Beste toetsenbord stofzuiger - Advies & Top 5

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Om jou te helpen bij het vinden van de beste toetsenbord stofzuiger, hebben we een groot aantal modellen bekeken en getest. Dit zodat jouw toetsenbord schoon wordt en blijft. We hebben vooral gekeken naar computer stofzuigers met een compact ontwerp en een goede zuigkracht. In dit artikel laten we de beste opties zien en benoemen we een aantal valkuilen waarop je moet letten bij het maken van je aankoop.

Top 5 toetsenbord stofzuigers

Hieronder staan onze aanbevelingen voor de beste toetsenbord stofzuigers van dit moment. Vergelijk de verschillende opties en kijk goed naar de specificaties om een goede koopkeuze te kunnen maken.

1
Jespro
Beste getest
Jespro
2
CarSweep
Beste mini stofzuiger
CarSweep
3
By Lara
Lange accuduur
By Lara
4
Zedar S300
Zedar S300
5
Bureau Stofzuiger Robot
Bureau Stofzuiger Robot

Dit zijn de 3 beste toetsenbord stofzuigers van 2024

1. Jespro

 • Accuduur: 60 min
 • Volume opvang: 0,1L
 • Gewicht: 0,56kg
 • Geluidsniveau: 0db
 • +2

Deze Jespro is de beste toetsenbord stofzuiger die we getest hebben. Het is dé oplossing voor een snelle reiniging van je bureau en toetsenbord. Wat deze toetsenbord stofzuiger onderscheidde van de rest, is het feit dat die is uitgerust met een handig, ergonomische handgreep. Hierdoor is die enorm makkelijk hanteerbaar. Je beweegt hem zonder enige moeite over je toetsenbord en met zijn relatief krachtige zuigkracht verwijderd die diepliggend vuil van en tussen je toetsenbord.

De mini stofzuiger is voorzien van een krachtige motor en een flexibele zuigmond. Dit maakt dat je hem voor veel verschillende oppervlakken kan gebruiken (waaronder ook je interieur). Ook is die door het compacte formaat gemakkelijk op te bergen. Hij past prima in een lade onder je bureau, maar hij kan ook gewoon statisch op het bureau staan. Hij heeft namelijk best een leuke en moderne uitstraling. Dit maakt het een leuke gadget om je toetsenborden schoon te houden.

Wat ons ook erg beviel was de lange accuduur. Je kan er namelijk tot wel 60 minuten mee stofzuigen voordat je hem opnieuw aan de lader moet leggen. Dit gaat overigens via een usb-kabel die wordt meegeleverd. In een kleine 2 uur is die weer volledig opgeladen.

Het stofreservoir is wellicht wat aan de kleine kant, maar dat is natuurlijk ook vanzelfsprekend bij een toetsenbord stofzuiger.

Voordelen
Gebruiksvriendelijke handgreep
Veelzijdig
Nadelen
Klein stofreservoir

2. CarSweep

 • Accuduur: 30 min
 • Volume opvang: 0,2L
 • Gewicht: 0,8kg
 • Geluidsniveau: 70db
 • +5

Op plek 2 hebben we een multifunctionele stofzuiger. Je kunt hem natuurlijk allereerst voor je toetsenbord(en) gebruiken, maar omdat die een wat grotere stofopvang heeft, krachtiger is en wordt geleverd met verschillende handige accessoires, kun je hem ook voor bijvoorbeeld je keuken, auto, camper of andere oppervlakken gebruiken. Ideaal dus voor de kleine schoonmaakklus.

De accuduur is wat minder lang ten opzichte van de vorige toetsenbord stofzuiger, maar het voordeel is dat die juist wel wat krachtiger is. Dus als je veel vuil tussen je toetsen hebt liggen die een krachtige zuigkracht vereisen, dan is dit wellicht de beste keuze voor jou.

Een ander groot voordeel van deze toetsenbord stofzuiger, is dat je er ook vloeistof mee kan opzuigen. Dus als je een keer per ongeluk water of een ander drankje over je toetsenbord hebt gemorst, dan komt het heel goed uit dat je een toetsenbord stofzuiger hebt die vloeistof kan opzuigen.

Voordelen
Multi-inzetbaar
Ook voor vloeibaar afval
Nadelen
Wat duurder t.o.v. andere modellen

3. By Lara

 • Accuduur: 90 min
 • Volume opvang: 0,1L
 • Gewicht: 0,2kg
 • Geluidsniveau: 0db
 • +4

Tot slot hebben we nog de toetsenbord stofzuiger By Lara. Het snoerloze gemakt betekent dat je nooit een stopcontact nodig zal hebben om je toetsenbord te schoonmaken. De stofzuiger heeft een handig draaibaar ontwerp. Het is daarmee een fijne, kleine stofzuiger die je kan helpen bij je kleine schoonmaakbehoeften.

De toetsenbord stofzuiger heeft een ietwat vierkant ontwerp. Hierdoor is die ook wat gemakkelijker te gebruiken in de hoeken ten opzichte van een ronde toetsenbord stofzuiger. Het is een perfecte keuze om stof, vuil en haar te reinigen op verschillende plaatsen die met een gewone stofzuiger moeilijk te bereiken zijn. Dit natuurlijk dankzij het handformaat.

Het fijne aan echte toetsenborden stofzuigers, is dat ze allemaal vrijwel geen geluid maken. Je kan hem dus ook op de vroege morgen gebruiken als iedereen nog ligt te slapen. Je zet hem gewoon aan met de aan/uit schakelaar en je begint gelijk met schoonmaken. Met de USB-kabel kan je hem opladen.

Voordelen
USB-stofzuiger
Perfect om kruimels op te zuigen
Ook voor laptops
Nadelen
Niet geschikt voor grote schoonmaaktaken

Toetsenbord stofzuiger kopen: waar moet je op letten?

Bij het kopen van een toetsenbord stofzuiger zijn er verschillende belangrijke factoren waarop je moet letten. Deze factoren kunnen invloed hebben op je koopkeuze. Dit zijn een aantal van de belangrijkste aandachtspunten:

 • Accuduur: Natuurlijk is het stofzuigen van je toetsenbord waarschijnlijk binnen een minuut wel gepiept, maar je zal de toetsenbord stofzuiger wellicht ook wel gebruiken voor je bureau of andere kleine schoonmaakklusjes. Je wil daarom dat de accu lang genoeg meegaat.
 • Formaat: Een van de belangrijkste kenmerken van een goede toetsenbord stofzuiger is dat die een klein en compact ontwerp heeft. Hij moet met één hand te bedienen zijn en het liefst op accu werken zodat je overal gemakkelijk bij kan.
 • Gewicht: Een ander aspect die belangrijk kan zijn, is het gewicht van de toetsenbord stofzuiger. Deze moet natuurlijk niet te zwaar zijn. Let dus ook op de grootte en het gewicht van de stofzuiger.
 • Opzetstukken: Sommige opzetstukken kunnen handig zijn voor een diepe reiniging van je toetsenbord. Zit zou bijvoorbeeld een borstel kunnen zijn met langere, zachte haren zodat je je toetsenbord (of bureau) niet beschadigt. Controleer of de stofzuiger geleverd wordt met de juiste accessoires.
 • Prijs: Uiteraard is ook de prijs een belangrijke factor. Gelukkig zijn toetsenbord stofzuigers niet al te duur. Voor een paar tientjes heb je al een mooi en leuk model.
Ook interessant
Beste bureau stofzuiger
Ontdek snel de beste stofzuiger om je bureau snel en effectief mee te reinigen.

Veelgestelde vragen over toetsenbord stofzuigers

1. Zijn toetsenbord stofzuigers veilig voor je toetsenbord?

Ja, toetsenbord stofzuigers zijn speciaal gemaakt om veilig te gebruiken voor je toetsenbord. De zuigkracht is nét sterk genoeg om vuil en stof op te zuigen, zonder je toetsenbord te beschadigen. Ook met een handstofzuiger met een zachte afstofborstel zal er weinig gebeuren met je toetsenbord.

2. Hoe werkt een toetsenbord stofzuiger?

Een toetsenbord stofzuiger werkt vaak op een accu die op te laden is via een USB-kabel. Dit maakt het een uitermate gebruiksvriendelijk apparaat. Vrijwel iedereen heeft wel een adapter met een USB-aansluiting. De USB-kabel wordt er daarnaast altijd bijgeleverd. Het opladen duurt vaak tussen de 60 tot 180 minuten. Vervolgens kun je (afhankelijk van het model en type), tussen de 30 en 120 minuten stofzuigen.

3. Moet je je toetsenbord uitschakelen voordat je deze stofzuigt?

In principe kan er niks gebeuren als je je toetsenbord stofzuigt terwijl de computer aanstaat. Als je het helemaal veilig wil spelen, kun je hem voor de zekerheid uitschakelen. Je kunt natuurlijk ook gewoon je toetsenbord loskoppelen van je computer en vervolgens weer aansluiten.

4. Kun je een gewone stofzuiger gebruiken om een toetsenbord schoon te maken?

In principe kun je ook een traditionele stofzuiger gebruiken om je toetsenbord te reinigen. Het probleem is vaak dat je deze er minder snel bij pakt. Ook kun je er vaak wat lastiger bij omdat je eerst de slang los moet koppelen, een zachte afstofborstel moet bevestigen en vervolgens kun je pas stofzuigen. Een toetsenbord stofzuiger kun je gewoon op je bureau leggen en er snel bij pakken als je wat geknoeid of gemorst hebt.

5. Hoe vaak moet je een toetsenbord stofzuigen?

De frequentie hangt af van je gebruik. Als je bijvoorbeeld altijd achter de computer eet, dan is het aan te raden om na elke keer dat je hebt gegeten snel even het toetsenbord te stofzuigen. Dit is een kleine moeite met een toetsenbord stofzuiger. Als je merkt dat er weer wat vuil en stof op of tussen de toetsen ligt, dan is het verstandig deze schoon te maken. Dit zodat je toetsenbord of laptop zo lang mogelijk meegaat.