeleverd, maar dat is ook een van de redenen dat die zo scherp geprijsd is. Wij vonden het een uitstekend model waarmee je een groot deel van het huis goed kon stofzuigen. Hij weegt daarnaast bijna niks en alhoewel het geluidsniveau aan de hoge kant is, is het vergelijkbaar met veel steelstofzuigers uit deze lijst.

Voordelen
Beste goedkope kruimeldief met steel
Relatief lange accuduur (voor de prijs)
Lichtgewicht
Ook geschikt voor dierenharen
Nadelen
Geen parketborstel voor houten vloeren
Weinig accessoires

Hoe wij hebben getest

Om tot de beste kruimeldief met steel te komen hebben we eerst een uitgebreid onderzoek uitgevoerd. Zo zijn we eerst belangrijke criteria gaan opstellen die belangrijk zijn bij het vinden van een goede kruimeldief met steel. Vervolgens zijn we op basis van deze gevonden criteria stofzuigers gaan zoeken. De geselecteerde stofzuigers zijn we vervolgens nader gaan onderzoeken. Zo hebben we onder andere gekeken naar zuigkracht, gebruiksvriendelijkheid maar ook zeker naar andere factoren zoals het formaat, gewicht en accuduur.

Op basis van deze bevinden hebben we een voorselectie kunnen maken. Deze zijn we waar mogelijk zelf gaan testen. Ook hebben we gebruikerservaringen van honderden reviews geanalyseerd. Uiteindelijk hebben we een top 10 samengesteld. Op basis van deze methode hebben we een objectief onderzoek kunnen afronden naar de beste kruimeldief met steel.

Kruimeldief met steel koopgids

Zoals net vermeld hebben we de stofzuigers onder andere geselecteerd op een aantal belangrijke factoren. Dit zijn factoren waar jij van op de hoogte moet zijn, zodat je een goed model kan vinden die past bij jouw wensen en behoeften. Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten:

 • Batterijduur: Een van de belangrijkste specificaties waar we naar hebben gekeken is de accuduur. Een langere accuduur betekent uiteraard dat je een groter deel van je huishouden kunt stofzuigen zonder dat je hem aan de lader hoeft te leggen. De meeste modellen zitten tussen de 45 tot 60 minuten, met enkele uitschieters aan beiden kanten.
 • Krachtig: Uiteraard wil je dat de kruimeldief met steel krachtig genoeg is voor vrijwel alle schoonmaakklussen. Denk aan het stofzuigen van vloerkleden, tapijt, maar bijvoorbeeld ook een mat van de auto. Hiervoor moet je goed letten op de aangegeven zuigkracht van de steelstofzuiger met kruimeldief.
 • Verschillende opzetstukken: Een ander punt van aandacht, is dat je goed moet kijken naar de meegeleverde accessoires. Deze bepalen namelijk waar je de stofzuiger allemaal voor kan gebruiken. Zo raden we vaak aan om een stofzuiger met turboborstel te kiezen als je huisdieren hebt. Een parketborstel is handig voor als je kwetsbare vloeren moet stofzuigen.
 • Gewicht: Gelukkig zijn veruit de meeste steelstofzuigers enorm lichtgewicht. Zo zitten de meeste tussen de 2 tot 3 kilo. Als de steelstofzuiger zwaarder is, dan kan je arm op een gegeven moment wel gaan verzuren. Let daar dus goed op. Zeker als je een groot oppervlakte moet stofzuigen is een lichte stofzuiger wel prettig.
 • Geluidsniveau: Een van de grootste nadelen van steelstofzuigers is dat ze vrij veel lawaai kunnen maken. Zo produceren de meeste zo rond de 75 tot 80db. Dit kan als redelijk luid ervaren worden. Ter vergelijking: de stilste stofzuiger produceert circa 57db.
 • Allergieën: Alle kruimeldieven met steel werken op basis van een stofreservoir die je zal moeten legen zodra deze vol is. Hierdoor zijn ze vaak wat minder geschikt voor mensen met een stofallergie, omdat het legen van het reservoir stof kan doen opwerpen. Dit is ook een belangrijk punt van aandacht om mee te nemen in je koopkeuze. Kijk eventueel ook bij de beste stofzuiger tegen allergieën.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de voordelen van een kruimeldief met steel?

De grootste voordelen van een kruimeldief met steel ten opzichte van een gewone steelstofzuiger, is het feit dat je eigenlijk 2 stofzuigers voor de prijs van 1 krijgt. Met de steelstofzuiger kun je de vloer stofzuigen en met de ingebouwde kruimeldief kun je de kleine schoonmaakklusjes doen. Denk bijvoorbeeld aan het snel reinigen van de eettafel.

Daarnaast is het natuurlijk een groot voordeel dat je zonder netsnoer werkt. Dat betekent dat je volledig bewegingsvrij bent tijdens het stofzuigen. Ook als je de stofzuiger dus wil gebruiken in je auto of camper, heb je niet per se een stroompunt in de buurt nodig. Bij een gewone stofzuiger heb je dat natuurlijk wel nodig.

Tot slot is het nog zo dat een gewone stofzuiger best zwaar kan zijn. Vaak zitten deze rond de 5 tot 7 kilo. Zo'n zware stofzuiger is soms moeilijk om te hanteren. Vooral wanneer je trappen moet stofzuigen kan het onhandig zijn. Met een kruimeldief met steel heb je daar natuurlijk geen last van. Je kan de steel eraf halen en de handstofzuiger gebruiken om gemakkelijk de traptreden te reinigen.

Kortom; ze zijn draagbaar en compact, veelzijdig en je hebt geen gedoe met snoeren.

2. Wat zijn de nadelen van een kruimeldief met steel?

Uiteraard kleven er ook altijd wat nadelen aan een kruimeldief met steel. Als we het vergelijken met een normale stofzuiger, dan is het eerste nadeel dat opvalt dat je natuurlijk gebonden bent aan de accuduur. Je kunt zolang stofzuigen als dat de accu van de draadloze stofzuiger het volhoudt. Je kunt vaak wel een extra accu bestellen, maar dat is vaak een zeer prijzige optie.

Daarnaast zijn ze vaak iets minder krachtig vergeleken met een gewone stofzuiger. Dit komt natuurlijk omdat de accu zo lang mogelijk mee moet gaan. Hierdoor zie je vaak ook dat ze zijn uitgerust met slimme technologieën, zoals het automatisch aanpassen van de zuigkracht op basis van de ondergrond. Op een harde vloer heb je natuurlijk veel minder zuigkracht nodig dan op een tapijt, wat op zijn beurt weer batterij bespaart.

Een ander nadeel is dat je vaak een veel minder grote stofopvang hebt. Bij traditionele stofzuigers heb je vaak een capaciteit van circa 2 tot 4 liter, terwijl dit bij een kruimeldief met steel vaak onder de 1 liter zit. Dat betekent dus dat je het stofreservoir vaker zal moeten legen.

Dat brengt ons gelijk bij het laatste nadeel, namelijk dat het legen van het stofreservoir soms een stoffig klusje kan zijn. Hierdoor zijn ze bij uitstek iets minder geschikt voor mensen met allergieën. Uiteraard zijn ze wel allemaal voorzien van een HEPA-filter, die het grootste deel van het stof opvangt en zorgt dat er enkel schone lucht wordt uitgeblazen.

3. Hoe lang gaat de accu van een kruimeldief met steel mee?

Gemiddeld gezien gaat de accu van een kruimeldief met steel ongeveer 45 tot 60 minuten mee. Dit is vaak meer dan voldoende om zo goed als het hele huishouden te stofzuigen. We moeten er echter wel bij vermelden dat in al onze tests ook naar voren kwam dat de turbostand ontzettend veel van de accu vraagt. Op de turbostand (om bijvoorbeeld hoogpolig tapijt te stofzuigen), hebben we gemerkt dat de accu het vaak maar 5 tot 10 minuten volhoudt. Daarom raden we aan deze stand alleen te gebruiken bij echt hardnekkig vuil.

4. Kun je een kruimeldief met steel ook gebruiken voor meubels of auto interieur?

Ja, een van de grootste voordelen van een kruimeldief met steel is dat je geen aparte auto stofzuiger of camping stofzuiger hoeft aan te schaffen. Je koppelt de kruimeldief los van de steel en je kunt direct beginnen met het schoonmaken van je auto(stoelen), camper of caravan.

5. Is een kruimeldief met steel zwaarder dan een gewone handstofzuiger?

Het gewicht die wordt aangegeven bij de specificaties van een kruimeldief met steel, betreft het gewicht wanneer je de stofzuiger met steel gebruikt. Wanneer je alleen de kruimeldief gebruikt, zal deze dus nog een stukje lichter zijn. Wel is het zo dat enkel de steel zelf niet zoveel weegt. Het gewicht van gewone handstofzuigers daarentegen kunnen ook erg verschillen tussen de verschillende merken en modellen. Vaak wegen deze tussen de 0,5 en 1,5 kilo.

Kijk eventueel bij ons onderzoek naar de beste kruimeldief om een passend model te vinden voor jouw gebruikssituatie.