Beste bureau stofzuiger - welke moet je kiezen?

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Een bureau stofzuiger is natuurlijk hartstikke handig om kleine oppervlakken schoon te maken. Als je bijvoorbeeld vaak achter je computer eet, dan wil je nog wel eens wat kruimels knoeien. Deze kunnen vervolgens tussen de toetsen van je toetsenbord terechtkomen. Een kleine bureau stofzuiger is dan het ideale apparaat om deze snel te reinigen. Je hoeft namelijk niet de hele stofzuiger uit de kast te halen, de stekker in het stopcontact te steken voordat je pas kan gaan stofzuigen. In dit artikel kijken we naar de beste modellen en delen we een aantal valkuilen waar je op moet letten.

Top 6 bureau stofzuigers

Hieronder staan onze aanbevelingen voor de beste bureau stofzuigers van dit moment. Vergelijk de verschillende opties om een model te vinden die goed past bij jou.

1
Jespro
Beste getest
Jespro
2
Zedar S300
Kruimeldief
Zedar S300
3
By Lara Bureau Stofzuiger
Lange accuduur
By Lara Bureau Stofzuiger
4
CarSweep
Beste mini stofzuiger
CarSweep
5
Mini robot bureau stofzuiger
Mini robot bureau stofzuiger
6
Henry Desk Vacuum
Henry bureau stofzuiger
Henry Desk Vacuum

Dit zijn de 3 beste bureau stofzuigers van 2024

1. Jespro

 • Accuduur: 60 min
 • Volume opvang: 0,1L
 • Gewicht: 0,56kg
 • Geluidsniveau: 0db
 • +2

De beste bureau stofzuiger is deze van Jespro. Het is een compacte, krachtige bureau stofzuiger om gemakkelijk vuil en stof op te ruimen. Wat we vooral fijn vonden aan dit specifieke model, is dat die er elegant uitziet en de ergonomische handgreep het erg handig maakt om de stofzuiger rondom je bureau te manoeuvreren. Hierdoor is die perfect voor je bureau, toetsenbord, maar bijvoorbeeld ook je auto-interieur. Zoals je ziet heeft die een lange accuduur die je simpel kunt opladen met een USB-kabel.

Voordelen
Ergonomische handgreep
Veelzijdig
Licht en compact
Nadelen
Klein stofreservoir

2. Zedar S300

 • Accuduur: 30 min
 • Volume opvang: 0,5L
 • Gewicht: 0,7kg
 • Geluidsniveau: 70db
 • +5

Wellicht dat je liever een kruimeldief aanschaft om je bureau schoon te houden. Als dat het geval is, dan zijn we uitgekomen bij deze Zedar S300. Hij is zeer scherp geprijsd en zit daarmee op een vergelijkbaar prijsniveau als de Jespro. Aangezien je deze Zedar S300 voor veel meer toepassingen kunt gebruiken dan puur het schoonmaken van je bureau, is het qua prijs wellicht een betere deal. Toch haal je er wel een relatief grote stofzuiger mee in huis. Als je hem dus écht alleen voor je bureau wil gebruiken, kun je wellicht beter voor de Jespro of de bureau stofzuiger op plek 3 gaan.

Met deze Zedar S300 krijg je wel 4 verschillende opzetstukken. Zo krijg je een kierenzuigmond, een zachte afstofborstel en een ook een opzetstuk om vloeibaar afval mee op te zuigen. Als je eten voor je computer opeet kun je dus snel en gemakkelijk de Zedar erbij pakken om je bureau weer kruimelvrij te maken.

Voordelen
Multi-inzetbaar
Ook voor vloeibaar afval
Met HEPA-filter
Nadelen
Groot

3. By Lara Bureau Stofzuiger

 • Accuduur: 90 min
 • Volume opvang: 0,1L
 • Gewicht: 0,2kg
 • Geluidsniveau: 0db
 • +4

Tot slot hebben we nog de goedkoopste bureau stofzuiger die we getest hebben. Het feit dat die overigens vrij goedkoop is betekent niet dat die slechte schoonmaakprestaties leverde. Voor het schoonmaken van je bureau doet die het namelijk uitstekend. Net als de Jespro is dit een bureau stofzuiger die je met één hand gemakkelijk kunt hanteren. Uiteraard werk je zonder snoer, waardoor je geen stekker in het stopcontact hoeft te steken. Je laadt de bureau stofzuiger simpelweg op met een USB-kabel. Vervolgens kun je er 90 minuten lang mee stofzuigen. Handig voor als je veel aan je bureau zit.

Het enige nadeel is dat je hem niet echt lekker vast kan pakken. Zo zit er niet echt een handgreep aan waarmee je de bureau stofzuiger kunt hanteren en over je bureau kunt manoeuvreren.

Voordelen
USB-stofzuiger
Geschikt voor de kleine schoonmaakklus
Ook handig voor je laptop
Nadelen
Geen handige handgreep

Bureau stofzuiger kopen: waar moet je op letten?

Wanneer je overweegt om een bureau stofzuiger aan te schaffen, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee zal moeten houden. Door op deze factoren te letten zorg je ervoor dat je de beste bureau stofzuiger aanschaft die past bij jouw wensen en behoeften. Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten:

 • Accuduur: Uiteraard moet de accu lang genoeg meegaan om je hele bureau te kunnen stofzuigen. Dit zal natuurlijk ook afhangen van hoe groot je bureau is. Gelukkig gaan veruit de meeste bureau stofzuigers zeker 30 minuten mee en sommige zelfs 60+ minuten. Je kan je bureau dus wel een aantal keer stofzuigen voordat je hem weer zal moeten opladen.
 • Formaat: Natuurlijk is ook het formaat van belang. Je hebt bureau stofzuigers die je met één hand kan hanteren, maar er zijn ook kruimeldieven die iets groter zijn. Deze kun je doorgaans ook voor andere schoonmaakklussen gebruiken, zoals het opzuigen van vloeibaar afval. Bedenk goed wat jij nodig denkt te hebben en hoe groot de bureau stofzuiger mag zijn.
 • Gewicht: Uiteraard speelt het gewicht ook een belangrijke rol. Deze moet licht genoeg zijn, zodat je jouw hele bureau of toetsenbord schoon kunt maken.
 • Opzetstukken: Afhankelijk van het type stofzuiger dat je aanschaft om je bureau schoon te maken, kun je ook kijken naar verschillende opzetstukken. Zo kan een borstel met lange, zachte haren handig zijn om krassen te voorkomen. De mini bureau stofzuiger is vaak een handheld stofzuiger waar je geen opzetstukken voor nodig hebt.
 • Prijs: Tot slot is natuurlijk ook de prijs van belang. Vergelijk de prijzen met elkaar om een model te vinden die past bij jouw budget.

Kleine Henry stofzuiger

Tot slot hebben we nog een leuke bureau stofzuiger die we kort even willen benoemen. Het gaat namelijk om een miniatuur versie van de bekende Henry stofzuigers, ook wel bekend als de stofzuiger 'met gezichtje'. Ook deze mini Henry bureau stofzuiger kun je inzetten om je bureau weer schoon te krijgen. Hij heeft wel een aanzienlijk mindere zuigkracht vergeleken met de andere geteste bureau stofzuigers. Ook werkt de stofzuiger op AA-batterijen in plaats van met een accu. We vonden hem wel erg leuk staan op het bureau. Daarnaast is het ook een leuke speelgoed stofzuiger.

Henry Desk Vacuum
Henry Desk Vacuum
Klik voor beste prijs

Conclusie

Zoals je hebt kunnen zien zijn er verschillende mogelijkheden om je bureau stof- en kruimelvrij te houden. Kijk ook even bij de beste toetsenbord stofzuiger of bij de beste kruimeldieven voor andere goede (en kleine) opties.