Beste camping stofzuiger: Onze top 10

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Als je ooit op een camping hebt gestaan of gekampeerd hebt, dan weet je waarschijnlijk wel dat je vaak een grote hoeveelheid vuil en stof naar binnen wordt gesleept. Daarom moet je de beste camping stofzuiger kiezen die volledig aansluit bij jouw wensen en behoeften. Er zijn echter veel verschillende stofzuigers op de markt, waardoor het maken van een goede keuze moeilijk kan zijn. In dit artikel kijken we naar een uitgebreide lijst van onze top keuzes voor de beste caravan en camper stofzuigers.

Onze camping stofzuiger top keuzes
JAP Tornado S3 - Beste getest

Krachtig, compact, lichtgewicht, alles wat je kan verwachten van een goede camper stofzuiger. Uitstekende prestaties.

BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW - Voor huisdieren

Neem je vaak een trouwe viervoeter mee, ga dan voor dit model. De grote gemotoriseerde borstel helpt bij dierenharen.

Zedar S300 - Beste budgetoptie

Een goedkoop alternatief, maar levert toch goede schoonmaakresultaten. Veel opzetstukken en natuurlijk volledig snoerloos.

Top 10 camping stofzuigers

Bekijk hieronder direct onze top aanbevelingen voor de beste camping/caravan stofzuiger van 2024. Bedenk van tevoren goed wat je zoekt in de betreffende camping stofzuiger. Vergelijk de modellen en opties met elkaar om een goede keuze te kunnen maken.

1
JAP Tornado S3
Beste getest
JAP Tornado S3
2
BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW
Voor huisdieren
BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW
3
Zedar S300
Beste budgetoptie
Zedar S300
4
Princess Turbo Tiger
Beste met snoer
Princess Turbo Tiger
5
Dyson V11 Absolute
Steelstofzuiger
Dyson V11 Absolute
6
BLACK+DECKER WDC115WA-QW
Goedkoop nat/droog
BLACK+DECKER WDC115WA-QW
7
Cleanforce Pro
Groot reservoir
Cleanforce Pro
8
Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879
Goedkope steelstofzuiger
Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879
9
Shark WV270EU
Extreem stil
Shark WV270EU
10
AEG HX6-24IGM
AEG HX6-24IGM

Dit zijn de 5 beste camping stofzuigers

1. JAP Tornado S3

 • Accuduur: 30 min
 • Capaciteit: 0,5L
 • Geluidsniveau: 68db
 • Gewicht: 1,76kg
 • Wateropzuigend: Ja
 • +8

De JAP Tornado S3 is de beste camping stofzuiger die we getest hebben. Hij is compact, stil, heeft een lange accuduur, is zeer efficiënt en wordt geleverd met verschillende handige accessoires. Daarnaast is die ook nog eens helemaal niet zo duur. Dit maakt het een zeer veelzijdige camper stofzuiger die je overal makkelijk mee naartoe kan nemen.

Je krijgt er 5 kopstukken bij die je kan gebruiken voor verschillende toepassingen. Zo krijg je onder andere een kierenzuiger die je kan inzetten om de moeilijk bereikbare plekken goed schoon te maken. Ook krijg je een speciale accessoire voor je caravan of camper. Hiermee kun je de stoelen en eventueel meubilair gemakkelijk schoonmaken.

Wellicht een van de weinige minpunten die we hebben ondervonden in onze test, is het feit dat die voor een handstofzuiger wellicht wat aan de zware kant is. Veel vergelijkbare modellen zitten rond de 1 tot maximaal 1,5 kilo. Met zijn 1,76 kilo is die daarom wat aan de zware kant, waardoor na 20-25 minuten schoonmaken je arm wat kan beginnen te verzuren. Voor de rest was het echt een topmodel en een ideale camping stofzuiger.

Voordelen
Scherp geprijsd
Veelzijdig
Nat en droog
Nadelen
Klein beetje zwaar

2. BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW

 • Accuduur: 21 min
 • Capaciteit: 0,7L
 • Geluidsniveau: 72db
 • Gewicht: 1,4kg
 • Wateropzuigend: Ja
 • +17

Met deze Black & Decker haal je een krachtige stofzuiger in huis (of beter gezegd: in je caravan/camper). Een van de dingen waarmee deze Black & Decker zich mee onderscheidt, is het feit dat die twee handige sensoren heeft. De ene sensor geeft je de status van de accu. Hiermee kun je snel en gemakkelijk zien hoelang je nog kunt stofzuigen voordat je hem weer zal moeten opladen. Daarnaast heeft die ook een sensor die de status van het filter aangeeft. Zo weet je dus precies wanneer het tijd is om het filter te vervangen of schoon te maken. Dit resulteert in een constante zuigkracht.

Hij heeft een iets kortere accuduur vergeleken met de kruimelzuiger op plek 1. Toch heb je met 21 minuten een caravan stofzuiger waarmee je zowel een kleine als een grote schoonmaakbeurt kan uitvoeren.

Een ander voordeel van deze kruimeldief is het feit dat die wordt geleverd met een gemotoriseerde borstel voor dierenharen. Dus als jij vaak een trouwe viervoeter meeneemt in de camper, caravan of tijdens het kamperen, dan kun je met gemak de dierenharen verwijderen en opzuigen.

Voordelen
Filterindicatie
Met turboborstel
Hoge zuigkracht
Nadelen
Prijzig
Enigszins luidruchtig

3. Zedar S300

 • Accuduur: 30 min
 • Capaciteit: 0,5L
 • Geluidsniveau: 70db
 • Gewicht: 0,76kg
 • Wateropzuigend: Ja
 • +5

Even snel de kruimels van de tafel in je voortent of van het aanrecht opzuigen? Dat kan allemaal met de Zedar S300. Een van de eerste dingen die ons opviel tijdens het testen van deze Zedar S300, is het feit dat die helemaal niet zoveel weegt. Hierdoor is de draadloze stofzuiger gemakkelijk te hanteren en te manoeuvreren rondom de camper of caravan. Hij weegt namelijk wel tot een kilo minder dan de voorgaande twee modellen.

Doordat het een compact model betreft, kun je hem ook eenvoudig en efficiënt opbergen. Zo kan je hem bijvoorbeeld in een kastje kwijt, zodat die altijd binnen handbereik is. Wat ook fijn was, is dat je er ook vloeistoffen mee kunt opzuigen. Dat is vrij speciaal voor een kruimeldief op dit prijsniveau. Dit maakt het een zeer goede camping stofzuiger voor een aantrekkelijke prijs.

Voordelen
Goedkoop
Zeer lichtgewicht
Nadelen
Iets minder krachtig

4. Princess Turbo Tiger

 • Accuduur: N.v.t.
 • Capaciteit: 0,5L
 • Geluidsniveau: 81db
 • Gewicht: 1,6kg
 • Wateropzuigend: Nee
 • +11

Heb je liever geen camping stofzuiger op accu, dan is deze Princess Turbo Tiger de beste keuze voor jou. Dit is namelijk een handige kruimeldief die werkt met een ouderwets netsnoer. Hierdoor ben je niet gebonden aan de accuduur. Dit maakt hem natuurlijk geschikt voor de grote schoonmaakklus in de camper of caravan. Daarnaast kun je verschillende opzetstukken gebruiken om je werk een stukje aangenamer te maken. Zo krijg een kierenzuiger voor de lastige plekjes en een meubelzuigmond voor de camperstoelen en meubels.

Een nadeel is uiteraard dat je altijd een stroompunt in de buurt moet hebben. Daarnaast heb je een actieradius van 3 meter. Dit zal soms niet altijd voldoende zijn om overal bij te komen. Dit kan betekenen dat je sommige plekken moet overslaan of je moet een verlengsnoer meenemen. Dit is zeker iets om over na te denken bij het zoeken naar de beste camping stofzuiger.

Voordelen
Niet gebonden aan de batterijduur
Met schouderband
Nadelen
Je moet een stopcontact in de buurt hebben

5. Dyson V11 Absolute

 • Accuduur: 60 min
 • Capaciteit: 0,8L
 • Geluidsniveau: 87db
 • Gewicht: 3kg
 • Wateropzuigend: Nee

Een alternatief die je kan gebruiken als goede caravan stofzuiger, is wellicht een steelstofzuiger. Het voordeel van een steelstofzuiger, is dat je eigenlijk 2 stofzuigers voor de prijs van 1 koopt. Zo zijn veruit de meeste draadloze stofzuigers uitgerust met een ingebouwde kruimeldief. Met de kruimeldief kun je natuurlijk de lastig bereikbare plekken en de kleine schoonmaakklus klaren, terwijl je het als geheel kunt gebruiken voor het snel stofzuigen van de vloer van je camper of caravan. Je kunt er ook grotere oppervlaktes mee schoonmaken. Zo zou je er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om de stofzuiger in je huis te gebruiken en wanneer je op vakantie gaat enkel de kruimeldief mee te nemen in de camper.

Een ander voordeel is dat de accu vaak veel langer meegaat ten opzichte van een doorsnee camping stofzuiger. Zo gaat bij deze Dyson stofzuiger de accu tot wel 60 minuten mee. Van een korte gebruiksduur kan je dus zeker niet spreken.

Een nadeel is natuurlijk wel dat een steelstofzuiger een stuk duurder is in de aanschafkosten vergeleken met een doorsnee camping stofzuiger. Ook moet je rekening houden met het feit dat de geïntegreerde kruimelzuiger iets groter is dan de gemiddelde camping stofzuiger.

Voordelen
Groter qua afmetingen
2 voor de prijs van 1
Zeer hoge zuigkracht
Geschikt voor grotere oppervlaktes
Nadelen
Duurder dan de gemiddelde camping stofzuiger

Camping stofzuiger koopgids: waar moet je op letten?

Ga je een camping stofzuiger kopen, dan zijn er altijd een aantal belangrijke factoren en specificaties waar je op moet letten. Deze kunnen namelijk grote invloed hebben op de keuze die je maakt. Uiteraard zijn dit ook de factoren waar wij op hebben gelet in onze camping stofzuiger test. Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet:

 • Stroomvoorziening: Je hebt camping stofzuigers die werken met een accu of met een snoer. Bedenk van tevoren goed welke jij nodig denkt te hebben. Een stofzuiger met accu heeft natuurlijk het voordeel dat je volledig bewegingsvrij bent.
 • Accuduur: Wanneer je een accu stofzuiger aanschaft, let dan goed op de accuduur. Met een lange accuduur kun je langer achter elkaar doorwerken en een grotere schoonmaakbeurt uitvoeren. Een korte accuduur is vaak alleen geschikt voor de kleine schoonmaakklusjes.
 • Compact: Het is belangrijk dat je de stofzuiger makkelijk mee kan nemen en op kan bergen. Hiervoor moet het een kleine stofzuiger zijn.
 • Volume opvang: Het is ook belangrijk dat je kijkt naar de inhoud van het stofreservoir. Met een groter stofreservoir, zal je hem minder vaak hoeven legen.
 • Geluidsniveau: Kijk ook altijd even goed naar de hoeveelheid geluid die de kruimeldief produceert. Zeker op de camping kan een laag geluidsniveau wenselijk zijn om andere niet te storen.
 • Gewicht: Uiteraard moet de kruimeldief goed hanteerbaar zijn. Hiervoor is een lichtgewicht noodzakelijk. Vaak zitten goede camping stofzuigers zo tussen de 0,5 tot 2 kilo.
 • Wateropzuigend: Sommige kruimeldieven zijn ook geschikt voor het opzuigen van vloeistoffen. Dit kan natuurlijk handig zijn als je soms water knoeit.
 • Accessoires: Tot slot kan het slim zijn om te kijken naar de meegeleverde accessoires. Zo is een turboborstel erg fijn wanneer je huisdieren hebt. Een kierenzuigmond is fijn voor de moeilijk bereikbare plekken.

Hoe wij hebben getest

Wat voor jou de beste stofzuiger is, hangt natuurlijk af van veel verschillende factoren. Daarom zijn we in ons onderzoek allereerst op zoek gegaan naar belangrijke factoren die van invloed kunnen zijn bij het kopen van een goede camper stofzuiger. Op basis van de resultaten hiervan zijn we gaan zoeken naar de beste camping stofzuigers die vielen binnen de gestelde criteria. Uiteindelijk hebben we een goede voorselectie kunnen maken die we wat verder zijn gaan onderzoeken en testen. Zo hebben we onder andere gekeken naar reviews, gebruikerservaringen en natuurlijk ook de prestaties van de betreffende stofzuiger. Zo hebben we uiteindelijk een objectief onderzoek kunnen samenstellen.

Veelgestelde vragen over camping stofzuigers

1. Hoelang gaat de batterij van een camping stofzuiger mee?

Verschillende stofzuigers hebben allemaal verschillende batterijen. Sommige hebben een zeer beperkte accuduur van slechts 10 minuten, terwijl andere modellen een lange accuduur hebben van 30 tot 60 minuten. Het is belangrijk dat je van tevoren goed nadenkt over hoelang je verwacht de camping stofzuiger achter elkaar te gaan gebruiken. Zo kun je de beste stofzuiger kiezen die past bij jouw wensen en behoeften. Ook zorg je er daarmee voor dat je niet onnodig te veel geld uitgeeft.

2. Kun je zowel droog als nat vuil opzuigen met een caravan stofzuiger?

Het verschilt per model of je er zowel nat als droog vuil mee kan opzuigen. Een camping stofzuiger die nat vuil kan opzuigen heeft vaak een speciaal opzetstuk en is net wat anders gebouwd. Kijk altijd goed in de specificaties welk soort vuil je allemaal kan opzuigen. Als je nat vuil probeert op te zuigen met een camping stofzuiger die daar niet voor gemaakt is, loop je het risico dat deze kapot gaat.

3. Kun je een camper stofzuiger gebruiken voor tapijt?

Hoewel je in principe een camping stofzuiger kunt gebruiken voor het reinigen van tapijt, zal deze vaak niet de gewenste zuigkracht hebben om het tapijt echt diep te reinigen. Hiervoor zal een gewone stofzuiger veel beter tot zijn recht komen. Kijk daarom ook even bij de beste stofzuiger voor tapijt om te zien welke modellen wij geselecteerd hebben.

4. Wat zijn handige accessoires voor een camping stofzuiger?

Natuurlijk hebben we voor ons onderzoek veel verschillende modellen (en daarmee ook accessoires) getest. In onze deskundige mening zijn een aantal accessoires zeer belangrijk voor het effectief schoonmaken van je camper of caravan. Allereerst is een kierenzuigmond noodzakelijk om snel en eenvoudig de moeilijk bereikbare plekken te kunnen schoonmaken. Bijvoorbeeld in de verschillende kastjes, kieren, naden, lades, noem het maar op. Daarnaast kan een borstel met zachte haren handig zijn om krassen te voorkomen. Ook een meubelzuigmond kan van pas komen voor bijvoorbeeld de stoelen.

5. Kun je ook een gewone stofzuiger gebruiken voor je camper of caravan?

Natuurlijk kun je ook een traditionele stofzuiger gebruiken voor het stofzuigen van je camper of caravan. Het grootste nadeel is echter het feit dat je helemaal geen plek hebt om de stofzuiger op te bergen en te bewaren. Alleen de slang en buis van een gewone stofzuiger zijn vaak al te groot om kwijt te kunnen. Daarom kiezen de meeste mensen voor een kruimeldief. Deze zijn klein, compact en lichtgewicht en kunnen gemakkelijk opgeborgen worden in een kastje of lade.