Beste auto stofzuiger

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Als je op zoek bent naar de beste auto stofzuiger, dan kan je door de hoeveelheid keuze wellicht wat overdonderd worden. Er zijn een aantal zaken belangrijk bij het zoeken naar een goede autostofzuiger. Het soort stofzuiger is het eerste waar je over na moet denken. Zo kan je bijvoorbeeld wel een kruimeldief gebruiken, maar helaas gaat de accu soms maar 15 minuten mee. Dit zal niet genoeg zijn om de auto te stofzuigen. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten, welke factoren van invloed zijn op je koopkeuze en geven we onze aanbevelingen op basis van ons uitgebreide onderzoek.

Onze Auto stofzuiger top keuzes
Miele Complete C3 - Beste auto stofzuiger

Veel handige accessoires voor het schoonmaken van de auto. Denk aan een meubelzuigmond, kierenzuigmond en een zachte afstofborstel.

BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW - Kruimeldief auto stofzuiger

Een redelijk lange accuduur voor een kruimelzuiger (21 minuten). De ingebouwde kierenzuigmond maakt het een goede autostofzuiger.

Dyson V11 Absolute - Steelstofzuiger

Krachtige stofzuiger van Dyson met een goede accuduur van 60 minuten en uiteraard een geïntegreerde kruimeldief. Inclusief veel accessoires.

Welke soort stofzuiger is het beste om je auto te stofzuigen?

Voordat we kijken naar de beste opties, is het belangrijk dat je goed overweegt welk type stofzuiger het beste gebruikt kan worden voor het schoonmaken van jouw auto. Elke soort heeft zo zijn voordelen en nadelen. In principe heb je 3 goede opties:

 • Kruimeldief: Een kruimelzuiger is een zeer compacte en lichtgewicht stofzuiger die gemakkelijk hanteerbaar is en daardoor eigenlijk perfect is om je auto mee te stofzuigen. Het grote nadeel van een kruimelzuiger kan zijn dat de accu het soms maar 10 tot 20 minuten volhoudt, omdat ze gemaakt zijn voor de kleine schoonmaakklus. Dit is dus zeker iets om op te letten. Het alternatief is een kruimelzuiger met draad.
 • Traditionele stofzuiger: Een traditionele stofzuiger is vaak het krachtigst en ook een zeer goede optie. Het probleem is echter wel dat je een stroompunt in de buurt moet hebben of een verlengsnoer (met eventueel een haspel) zal moeten regelen om bij je auto te komen.
 • Steelstofzuiger: Vrijwel alle steelstofzuigers komen met een ingebouwde kruimeldief. Het grote voordeel hiervan is dat je eigenlijk een zeer krachtige kruimeldief hebt die ook nog eens een zeer lange accuduur heeft (vaak van 45 minuten+). Het nadeel is dan weer dat ze vrij prijzig zijn in aanschafkosten. Daarnaast heb je wellicht helemaal geen steelstofzuiger nodig, omdat je al een gewone stofzuiger hebt.

Top 8 Beste auto stofzuigers in één overzicht

1
Miele Complete C3
Beste auto stofzuiger
Miele Complete C3
2
Philips FC9745/09 PowerPro Expert
Alternatief zonder zak
Philips FC9745/09 PowerPro Expert
3
BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW
Kruimeldief auto stofzuiger
BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW
4
Princess 332757 Turbo Tiger
Met snoer
Princess 332757 Turbo Tiger
5
JAP Tornado S2
Lange accuduur
JAP Tornado S2
6
Zedar S300
Budgetvriendelijk
Zedar S300
7
Dyson V11 Absolute
Steelstofzuiger
Dyson V11 Absolute
8
Samsung Jet 85 Pro
Samsung Jet 85 Pro

De beste auto stofzuiger van 2024

Miele Complete C3

 • Type: Met zak
 • Geluidsniveau: 76db
 • Kabellengte: 8,5m
 • Gewicht: 7,5kg
 • +9

De Miele Complete C3 is de beste auto stofzuiger van dit moment (mits je een traditionele auto stofzuiger zoekt). Dankzij de vele handige accessoires, zijn grote zuigkracht die je ook nog eens kan aanpassen en de lange kabellengte is het de ideale autostofzuiger. Met de meubelzuigmond maak je het dashboard schoon en de kierenzuigmond gebruik je voor moeilijk bereikbare plekken (zoals onder de stoelen).

Als je daarnaast een groot display in de auto hebt wat bij moderne auto's steeds vaker het geval is, dan kun je daarvoor de zachte afstofborstel gebruiken. De wat langere, zachte haren voorkomt dat je krassen in het display krijgt.

Voordelen
Accessoires voor elke situatie
Stevige zuigkracht
Beste autostofzuiger
Niet gebonden aan accuduur
Nadelen
Minder praktisch dan een kruimeldief
Vrij zwaar

De beste kruimeldief auto stofzuiger

Een kruimeldief is een effectieve oplossing om je auto mee schoon te maken. Het biedt een hoog gebruiksgemak, doordat het een zeer kleine stofzuiger is waarmee je gemakkelijk door de hele auto kan bewegen. Klik hier voor een overzicht van alle beste kruimeldieven. Hieronder staan onze 2 aanbevelingen:

BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW

 • Type: Kruimeldief
 • Geluidsniveau: 72db
 • Kabellengte: N.v.t.
 • Gewicht: 1,4kg
 • +17

Deze Black & Decker is uit onze test als beste handstofzuiger naar voren gekomen om je auto mee te stofzuigen. Het is een fijne, krachtige autostofzuiger. Hij heeft een geïntegreerde kierenzuigmond waarmee je op de lastig bereikbare plekken kan komen. Je gebruikt de turboborstel voor de automatten.

Als de auto stofzuiger volledig is opgeladen, gaat die ongeveer 21 minuten mee als je hem achter elkaar gebruikt. Bepaal voor jezelf even of je denkt dat dat voldoende is om je auto te stofzuigen. In onze test was dit ruim voldoende. Dankzij de hoge zuigkracht heb je binnen no-time een schone auto.

Voordelen
Krachtige motor
Lichtgewicht
Gemakkelijk manoeuvreren
Nadelen
Beperkte gebruiksduur
Vrij prijzig

Princess 332757 Turbo Tiger

 • Type: Kruimeldief (bedraad)
 • Geluidsniveau: 68db
 • Kabellengte: N.v.t.
 • Gewicht: 1,8kg
 • +11

Als je je auto goed schoon wil maken, dan raden we een kruimeldief aan met een netsnoer. Zo kun je er net zo lang over doen als je zelf wil waardoor je jouw auto grondig kan schoonmaken. Als dit voor jou geldt, dan is dit de beste keuze voor jou. Bij deze Princess auto stofzuiger krijg je verschillende opzetstukken die handig zijn voor elke specifieke situatie.

Met het hoge vermogen (610 watt) genereer je een sterke zuigkracht. Hierdoor is die sterk genoeg om al het vuil op moeilijk bereikbare plekken te verwijderen. Naast een goede stofzuiger voor je auto kun je hem natuurlijk ook gebruiken voor de camper, caravan of simpelweg binnenshuis.

Tot slot is die ook nog eens zeer scherp geprijsd. Voor een paar tientjes haal je deze autostofzuiger al in huis.

Voordelen
Niet gebonden aan de accuduur
Krachtige kruimeldief
Geschikt voor alle oppervlakken
Nadelen
Moet stroompunt in de buurt zijn
Goedkoop

Steelstofzuiger met ingebouwde kruimelzuiger

Als er geen stroompunt in de buurt is, dan is een kruimeldief met steel vaak de beste oplossing. Het grootste verschil tussen de 2 is de accuduur. Zo zal een steelstofzuiger een veel betere accu hebben die langer meegaat in vergelijking met een kruimeldief. Houdt er wel rekening mee dat een steelstofzuiger vaak wat groter en lomper is, waardoor die op dat gebied juist weer wat minder geschikt zou kunnen zijn als auto stofzuiger.

Dyson V11 Absolute

 • Type: Steelstofzuiger
 • Geluidsniveau: 87db
 • Kabellengte: N.v.t.
 • Gewicht: 3kg

Met de Dyson V11 absolute stofzuig je met alle bewegingsvrijheid in je huis, auto of camper. Je zal nooit meer hoeven zoeken naar een stopcontact om te gaan stofzuigen. Met de meegeleverde accessoires stofzuig je de smalste kieren van je huis. Ook lastige plekken zijn geen enkel probleem.

Het grootste voordeel is uiteraard dat de accu veel langer meegaat. Je kan tot wel 60 minuten achter elkaar stofzuigen voordat die pas weer opgeladen hoeft te worden.

Voordelen
Kan lang achter elkaar stofzuigen
Optimale bewegingsvrijheid
Hoge gebruiksvriendelijkheid
Nadelen
Duur
Overbodig als je al een stofzuiger hebt

Bekijk eventueel onze Top 10 voor meer goede opties voor als je nog twijfelt.

Een goede auto stofzuiger voor elk budget

Uiteraard speelt de prijs een belangrijke rol in het kiezen van een goede stofzuiger voor je auto. De prijzen kunnen daarnaast sterk uiteenlopen doordat veel verschillende aspecten invloed kunnen hebben op de prijs, zoals het type stofzuiger en de specificaties. Hieronder hebben we nog even onze aanbevelingen opgenomen en gesorteerd op prijs (van laag naar hoog). Zo kun je voor jezelf de beste auto stofzuiger bepalen op basis van je budget.

ModelTypePrijsniveauKopen
Zedar 3000Handstofzuiger< €50Beste prijs
Princess 332757Handstofzuiger met draad< €50Beste prijs
JAP Tornado S2Handstofzuiger€50 - €100Beste prijs
BLACK+DECKER BHHV520BFP-QWHandstofzuiger€100 - €150Beste prijs
Philips FC9745/09Zakloze stofzuiger€200 - €250Beste prijs
Miele Complete C3Traditionele stofzuiger€300 - €350Beste prijs
Dyson V11 AbsoluteSteelstofzuiger€500 - €600Beste prijs

Hoe wij hebben getest

Om tot de beste autostofzuiger te komen, hebben we voorafgaand aan het schrijven van dit artikel een groot onderzoek gedaan. Zo hebben we eerst geïnventariseerd welke soorten stofzuigers überhaupt gebruikt zouden kunnen worden voor het stofzuigen van de auto. Vervolgens zijn we per soort stofzuiger gaan kijken wat belangrijke factoren zijn die van invloed kunnen zijn op de koopkeuze. Denk aan de accessoires, zuigkracht, kabellengte, etc.

Vervolgens zijn we een voorselectie gaan maken van de beste auto stofzuigers per type. We hebben diverse modellen nader bekeken door wat meer onderzoek te doen naar specifieke auto stofzuigers. Zo hebben we gekeken naar reviews maar ook zeker naar echte gebruikerservaringen. Waar mogelijk was hebben we ze zelf ook nog getest.

Tot slot hebben we de voorselectie nog wat bijgesneden en uiteindelijk een definitieve keuze gemaakt voor de beste autostofzuigers. Hiermee kwam een einde aan het onderzoek en hebben we een objectieve lijst samen kunnen stellen. De onderzoeksresultaten hebben we vervolgens in dit artikel samengevat.

Waar moet je op letten bij het kopen van een auto stofzuiger?

Zoals we al even kort benoemd hebben, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een goede auto stofzuiger. Dit zijn enkele belangrijke factoren:

 • Accessoires: De beste auto stofzuiger beschikt over een aantal goede accessoires. Dit kan een flexibele slang of een kierenzuigmond zijn om bij moeilijk bereikbare plekken te komen. Een meubelzuigmond is fijn voor het schoonmaken van het dashboard zonder de auto te beschadigen. Een zachte afstofborstel is natuurlijk extra handig voor andere plekken die krasgevoelig zijn. Tot slot kan een turboborstel van pas komen bij het schoonmaken van de automatten.
 • Snoerlengte: Dit geld natuurlijk alleen als je een auto stofzuiger met snoer kiest. Het snoer moet lang genoeg zijn om in alle delen van je auto te komen.
 • Filtersysteem: Een stofzuiger met HEPA-filter zorgt voor schonere lucht, doordat het 99,95% van het stof en fijnstof opvangt. Ook kan het helpen tegen allergieën.
 • Gewicht: De draagbaarheid van een auto stofzuiger is ook iets om rekening mee te houden. Een normale stofzuiger weegt over het algemeen het meest en kan wat onhandig zijn, terwijl een kruimeldief soms minder dan 1 kilo weegt.
 • Accuduur: Indien van toepassing is dit natuurlijk een belangrijke factor om rekening mee te houden.

Hoe kun je een auto het beste stofzuigen?

Als je je auto stofzuigt, dan is het handig dat je van tevoren nadenkt over wat de beste manier is om dit te doen. Zo voorkom je dat je dubbel werk gaat doen en dat je auto schoon wordt en blijft. Hieronder hebben we een kort stappenplan opgesteld:

 1. Begin met het verwijderen van de automatten. Klop deze buiten flink uit.
 2. Werk vervolgens van boven naar beneden. Begin bijvoorbeeld bij het dashboard net onder het raam en werk naar beneden. Ga ook eerst de achterklep stofzuigen voordat je de begint aan de autostoelen.
 3. Begin vervolgens met het stofzuigen van de autostoelen. Zorg dat je een goed opzetstuk gebruikt, zodat je de bekleding van de stoelen niet beschadigt.
 4. Vergeet ook de deuren en de vakjes in de deuren te stofzuigen.
 5. Tot slot kun je op de moeilijk bereikbare plekken gaan stofzuigen. Zo kun je beginnen met tussen de stoelen te stofzuigen en vervolgens onder de stoelen.

Veelgestelde vragen over de autostofzuiger

1. Hoe lang gaat de batterij van een draadloze autostofzuiger mee?

Hoelang de batterij of accu van een draadloze autostofzuiger meegaat hangt volledig af van het type stofzuiger, het merk en het model. Als je een handstofzuiger kiest met een accu, dan gaan die doorgaans rond de 15 tot 30 minuten mee. Steelstofzuigers met geïntegreerde kruimeldief gaan echter 45 tot 60 minuten mee.

2. Kun je met een autostofzuiger ook dierenharen opzuigen?

Dat hangt af van de meegeleverde accessoires. Voor het opzuigen en reinigen van dierenharen wordt over het algemeen geadviseerd om een (mini)turboborstel te gebruiken. De ronddraaiende gemotoriseerde borstel zorgt ervoor dat dierenharen gemakkelijk los worden gewrikt waarna ze eenvoudig opgezogen kunnen worden. Als je vaak honden in de auto hebt, kan het verstandig zijn om een model te kiezen waarbij deze borstel wordt geleverd.

3. Hoe verschilt een autostofzuiger ten opzichte van een gewone stofzuiger?

Een autostofzuiger is over het algemeen een compacte stofzuiger die niet veel weegt en makkelijk hanteerbaar is. Hierdoor kun je ze makkelijker in de auto gebruiken. Ook worden ze geleverd met speciale opzetstukken zoals een smalle zuigmond voor het schoonmaken van de auto. Tot slot zijn ze vaak voorzien van een 12-volt aansluiting (of een accu), zodat ze direct in de auto te gebruiken zijn.