Beste stofzuiger 2000 watt: Onze deskundige top 5

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Wat is de beste stofzuiger van 2000 watt? In dit artikel is dat precies wat we hebben uitgezocht. Daarnaast hebben we ook onderzoek gedaan naar belangrijke factoren die van invloed kunnen zijn op de koopkeuze. Ontdek in dit artikel onze top aanbevelingen en de belangrijkste factoren waarop je moet letten bij het kopen van een 2000 watt stofzuiger.

Top 5 stofzuigers van 2000 watt

Bekijk direct onze top aanbevelingen hieronder:

1
Hyundai
Beste getest
Hyundai
2
Makita VC004GLZ01
TNO-gecertificeerd
Makita VC004GLZ01
3
Einhell TC-VC 1930 SA
Budgetvriendelijk
Einhell TC-VC 1930 SA
4
Festool CTL MINI I
Lang snoer
Festool CTL MINI I
5
Nilfisk Viper LSU255
Nilfisk Viper LSU255

Dit zijn de 5 beste stofzuigers met 2000 watt van 2024

1. Hyundai

 • Volume opvang: 60 L
 • Snoerlengte: 5m
 • Gewicht: 21kg
 • +18

Uit onze test is deze Hyundai als beste stofzuiger met 2000 watt naar voren gekomen. Het betreft een zeer krachtige nat- en droogstofzuiger met een tank van maar liefst 60 liter. Met zo'n grote tank is die dus geschikt voor de grote klussen en hoef je je geen zorgen te maken dat je het reservoir snel zal moeten legen of de stofzuigerzak zal moeten vervangen.

Wat daarnaast erg fijn is aan deze stofzuiger, is het feit dat die is uitgerust met een regelbare zuigkracht. Dat betekent dat je de zuigkracht zelf kan instellen. Zo kun je voor het type klus die je uitvoert zelf precies bepalen hoeveel zuigkracht je nodig hebt.

Deze stofzuiger is uitgerust met 2 motoren van 1000 watt, die samen dus 2000 watt maken. Hierdoor heeft die ook een dubbel HEPA-filter. Hierdoor vangt die zelfs de allerkleinste stofdeeltjes op. Daarmee is die ook te gebruiken voor mensen met een stofallergie.

Daarnaast is de stofzuiger te gebruiken voor het opzuigen van zowel droog als nat afval. Ook fijnstof is geen enkel probleem voor de stofzuiger. Je krijgt er verschillende accessoires bij die het schoonmaken een stukje aangenamer zullen maken. Zo krijg je er een spleetzuigmond bij voor de kieren en moeilijk bereikbare plekken, een borstelzuigmond voor eventueel kwetsbare oppervlakken en een normale zuigmond voor de overige oppervlakken (ook voor tapijt). Tot slot is de machine uitgerust met een stopcontact. Dus je kan er eventueel extra gereedschap op aansluiten.

Voordelen
Groot reservoir
Regelbare zuigkracht
2 motoren
Hoge zuigkracht
Nadelen
Zwaar
Prijzig

2. Makita VC004GLZ01

 • Volume opvang: 15 L
 • Snoerlengte: 3m
 • Gewicht: 11kg

Zoek je een stofzuiger die TNO-gecertificeerd is, dan is dit wellicht de beste keuze voor jou. TNO-gecertificeerd houdt in dat die is uitgerust met een hoogwaardig fijnstoffilter, waardoor je 8 uur lang achter elkaar stof en vuil kunt opzuigen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat vuile stof wordt uitgeblazen. Je kan de stofzuiger dus ook gebruiken voor stofafzuiging bij zagen, frezen, schuren en schaven van hout in kwartshoudend materiaal zoals steen en beton.

Wat deze stofzuiger daarnaast speciaal maakt, is het feit dat die op accu werkt. Dit maakt het een ideale optie om te gebruiken op plekken waar geen stroompunten zijn, zoals op steigers en hoogwerkers of buiten. De accu heeft overigens een zeer lange batterijduur. Zo kun je er tot wel 220 minuten achter elkaar mee werken, voordat ze pas weer opgeladen moeten worden.

Uiteraard wordt ook deze stofzuiger geleverd met een HEPA-filter, waardoor die geschikt is om te gebruiken voor mensen met een stofallergie.

Wat een minpunt aan deze krachtige stofzuiger is, is het feit dat die niet geschikt is voor het opzuigen van vloeistoffen. Je kan hem dus alleen gebruiken voor stof, fijnstof of voor afzuiging. Afhankelijk van je behoefte is dit een belangrijk kenmerk om op te letten.

Tot slot heeft deze stofzuiger een uitstekende stofclassificatie. Hij heeft name stofklasse L. Dit houdt in dat het filter maximaal 5% stof doorlaat. Hierdoor is die geschikt voor eenvoudige (onschadelijke) stoffen.

Voordelen
Werkt op accu
Stofklasse L
Bewegingsvrijheid
Ook voor stofafzuiging
Nadelen
Enkel geschikt voor droog afval
Gebonden aan de accuduur

3. Einhell TC-VC 1930 SA

 • Volume opvang: 30 L
 • Snoerlengte: 5m
 • Gewicht: 8,5kg
 • +18

Deze Einhell is een van de beste nat- en droog stofzuigers die we getest hebben. Het is een veelzijdige stofzuiger waarmee je ruw, fijn, droog en nat vuil eenvoudig kan schoonmaken. Daarmee is het een ideale toevoeging aan je schoonmaakassortiment om bijvoorbeeld je woning, werkplek of garage schoon te houden.

De Einhell heeft een middelmatig groot reservoir. De inhoud biedt voldoende mogelijkheden om meerdere kamers of de middelgrote klus schoon te maken. Wat daarnaast nog wel fijn is aan dit specifieke model, is het feit dat die naast een zuigfunctie, ook een blaasfunctie heeft. Hiermee kun je vuil dat zich heeft opgehoopt op lastig bereikbare plekken wegblazen. Vervolgens gebruik je de zuigfunctie om het vuil op te zuigen. Net als de Hyundai op plek #1, heeft ook deze Einhell een geïntegreerd stopcontact, waar je elektrische apparaten op kan aansluiten.

Een van de grootste voordelen van deze stofzuiger 2000 watt, is het feit dat die geleverd wordt met 3 verschillende verlengbuizen. Zo kun je de stofzuigerslang dus altijd de juiste lengte meegeven. Ook als je bijvoorbeeld even boven je schouder moet werken of iets dergelijks. Aan de bovenkant van de stofzuiger zit een handige accessoireshouder. Zo krijg je onder andere een grote zuigmond voor tapijt, vloerbedekking en harde vloeren.

Voordelen
Met blaasfunctie
Met verlengbuizen voor bewegingsvrijheid
Zeer veelzijdige stofzuiger
Goede prijs-kwaliteitverhouding
Lichtgewicht
Nadelen
Hoog geluidsniveau (78db)

4. Festool CTL MINI I

 • Volume opvang: 30 L
 • Snoerlengte: 7,5m
 • Gewicht: 13kg

Deze Festool 2000 watt stofzuiger beschikt over innovatieve geïntegreerde Bluetooth technologie. Hiermee kun je de machine automatisch inschakelen via een afstandsbediening. Door middel van touch bediening in plaats van draaiknoppen kun je de machine vervolgens hanteren en instellen zoals jij hem graag wil. Hierdoor is de stofzuiger ook gemakkelijk te bedienen met handschoenen.

Wat ook fijn is aan deze Festool, is het feit dat je het filter aan de buitenkant van de machine kan vervangen. Bij de meeste stofzuigers van 2000 watt, heb je vaak wat gereedschap nodig om het filter te vervangen. Bij deze stofzuiger kan dat simpelweg gedaan worden door het filter eruit te klikken en een nieuw erin te zetten. Dit maakt de machine erg gebruiksvriendelijk.

Wat ook nog wel een leuke functionaliteit is van deze Festool stofzuiger en wat hem enigszins onderscheid van de rest, is het feit dat die over een soort 'handrem' beschikt. Door deze parkeerrem in te schakelen staat de stofzuiger statisch op één plek. Handig dus voor als hij niet al te veel mag bewegen.

Voordelen
Innovatief
Gebruiksvriendelijk
Transportveilig
Krachtig
Nadelen
Prijzig
Geen kierenzuiger

5. Nilfisk Viper LSU255

 • Volume opvang: 55 L
 • Snoerlengte: 8m
 • Gewicht: 25kg
 • +3

Tot slot hebben we nog een goede stofzuiger van Nilfisk. Dit betreft een professionele stofzuiger met een krachtige motor. Of beter gezegd; 2 krachtige motoren. Hij is gemakkelijk in gebruik, robuust en heeft een optimaal zuigvermogen.

Net als de Hyundai beschikt deze Nilfisk over een zeer groot reservoir van maar liefst 55 liter. Door de grote capaciteit kun je hem dus eenvoudig voor de grote klus en voor langdurig gebruik inzetten.

Wat daarnaast wel handig is, is het feit dat die wordt geleverd met zowel een rvs-stofcontainer als een kunststof tank. Als je kiest voor de kunststof tank kun je eenvoudig zien of de tank gevuld is met water (wanneer je vloeistoffen aan het opzuigen bent). Zo weet je precies wanneer het tijd wordt om de afvoerslang te monteren en het reservoir te legen.

Met de vloerzuigmond voor droog zuigen kun je overigens ook tapijten, harde vloeren en overige oppervlakken mooi schoonmaken. Een van de minpunten die we hebben ondervonden tijdens het testen van deze stofzuiger, is het feit dat die wel echt aan de zware kant is (25kg). Het was de zwaarste stofzuiger van 2000 watt die we hebben getest. Dit maakt hem soms wel wat moeilijk te hanteren en manoeuvreren.

Voordelen
2 motoren voor een krachtig vermogen
Zeer grote ketelinhoud
Voldoende accessoires
Nadelen
Zeer zwaar

Stofzuiger 2000 watt kopen: waar moet je op letten?

Voordat je een stofzuiger van 2000 watt gaat kopen, is het belangrijk dat je op een aantal belangrijke factoren let. Deze kunnen namelijk grote invloed hebben op je aankoopbeslissing. Wanneer je op deze factoren let, kun je een betere en gerichtere keuze maken voor een krachtige stofzuiger die past bij jouw wensen en behoeften. Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten:

 • Volume opvang: Dit is misschien wel de belangrijkste factor waar je op moet letten. Het zal voornamelijk te maken hebben met de grote van de klus die je met de stofzuiger moet gaan klaren. Een grote opvang betekent uiteraard dat je deze minder snel hoeft te legen of de stofzuigerzak vervangen. Je kunt er dan langer achter elkaar mee doorgaan.
 • Snoerlengte: Allereerst is het belangrijk om even te kijken naar de snoerlengte. We hebben namelijk gemerkt dat als deze te kort is, dat dat vrij irritant kan zijn. Dit omdat je dan telkens de stofzuiger (die al redelijk zwaar kan zijn), telkens een klein stukje mee moet sleuren. Dit maakt het wat onhandig. Als je een bouwstofzuiger met een lang snoer hebt, dan heb je daar een stuk minder last van.
 • Gewicht: Uiteraard is ook het gewicht van belang. Dit is met name belangrijk als je hem in de bouw of op plekken gaat gebruiken waar je hem bijvoorbeeld een verdieping omhoog moet tillen. Een stofzuiger met 2000 watt kan namelijk aan de zware kant zijn. De geteste modellen in dit artikel zaten bijvoorbeeld tussen de 11 en 25 kilo.
 • Geïntegreerde stopcontact: Sommige van de geteste stofzuigers hebben een ingebouwd stopcontact. Dat kan handig zijn om extra elektrisch gereedschap op aan te sluiten. Het is niet noodzakelijk, maar wel een handige extra functionaliteit.
Ook interessant
Beste fijnstof stofzuiger
Bekijk de beste stofzuiger voor fijnstof. Vergelijk modellen, lees reviews en bekijk onze test.

Hoe wij de stofzuigers hebben getest

Natuurlijk hebben we voorafgaand aan het schrijven van dit artikel eerst een onderzoek uitgevoerd om tot de beste stofzuigers van 2000 watt te komen. Zo hebben we allereerst gekeken naar belangrijke factoren en specificaties die van invloed zijn op het maken van een goede koopkeuze. Vervolgens hebben we modellen bekeken die pasten binnen de gestelde criteria en factoren. Deze zijn we wat verder gaan onderzoeken. Zo hebben we onder andere gekeken naar reviews, gebruikerservaringen en hoe goed de betreffende stofzuiger stond aangeschreven. Uiteindelijk hebben we een objectief onderzoek kunnen samenstellen met enkel de beste stofzuigers met 2000 watt.

Veelgestelde vragen

1. Waarom is het wattage van een stofzuiger belangrijk?

De wattage geeft een indicatie van het vermogen van de stofzuiger. Zo heeft doorgaans een stofzuiger met een hoog wattage een beter vermogen, omdat het meer elektriciteit kan gebruiken voor het aandrijven van de motor. Stofzuigers met 2000 watt behoren tot de meest krachtige stofzuigers die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Het zijn dan ook vrijwel allemaal bouwstofzuigers en geen gewone stofzuigers. Dit omdat een doorsnee stofzuiger van 2017 over maximaal 890 watt mag beschikken.

2. Is een stofzuiger van 2000 watt krachtiger dan een stofzuiger met aan lager wattage?

Dit is moeilijk om te zeggen, omdat hoe krachtig de betreffende stofzuiger is afhankelijk is van verschillende factoren. Denk aan hoe efficiënt de betreffende motor is in het omzetten van elektriciteit in vermogen. Over het algemeen zal een stofzuiger van 2000 watt krachtiger zijn dan een traditionele stofzuiger van 890 watt. Maar in principe kan een stofzuiger met 1200 watt even krachtig zijn als een stofzuiger met 2000 watt, doordat het een betere en meer efficiënte elektromotor heeft.

3. Verbruikt een stofzuiger met 2000 watt meer energie?

Ja, een stofzuiger met 2000 watt verbruikt meer energie dan een stofzuiger met een lager wattage. Als je de stofzuiger een uur lang achter elkaar zou gebruiken, dan betekent dit dat de stofzuiger 2 kWh (kilowattuur) heeft verbruikt. Dit kun je vervolgens met de huidige energieprijzen vermenigvuldigen om de stroomkosten van je stofzuiger uit te rekenen. Een lager wattage, bijvoorbeeld 1500 watt, betekent dus automatisch een lager stroomverbruik.

4. Zijn stofzuigers met 2000 watt duurder dan een gewone stofzuiger?

Nee, niet per se. In dit artikel hebben we bijvoorbeeld modellen getest van €100 euro, terwijl een gewone stofzuiger vaak niet eens voor 100 euro te verkrijgen is. Dat gezegd hebbende zitten er ook stofzuigers tussen van 500-600 euro. Zelfs de duurste Miele kost geen 500-600 euro. Het is dus maar net hoe bont je het zelf wil maken en hoeveel functionaliteit je nodig hebt voor wat betreft de alleszuiger.

5. Zijn er alternatieven die net zo effectief zijn?

Ja, over het algemeen is het verstandig om te kijken naar meerdere factoren dan enkel het vermogen. In ons artikel "beste bouwstofzuiger" hebben we naar alle factoren gekeken en een goede samenvatting kunnen maken. In dat onderzoek hebben we dus naar meerdere factoren en specificaties gekeken dan enkel de wattage.