Beste Dyson kruimeldief - Advies & Top 5

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Wanneer je zoekt naar een Dyson kruimeldief, dan is de keuze reuze. Er is zoveel keuze dat je er maar niet uitkomt. Dat is precies de reden waarom wij verschillende Dyson kruimeldieven hebben getest. Op basis van onze test hebben we onderstaand artikel samengesteld waarbij we gezocht hebben naar de beste Dyson kruimeldief. Zo hebben we gekeken welke Dyson jij moet kopen op basis van verschillende kenmerken en toepassingen. Ook hebben we gekeken naar de voordelen en nadelen per model. Hieronder hebben we onze bevindingen overzichtelijk op een rijtje gezet.

Top 5 Dyson kruimeldieven

Hieronder staan alvast onze top aanbevelingen voor de beste Dyson kruimeldief van dit moment. Op plek #4 en #5 staan normale Dyson steelstofzuigers. Dit hebben we expres gedaan, omdat deze ook om te toveren zijn tot kruimeldief door middel van een zeer handig klikmechanisme. Je koopt daarmee dus eigenlijk 2 stofzuigers in 1.

1
Dyson V7 Trigger
Beste Dyson kruimeldief
Dyson V7 Trigger
2
Dyson V6
Budvgetvriendelijk
Dyson V6
3
Dyson V6 Top Dog
Voor dierenharen
Dyson V6 Top Dog
4
Dyson V11 Absolute
Dyson V11 Absolute
5
Dyson V15 Detect Absolute
Dyson V15 Detect Absolute

Dit zijn de 5 beste Dyson kruimeldieven van 2024

1. Dyson V7 Trigger

 • Type: Kruimeldief
 • Geluidsniveau: 85db
 • Gewicht: 1,7kg
 • Accuduur: 30 min

De Dyson Trigger V7 is de beste Dyson kruimeldief van dit moment. Het is een redelijk lichtgewicht kruimeldief waardoor die gemakkelijk te manoeuvreren is. Hij is ergonomisch ontworpen en ligt lekker in de hand. Het gewicht wordt over je hele hand verdeeld. Het is dus niet zo dat je moet compenseren om hem in de juiste richting te krijgen.

Zuigkracht is misschien wel een van de belangrijkste kenmerken bij het testen van kruimeldief of stofzuiger in het algemeen. En dat is precies waar deze Dyson uitblinkt (zeker ten opzichte van andere merken). Deze Dyson stofzuiger was krachtiger dan andere handstofzuigers die we getest hebben. Hierdoor waren we sneller klaar met schoonmaken. De batterij gaat daarnaast ongeveer 30 minuten mee, wat meer dan genoeg is voor de meeste klusjes.

Daarnaast worden er ook verschillende opzetstukken bij geleverd die het schoonmaken nóg aangenamer maken. Zo krijg je een mini-turboborstel die perfect is om dierenharen op te zuigen. Met de combiborstel kun je verschillende oppervlakken in één keer stofzuigen. Met de kierenzuiger kun je de moeilijk bereikbare plekken stofzuigen.

Voordelen
Beste Dyson kruimelzuiger
Hoge zuigkracht
Gebruiksvriendelijk
Lichtgewicht
Handige accessoires
Nadelen
Prijzig

2. Dyson V6

 • Type: Kruimeldief
 • Geluidsniveau: 87db
 • Gewicht: 2,5kg
 • Accuduur: 20 min

Wil je graag een Dyson kruimeldief kopen, maar niet gelijk de hoofdprijs betalen? Dan is deze Dyson V6 Trigger de beste optie voor jou. Het is de voorloper van de Dyson Trigger V7. Om die reden heeft die iets mindere specificaties. Zo is die wat zwaarder, luidruchtiger en ook de accuduur is iets slechter. Dat zijn dus wel aspecten waar je rekening mee moet houden. Het voordeel is dat je de bank niet breekt over je aankoop (als je het vergelijkt met andere Dyson stofzuigers).

Net als het vorige model heeft ook deze Dyson een sterke zuigkracht, al is die wel iets minder. Nog steeds is de zuigkracht wel beter dan andere kruimeldieven die we getest hebben van andere merken (zoals Philips en Rowenta). Hierdoor is die perfect voor de snelle schoonmaakklussen. Ook tapijt is geen enkel probleem, al vergt dat wel veel van de batterij. Hierdoor is die soms wat sneller leeg.

Voordelen
Handige kruimeldief
Goede budgetoptie
Handige meegeleverde accessoires
Nadelen
Nog steeds relatief prijzig

3. Dyson V6 Top Dog

 • Type: Kruimeldief
 • Geluidsniveau: 87db
 • Gewicht: 2,3kg
 • Accuduur: 20 min

Als je een trouwe viervoeter of een huishouden met katten hebt, dan is het wellicht verstandig om te kijken naar de Dyson V6 Top Dog. Zoals je aan de naam van de Dyson V6 Top Dog kan zien, is dit een krachtige kruimeldief die speciaal ontwikkeld is voor huishoudens met dieren. Dankzij de meegeleverde gemotoriseerde miniborstel kun je eenvoudig hardnekkig vuil en dierenharen verwijderen en opzuigen. De borstel draait langzaam rond, waardoor vuil en dierenharen wordt losgewrikt.

Uiteraard worden er ook andere extra accessoires bijgeleverd, zoals een kierenzuigmond voor de onbereikbare plekken en een zachte afstofborstel om de salontafel te stofzuigen zonder krassen achter te laten.

Voordelen
Speciaal ontwikkelt voor dierenharen
Krachtige kruimeldief
Handige hulpmiddelen
Nadelen
Accu gaat minder lang mee
Duur model

4. Dyson V11 Absolute

 • Type: Steelstofzuiger
 • Geluidsniveau: 87db
 • Gewicht: 3kg
 • Accuduur: 60 min

Als we puur kijken naar de beste Dyson kruimeldief, dan is het misschien wat gek dat we ook de Dyson V11 in onze test hebben opgenomen. Het feit is echter wel dat alle Dyson steelstofzuigers beschikken over een geïntegreerde kruimelzuiger. Dit noem je ook wel een "kruimeldief met steel". Met één handige klikbeweging, koppel je de steel los waardoor je een Dyson kruimeldief overhoudt. Dit heeft enkele voordelen. Zo kun je genieten van een veel langere accuduur. Een 'normale' Dyson kruimeldief gaat maximaal 30 minuten mee, terwijl een Dyson steelstofzuiger tot wel 60 minuten meegaat. Hierdoor kun je dus veel langer achter elkaar stofzuigen. Dit maakt ze geschikt voor grote oppervlakken.

Daarnaast kun je natuurlijk zelf kiezen of je de kruimeldief of de steelstofzuiger gebruikt. Voor je houten vloeren en dergelijke is het natuurlijk fijn om de steelstofzuiger te gebruiken. Voor de traptreden, salontafel, tapijt of moeilijk bereikbare plekken is juist de kruimelzuiger een goede optie.

Tot slot hebben we ook gemerkt dat Dyson steelstofzuigers een iets betere zuigkracht hebben ten opzichte van de kruimeldieven. Hierdoor ben je verzekerd van een grondige reiniging.

Voordelen
Langere accuduur
LCD-scherm met informatie
Inclusief lange steel
Nadelen
Zwaarder dan loose kruimeldieven van Dyson

5. Dyson V15 Detect Absolute

 • Type: Steelstofzuiger
 • Geluidsniveau: 75db
 • Gewicht: 3,1kg
 • Accuduur: 60 min

Tot slot hebben we nog de Dyson V15 geselecteerd. Dit is de krachtigste Dyson kruimeldief/ steelstofzuiger van dit moment. Zo heeft die een looptijd van één uur en kun je de status van de batterij en het filter aflezen op het lcd-scherm aan de bovenkant van de stofzuiger. Met de speciale opzetstukken die uiteraard ook bevestigd kunnen worden op de geïntegreerde kruimelzuiger haal je een veelzijdige stofzuiger in huis waarmee je elke schoonmaakklus aankan.

Voordelen
Zeer goede prestaties
Hoge zuigkracht
Complete steelstofzuiger
Nadelen
Duurste model
Relatief zwaar

Is een Dyson kruimeldief kopen het waard?

Nu je onze reviews hebt kunnen lezen, vraag je je wellicht af of een Dyson kruimeldief het waard is. We hebben natuurlijk alle verschillende modellen kunnen testen. Als we heel eerlijk zijn, dan vinden we dat een Dyson steelstofzuiger veel meer waarde biedt dan puur en alleen een kruimeldief zoals de Trigger V6 of V7. Voor een kleine meerprijs kun je een complete Dyson steelstofzuiger aanschaffen die niet alleen langer meegaat, krachtiger is en wordt geleverd met meer accessoires, maar je kan hem ook omtoveren tot kruimeldief. Persoonlijk vinden wij het een beetje zonde van het geld om de V6 of V7 trigger aan te schaffen, terwijl je bijna voor hetzelfde geldt ook de Dyson V8, V10 of dus de V11 kan aanschaffen.

Dyson kruimeldief koopgids

Voordat je natuurlijk een goede koopbeslissing kan maken, zijn er altijd een aantal belangrijke factoren en specificaties die van invloed kunnen zijn op deze beslissing. Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten waar je op moet letten:

 • Type stofzuiger: Allereerst moet je de keuze maken of je een Dyson kruimeldief wil aanschaffen, of een Dyson steelstofzuiger die allemaal geleverd worden met ingebouwde kruimeldief. Het voordeel van een losse kruimeldief is dat ze wat goedkoper zijn. Een voordeel van de steelstofzuiger is natuurlijk dat je hem voor veel meer toepassingen kunt gebruiken.
 • Geluidsniveau: Een van de dingen die we gemerkt hebben tijdens het testen van de kruimeldieven, was dat vooral de Trigger V6 en V7 een vrij hoog geluidsniveau hebben. Circa 85db wordt over het algemeen als vrij luidruchtig ervaren. Houdt hier dus rekening mee als je gevoelig voor geluid bent.
 • Accuduur: Ook de batterijduur van de kruimeldief is een belangrijk kenmerk waar rekening mee moet worden gehouden. Dit is natuurlijk een van de voordelen waar de steelstofzuiger van Dyson in uitblinkt. Deze hebben namelijk een accu die wel 2x tot 3x zolang meegaat. Hierdoor kun je jouw hele huis stofzuigen en schoonmaken, zonder dat je hem hoeft op te laden.
 • Gewicht: Tot slot is ook het gewicht belangrijk om naar te kijken. Zeker als we het vergelijken met andere kruimeldieven van verschillende merken, dan hebben we wel geconstateerd dat de Dyson kruimeldief een stuk zwaarder is. Er zijn namelijk ook kruimelzuigers op de markt die tussen de 0,5 en 1kg wegen. Deze zijn natuurlijk wat makkelijker hanteerbaar.
 • Accessoires: Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de meegeleverde accessoires. Zo raden we altijd aan om voor een stofzuiger met turboborstel te kiezen om het moment dat je huisdieren hebt. Dit maakt ook de trap stofzuigen een stuk aangenamer.
Ook interessant
Kruimeldief kopen: waar moet je op letten?
Ontdek hier 10 belangrijke factoren die belangrijk zijn om op te letten voordat je een kruimeldief gaat kopen.

Veelgestelde vragen

1. Hoelang gaat de accu van een Dyson kruimeldief mee?

De accu van een kruimeldief gaat over het algemeen 20 tot 30 minuten mee. Dit is wat aan de korte kant, maar wel vergelijkbaar met veel kruimeldieven die momenteel op de markt beschikbaar zijn. Als je kiest voor de steelstofzuiger variant, dan is de accuduur ongeveer 2 tot 3x zolang (60 minuten).

2. Hoeveel geluid maakt een Dyson kruimeldief?

Een kruimeldief van Dyson zit op een maximaal geluidsniveau van 85db tot 87db. Dit is aan de luide kant, maar vergelijkbaar met veel verschillende kruimeldieven en steelstofzuigers. Dit heeft te maken met het feit dat de stofzuigers geen stofzuigerzak hebben die het geluid wat kan dempen.

3. Kun je een Dyson kruimelzuiger gebruiken voor vloeibaar afval?

Nee, een Dyson kruimeldief of steelstofzuiger kun je niet gebruiken om vloeibaar afval zoals water op te zuigen. Hiervoor zal je een waterstofzuiger nodig hebben of een kruimeldief die hier wel voor geschikt is. Vaak heb je een speciaal opzetstuk nodig om ze geschikt te maken voor nat vuil.

4. Kun je een Dyson kruimelzuiger gebruiken voor verschillende vloertypen?

Een Dyson kun je over het algemeen gebruiken voor alle vloertypen, al hangt het wel af van de accessoires die je hebt. Zo is het altijd verstandig om een meubelzuigmond te gebruiken voor het meubilair, een zachte borstel voor de salontafels die krasvrij moeten blijven en eventueel een parketborstel voor houten vloeren. Tapijt kan eventueel gereinigd worden met een turboborstel.

5. Hoe kun je een Dyson goed onderhouden?

Een Dyson onderhouden is gelukkig makkelijker dan veel mensen denken. Uiteraard moet je het stofreservoir legen zodra deze vol is. Het is ook raadzaam om deze eens in de zoveel tijd grondig schoon te maken met een sopje. Daarnaast wordt het aangeraden om zo nu en dan het filter schoon te maken. In de meeste gevallen is het filter uitwasbaar en kun je deze gewoon onder de kraan reinigen. Deze moet uiteraard helemaal zijn opgedroogd voordat je hem weer terug in de stofzuiger plaatst. Tot slot raad Dyson zelf aan om het filter één keer per jaar helemaal te vervangen.