Accu stofzuiger kopen? Vergelijk hier de topmodellen

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Een accu stofzuiger is een van de meest populaire keuzes geworden voor het eenvoudig onderhouden en schoonhouden van je vloer en laag/hoogpolig tapijt. Ze zijn enorm gebruiksvriendelijk, omdat je ze er gemakkelijk bij kan pakken, direct kan beginnen met schoonmaken en je nooit loopt te hannesen met een snoer. Daarnaast zit er vaak een ingebouwde kruimeldief bij die je kan gebruiken voor de kleine schoonmaakklussen. In dit artikel kijken we naar de beste opties en behandelen we ook een aantal valkuilen waar je op moet letten, zodat jij een betere koopkeuze kan maken.

Top 10 accu stofzuigers van 2024

Hieronder staan onze aanbevelingen van de beste merken voor goede accu stofzuigers. Let goed op de specificaties om een model te vinden die past bij jou en jouw huishouden. Vergelijk de verschillende opties om een goede keuze te maken.

1
Eziclean® Cycloboost R8 WASH
Beste getest
Eziclean® Cycloboost R8 WASH
2
Dyson V15 Detect Absolute
Beste Dyson
Dyson V15 Detect Absolute
3
Samsung Jet 85 Pro
Veelzijdig
Samsung Jet 85 Pro
4
Philips AquaTrio series 9000 XW9383/01
Met dweilfunctie
Philips AquaTrio series 9000 XW9383/01
5
Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879
Budgetvriendelijk
Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879
6
Dyson V8 Absolute
Dyson V8 Absolute
7
Miele Triflex HX2 Cat & Dog
Miele Triflex HX2 Cat & Dog
8
Bosch Unlimited 8 ProAnimal BBS8214PET
Lange accuduur
Bosch Unlimited 8 ProAnimal BBS8214PET
9
Samsung Jet 90 Multi
Samsung Jet 90 Multi
10
Philips Aqua Plus series 8000 XC8349/01
Philips Aqua Plus series 8000 XC8349/01

Waar moet je op letten bij het kopen van een accu stofzuiger?

Voordat je een accu stofzuiger gaat kopen, is het verstandig om je van tevoren goed in te lezen op de belangrijkste factoren die van invloed kunnen zijn op je koopkeuze. Een accustofzuiger is namelijk geen goedkope aanschaf. Door op de hoogte te zijn van de belangrijkste overwegingen en aandachtspunten kun je gerichter zoeken en een betere koopkeuze maken. Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet:

 • Zuigkracht: De zuigkracht van accu stofzuigers zijn over het algemeen goed tot zeer goed. Het is vooral belangrijk dat je een accustofzuiger met een zeer goede zuigkracht koopt op het moment dat je bijvoorbeeld ook grof vloerkleed of hoogpolig tapijt wil gaan stofzuigen.
 • Type vloer: Ook is het belangrijk dat je nadenkt over het type vloer dat je hebt. Als je bijvoorbeeld kwetsbare houten vloeren hebt, dan is het aan te raden om een accu stofzuiger te kopen waar een parketborstel bij geleverd wordt. Deze voorkomt krassen en beschadigingen.
 • Huisdieren: Heb je een hond of kat, zorg dan dat er een (mini)turboborstel bij geleverd wordt. Dit maakt dat je gemakkelijk dierenharen en diepliggend vuil uit je tapijten of banken kunt opzuigen.
 • Allergieën: Als je last hebt van allergieën of je bent gevoelig voor huisstofmijt, dan is het belangrijk om te weten dat een accu stofzuiger dan wellicht niet de beste keuze is. Dit omdat het legen van het stofreservoir een stoffig klusje kan zijn dat fijnstof kan doen opwerpen. Houdt daar rekening mee.
 • Accuduur: Uiteraard is de batterijduur ook van belang. Vooral voor grote huishoudens is een lange batterijduur noodzakelijk.
 • Geluidsniveau: Accu stofzuigers staan erom bekend dat ze veel lawaai kunnen maken. Veel meer ten opzichte van een normale stofzuiger.
 • Prijs: Kijk ook altijd goed naar de prijs. Sommige accu stofzuigers hebben zeer scherpe prijzen, terwijl andere modellen juist erg duur zijn. Bepaal vooraf je budget om ervoor te zorgen dat je niet onnodig te veel geld uitgeeft.
Ook interessant
Beste stofzuiger
Ontdek de beste stofzuiger van dit moment. Bekijk test en vergelijking op basis van o.a. zuigkracht, geluidsniveau, filters.

De voordelen van een accu stofzuiger

Een accu stofzuiger kent verschillende voordelen en nadelen. Dit zijn alle voordelen op een rijtje:

 1. Bewegingsvrijheid: Het grootste voordeel van een steelstofzuiger en accu gereedschap in het algemeen is uiteraard de flexibiliteit. Je kunt moeiteloos door de hele kamer manoeuvreren, zonder onophoudelijk te wisselen van stopcontact.
 2. Lichtgewicht: Een ander voordeel is dat ze vaak veel lichter zijn ten opzichte van traditionele stofzuigers. Hierdoor ben je ook veel wendbaarder. Ook maakt dit ze een handige tool om moeilijk bereikbare plekken te stofzuigen. Zo kun je het bijvoorbeeld ook als trap stofzuiger gebruiken.
 3. Direct stofzuigen: De meeste accu stofzuigers komen met een wandlader. Je kan ze hiervan af pakken en gelijk beginnen met stofzuigen. Ze zijn dus direct klaar voor gebruik en he hoeft geen tijd te besteden aan het uitrollen van het snoer.
 4. Veelzijdig: Een accu stofzuiger komt vaak met veel accessoires en opzetstukken. Hierdoor heb je voor elke schoonmaakklus het juiste opzetstuk. Je kunt hierdoor alle vloeroppervlakken schoonmaken, zoals houten vloeren, tapijten, meubels en ook je auto of caravan.
 5. Ingebouwde kruimeldief: De meeste modellen hebben een geïntegreerde kruimeldief. Je krijgt dus eigenlijk 2 stofzuigers voor de prijs van 1. Een kruimeldief is natuurlijk handig voor de kleine schoonmaakklus zoals het stofzuigen van de eettafel, de trap of het interieur van de auto.
 6. Efficiënte opberging: In tegenstelling tot een traditionele stofzuiger nemen ze veel minder ruimte in beslag. Dit dankzij het compacte formaat.
Ook interessant
Beste steelstofzuiger
Ontdek hier de beste steelstofzuiger van dit moment. Lees ons advies voor de Top 10 op basis van onze test.

De nadelen van een accu stofzuiger

Een accu stofzuiger kent ook verschillende nadelen, waaronder:

 1. Gebonden aan de accuduur: Uiteraard is een van de grootste nadelen van een accu stofzuiger dat je gebonden bent aan de batterijduur. Zodra deze op is, zal je eerst moeten opladen. Sommige modellen komen wel met een verwisselbare accu, maar dat betekent weer dat je een extra accu moet aanschaffen.
 2. Mindere zuigkracht: Een accu stofzuiger heeft over het algemeen een mindere zuigkracht vergeleken met een gewone stofzuiger. Ze zijn prima geschikt voor dagelijks stofzuigen, maar voor diepliggend vuil is een turboborstel vereist. Sommige komen ook met een 'Turbo stand' om tijdelijk de zuigkracht te verhogen. Alhoewel dit een goede oplossing is, gaat de accu vaak na enkele minuten al leeg op deze stand.
 3. Kleiner stofreservoir: Vanwege het compacte formaat hebben ze vaak een kleiner stofreservoir ten opzichte van sledestofzuigers of zakloze stofzuigers. Een ruwe schatting is dat een accu stofzuiger een reservoir heeft van 0,8 tot 1 liter terwijl een sledestofzuiger soms wel een opvang van 3-5 liter heeft.
 4. Duur: Tot slot is een accu stofzuiger vaak velen malen duurder dan een traditionele stofzuiger. Vanwege de werking op accu gaan ze ook nog eens minder lang mee.