Mini stofzuiger kopen: De 10 beste van dit moment

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Een mini stofzuiger is een zeer handige optie om kleine schoonmaakklusjes te verrichten. Ze zijn licht, draagbaar en door hun kleine formaat kun je gemakkelijk bij moeilijk bereikbare plekken. Ook is het een perfectie optie voor de auto of camper. In dit artikel hebben we gekeken naar de beste mini stofzuiger en delen we een handige koopgids met belangrijke factoren die invloed kunnen hebben op je aankoopbeslissing.

Onze mini stofzuiger top keuzes
BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW - Beste getest

Deze Black & Decker is de beste mini stofzuiger die we getest hebben. Uitstekende prestaties, licht, compact en goede accuduur.

JAP Tornado S3 - Beste accuduur

Deze mini stofzuiger heeft een zeer goede accu waardoor die maar liefst 30 minuten lang meegaat. Daarnaast is die ook geschikt voor nat afval.

Zedar S300 - Budgetvriendelijk

Zoek je een goedkope, maar goede mini stofzuiger, dan is dit wellicht de beste keuze voor jou. Veelzijdig dankzij meerdere handige accessoires.

Top 10 mini stofzuigers

Bekijk hieronder onze aanbevelingen van goede mini stofzuigers. Vergelijk de verschillende modellen met elkaar en kijk goed naar de specificaties. Zo kun je een model vinden die goed aansluit bij jouw behoeften.

1
BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW
Beste getest
BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW
2
JAP Tornado S3
Beste accuduur
JAP Tornado S3
3
Zedar S300
Budgetvriendelijk
Zedar S300
4
Dyson V8 Absolute
Steelstofzuiger
Dyson V8 Absolute
5
Philips FC9334/09 PowerPro Compact
Mini traditionele stofzuiger
Philips FC9334/09 PowerPro Compact
6
Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879
Budget steelstofzuiger
Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879
7
Princess Turbo Tiger
Mini stofzuiger met snoer
Princess Turbo Tiger
8
Miele Complete C2
Beste met zak
Miele Complete C2
9
Shark WV270EU
Stille mini stofzuiger
Shark WV270EU
10
Remco&Co mini stofzuiger
Remco&Co mini stofzuiger

Dit zijn de 5 beste mini stofzuigers van 2024

1. BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW

 • Accuduur: 21 min
 • Volume opvang: 0,7L
 • Geluidsniveau: 72db
 • Gewicht: 1,4kg
 • +17

Als je zoekt naar een mini stofzuiger met een krachtige zuigkracht, zoek dan niet verder. De handstofzuiger van Black & Decker is een uitstekende keuze. Wat fijn is aan deze kruimelzuiger, is het feit dat die is uitgerust met 2 handige sensoren. Eén vertelt je hoelang je nog hebt om te stofzuigen en de ander geeft aan wanneer het tijd is om het filter te vervangen. Zo behoud je dus altijd een constante, goede zuigkracht. Ook zit er een geïntegreerde kierenzuigmond in de mini stofzuiger. Deze heb je dus altijd bij de hand en zal je dus nooit kwijtraken. Handig voor de moeilijk bereikbare plekjes!

Wat daarnaast ook een voordeel is aan deze mini stofzuiger, is het feit dat die wordt geleverd met een turboborstel. Met deze gemotoriseerde borstel kun je moeiteloos dierenharen verwijderen en opzuigen. Eventueel kun je hem zelfs inzetten om tapijt of vloerbedekking te reinigen. Kortom; een zeer veelzijdige optie met veel mogelijkheden.

Voordelen
Goede zuigkracht
Goed voor verschillende oppervlakken
Groot stofreservoir
Nadelen
Niet voor grote schoonmaakklussen
Prijzig

2. JAP Tornado S3

 • Accuduur: 30 min
 • Volume opvang: 0,5L
 • Geluidsniveau: 68db
 • Gewicht: 1,76kg
 • +8

Kruimeldieven zijn perfect voor klein vuil of in de auto of caravan. Zo ook deze JAP Tornado. Tijdens het testen waren we zeer te spreken over dit specifieke model. Hij heeft een lange accuduur, waardoor je redelijk lang kan stofzuigen voordat je hem pas weer hoeft op te laden. Daarnaast kun je er kleine kruimels mee opzuigen maar ook met groter vuil kan die prima overweg. Een ander voordeel is het feit dat je er ook vloeistoffen mee kunt opzuigen. Handig voor als je kinderen een keer een glas water knoeit.

Het is een compacte stofzuiger, waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen. Door de ergonomische handgreep is die ook gemakkelijk te hanteren en manoeuvreren. Op de laagste stand gaat hij maar liefst 30 minuten lang mee.

Het enige minpuntje die we hebben kunnen vinden is dat we hem enigszins aan de zware kant vonden voor een mini stofzuiger. Met zijn 1,76kg is het nog steeds een lichtgewicht stofzuiger, maar na 25 minuten kan je arm wel wat gaan verzuren.

Voordelen
Sterke zuigkracht
Ook voor vloeibaar afval
Veel accessoires
Gemakkelijk op te bergen
Nadelen
Gebonden aan de accuduur
Klein beetje zwaar

3. Zedar S300

 • Accuduur: 30 min
 • Volume opvang: 0,5L
 • Geluidsniveau: 70db
 • Gewicht: 0,7kg
 • +5

Uit onze test is dit als de beste goedkope mini stofzuiger naar voren gekomen. Hij levert uitstekende resultaten, zeker gezien het prijsniveau. Door het compacte en draadloze formaat kun je hem overal mee naartoe nemen en ook weer gemakkelijk opbergen. Het is daarmee de ideale oplossing voor de kleine schoonmaakklusjes of voor in de auto. Met de verschillende meegeleverde accessoires kun je zelfs onbereikbare hoeken goed schoonmaken.

Een groot voordeel van deze Zedar ten opzichte van de vorige handstofzuiger, is het feit dat deze slechts een fractie van het gewicht weegt. Door het lichte ontwerp is die zeer gemakkelijk te gebruiken (ook voor lange tijd achter elkaar). Of het nou kruimels of vloeistof is wat je moet opzuigen, hij kan het allemaal.

Hij heeft een goede zuigkracht, maar we merkten wel dat het iets minder was vergeleken de vorige twee modellen. Voor de meeste kleine klusjes is het echter meer dan voldoende. Wil je bijvoorbeeld de matten van de auto gaan stofzuigen, dan zal die daar wellicht wat minder presteren.

Voordelen
Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
Zeer lichtgewicht
Ook met HEPA-filter
Nadelen
Iets mindere bouwkwaliteit
Zuigkracht wat minder

4. Dyson V8 Absolute

 • Accuduur: 40 min
 • Volume opvang: 0,54L
 • Geluidsniveau: 75db
 • Gewicht: 2,6kg

Een alternatief voor een mini stofzuiger zou een steelstofzuiger kunnen zijn. Dit omdat vrijwel elke steelstofzuiger wordt geleverd met een ingebouwde handstofzuiger. Zo heb je dus eigenlijk 2 voor de prijs van 1. Zo zou je de steelstofzuiger kunnen gebruiken voor de grote klussen zoals je harde vloeren. Als je vervolgens iets kleins moet opzuigen, dan klik je de steel los en kun je kleine stofdeeltjes of etensresten opzuigen met de kruimeldief. Dit maakt een steelstofzuiger een zeer veelzijdige keuze.

Een groot voordeel van het aanschaffen van een steelstofzuiger die je vervolgens kan gebruiken als mini stofzuiger, is ook dat de accu vaak een stuk langer meegaat en dat de zuigkracht een stuk beter is. Je merkt hierin wel een aanzienlijk verschil ten opzichte van een simpele mini stofzuiger. Ook passen de accessoires die meegeleverd worden, zoals de tapijtborstel, parketborstel en turboborstel vaak ook op de kruimeldief. Dus ook onder de bank stofzuigen wordt een fluitje van een cent. Een steelstofzuiger kopen is echter vaak wel een stuk duurder vergeleken met de andere mogelijkheden.

Voordelen
Zeer veelzijdig
Ingebouwde kruimeldief
Krachtige motor
Nadelen
Prijzig

5. Philips FC9334/09 PowerPro Compact

 • Accuduur: N.v.t.
 • Volume opvang: 1,5L
 • Geluidsniveau: 76db
 • Gewicht: 4,5kg

Tot slot kan het ook nog zo zijn dat je niet per se opzoek bent naar een kruimeldief, maar simpelweg naar een kleine, compacte stofzuiger. Een gewone stofzuiger biedt natuurlijk verschillende voordelen ten opzichte van een kruimeldief. Zo ben je niet gebonden aan de accuduur, zijn ze vaak een stuk krachtiger, ze zijn geschikt voor grote oppervlakken en hebben een groot stofreservoir of stofzuigerzak. Ze hebben echter ook nadelen. Zo ben je er een stuk minder wendbaar mee, moet er altijd een stopcontact in de buurt zijn en zijn ze vaak stukken zwaarder dan een handstofzuiger.

Als we puur kijken naar een goede, compacte stofzuiger, dan komen we uit bij deze Philips stofzuiger. Hiermee haal je een zeer goede stofzuiger in huis die lekker klein is. Daardoor kun je hem efficiënt opbergen in bijvoorbeeld een opbergkast. Een voordeel van een traditionele stofzuiger is dat je er vaak ook tapijt en grof vloerkleed mee kunt reinigen. Zo ook met deze Philips dankzij de meegeleverde turboborstel. Ondanks dat die een stuk zwaarder is vergeleken met een kruimelzuiger, is die nog steeds zeer lichtgewicht vergeleken met een doorsnee traditionele stofzuiger. Dus ook als je de bovenverdieping moet stofzuigen, kun je hem eenvoudig optillen en naar boven tillen.

Voordelen
Compacte afmetingen
Zonder accu
Met combiborstel
Groot stofreservoir
Zonder stofzuigerzakken
Nadelen
Minder wendbaar
Geen regelbare zuigkracht

Mini stofzuiger kopen: let op deze factoren

Ga je een mini stofzuiger kopen, dan zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten waar je op moet letten. Dit zijn factoren die invloed kunnen hebben op je koopkeuze. Hieronder hebben we een korte koopgids met de belangrijkste aandachtspunten opgenomen:

 • Type stofzuiger: Als je zoekt naar een mini stofzuiger, dan kunnen dat verschillende soorten stofzuigers zijn. Zo kan het zijn dat je misschien wel een kruimeldief zoekt, maar het kan ook zijn dat je simpelweg een 'gewone' kleine stofzuiger bedoelt (met of zonder zak). Bedenk dus van tevoren wat voor soort stofzuiger je zoekt.
 • Accuduur: In het geval van een accu stofzuiger of een steelstofzuiger, is het belangrijk dat je kijkt naar de batterijduur. Zo weet je zeker dat je voldoende kunt schoonmaken voordat je de stofzuiger weer moet opladen.
 • Accessoires: Afhankelijk van waar je de mini stofzuiger voor wil gebruiken, is het belangrijk om te kijken naar de meegeleverde accessoires. Bij de meeste wordt sowieso een kierenzuigmond en meubelzuigmond meegeleverd. Heb je echter huisdieren en moet je dierenharen opzuigen, zorg dan dat er ook een turboborstel wordt meegeleverd.
 • Geluidsniveau: Zeker voor mensen die gevoelig zijn voor luide geluiden is het belangrijk om te kijken naar het maximale geluidsniveau. Een stofzuiger die een geluid produceert van rond de 70db is acceptabel. Meer dan 80db kan als zeer luid worden ervaren.
 • Prijs: Tot slot is natuurlijk ook de prijs van belang. De prijzen kunnen namelijk flink verschillen tussen de merken, modellen en typen stofzuigers. Stel vooraf een budget vast waarin je gaat zoeken. Dit voorkomt dat je onnodig te veel geld uitgeeft.

Hoe wij hebben getest

Voordat we tot deze lijst met beste mini stofzuigers zijn gekomen, hebben we uiteraard van tevoren een flink onderzoek uitgevoerd. Zo hebben we allereerst onderzoek gedaan naar belangrijke factoren en specificaties die van invloed kunnen zijn op de koopkeuze. Daarna zijn we gaan kijken welke typen stofzuigers goed zouden kunnen fungeren als mini stofzuiger. Vervolgens zijn we verschillende modellen stofzuigers gaan testen. Zo hebben we onder andere gekeken naar de voor- en nadelen, reviews en echte gebruikerservaringen. Uiteindelijk hebben we een goede selectie kunnen maken van alleen de allerbeste mini stofzuigers. Zo hebben we een onafhankelijk en objectief onderzoek kunnen samenstellen waarvan de onderzoeksresultaten zijn samengevat in dit artikel.

Veelgestelde vragen over mini stofzuigers

1. Kun je met een mini stofzuiger zowel droog als nat vuil opzuigen?

Dit hangt af van het specifieke model. Sommige mini stofzuigers zijn speciaal gemaakt om ook om te kunnen gaan met nat afval. Vaak gaat het wel om slechts kleine hoeveelheden van bijvoorbeeld 100 tot 300ml. Dit staat ongeveer gelijk aan een glas water. Kijk goed naar de specificaties en kenmerken van je eigen mini stofzuiger voordat je besluit nat vuil op te gaan zuigen. Als jouw mini stofzuiger hier niet voor gemaakt is, loop je natuurlijk het risico dat deze stuk gaat.

2. Wat is de gemiddelde accuduur van een mini stofzuiger?

Uit al onze tests is een gemiddelde accuduur van ongeveer 20 tot 30 minuten naar voren gekomen. Het hangt wel sterk af van het type stofzuiger. Zo zal een steelstofzuiger met ingebouwde mini stofzuiger natuurlijk een stuk langer meegaan (40 tot 60 min), terwijl zeer kleine stofzuigers soms slechts 10 minuten meegaan. Bedenk van tevoren goed waar je de stofzuiger allemaal voor nodig denkt te hebben. Als je enkel kruimels van de eettafel wil opzuigen na het ontbijt op zondagochtend, dan is een zeer simpel model vaak voldoende. Wil je echter ook de auto of caravan ermee kunnen stofzuigen, dan heb je een langere batterijduur nodig.

3. Hoe wordt het vuil opgeslagen in een mini stofzuiger?

De meeste mini stofzuigers zijn te vergeleken met een stofzuiger zonder zak. Met andere woorden; het vuil wordt opgeslagen in een stofreservoir. Deze is vaak ergens tussen de 0,5 tot 1 liter. Hiermee kun je dus redelijk wat vuil opzuigen, voordat je het reservoir zal moeten legen. Het stofreservoir kun je er in de meeste gevallen gemakkelijk vanaf klikken en vervolgens boven een prullenbak legen. Let er wel op dat het legen van het reservoir een klein beetje stof kan doen opwerpen. Als je last hebt van allergieën, kun je dit beter iemand anders laten doen.

4. Welke opzetstukken zijn handig bij een mini stofzuiger?

Het ligt er natuurlijk aan waar je de mini stofzuiger allemaal voor wil gebruiken. Over het algemeen is een kierenzuiger een zeer handige zuigmond die bijna overal standaard wordt meegeleverd. Dit is een langwerpig opzetstuk waarmee je bij de kieren en lastig bereikbare plekjes kan komen. Een meubelzuigmond is natuurlijk handig voor het stofzuigen van je meubilair maar bijvoorbeeld ook noodzakelijk voor het stofzuigen van je autostoelen. Tot slot is een turboborstel raadzaam als je huisdieren hebt of als je van plan bent om tapijt/grof vloerkleed te reinigen.

5. Hoeveel geluid maakt een mini stofzuiger?

Ook dit kan weer sterk verschillen van model tot model. In onze ervaring produceren de meeste ministofzuigers zo rond de 70db aan geluid. Er zijn echter ook modellen, zoals de nummer #9 in onze lijst, die speciaal gemaakt zijn om weinig geluid te maken. Deze produceert slechts 10db en is daardoor ook een keer tussendoor te gebruiken zonder de rust te verstoren.

Conclusie

Hopelijk heb je door middel van onze koopgids een goede keuze kunnen maken. De volgende artikelen zijn wellicht ook interessant: