Beste stofzuiger met lang snoer: Onze Top 10

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Een stofzuiger met lang snoer is ontzettend handig voor als je een groot huis hebt met grote oppervlakken. Door het lange snoer hoef je niet onophoudelijk van stopcontact te wisselen. De vraag die vervolgens natuurlijk bij je opkomt is ‘Wat is de beste stofzuiger met een lang snoer?’. Dit is precies wat we hebben uitgezocht. In dit artikel kijken we naar topmodellen én delen we een aantal aandachtspunten waar je op moet letten bij het maken van je koopkeuze.

Onze stofzuiger met lang snoer top keuzes
Numatic HVN-200 Henry Next - Beste getest

De Numatic HVN-200 Henry Next, beter bekend als "stofzuiger Henry", heeft het langste snoer en daarmee de grootste actieradius.

Bosch In'genius ProSilence BGL8SIL5 - Stille stofzuiger

De Bosch heeft een vergelijkbare snoerlengte als stofzuiger Henry, het grote voordeel van deze Bosch is dat die ook nog eens relatief stil is.

Nilfisk Thor - Goede budgetoptie

Zoek je naar een stofzuiger met een grote actieradius die niet al te duur is? Dan hebben we daarvoor deze Nilfisk Thor geselecteerd.

Top 10 stofzuigers met lang snoer

Hieronder staan onze top aanbevelingen voor stofzuigers met een lange snoerlengte. Kijk goed naar de verschillende specificaties om een model te vinden die perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften.

1
Numatic HVN-200 Henry Next
Beste getest
Numatic HVN-200 Henry Next
2
Bosch In'genius ProSilence BGL8SIL5
Stille stofzuiger
Bosch In'genius ProSilence BGL8SIL5
3
Nilfisk Thor
Goede budgetoptie
Nilfisk Thor
4
Miele Complete C3
Miele Complete C3
5
Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691
Beste zakloze stofzuiger
Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691
6
Siemens VSQ5X1230
Siemens VSQ5X1230
7
Numatic ReFlo ERP180-11
Numatic ReFlo ERP180-11
8
Nilfisk GM80C
Nilfisk GM80C
9
Bosch In'genius ProAnimal BGB8PET1
Voor dierenharen
Bosch In'genius ProAnimal BGB8PET1
10
Miele Complete C3 Parquet
Voor parketvloeren
Miele Complete C3 Parquet

Dit zijn de 5 beste stofzuigers met een lang snoer

1. Numatic HVN-200 Henry Next

 • Kabellengte: 12,5m
 • Type: Met zak
 • Geluidsniveau: 72db
 • Gewicht: 8,2kg
 • +12

De beste stofzuiger met lang snoer is de HVN-200 Henry Next. Dankzij het lange snoer van 12,5 meter hoef je slechts zelden van stopcontact te wisselen. Meerdere kamers in één keer stofzuigen is dus geen probleem. Naast een enorm lang snoer, heeft die ook een zeer grote stofzak van 9 liter. Dit maakt de stofzuiger uitermate geschikt voor de grote schoonmaakklussen.

Je kunt de stofzuiger voor verschillende vloertypen gebruiken door middel van de meegeleverde combiborstel. Zo kun je zowel harde vloeren als laagpolig tapijt of vloerkleed moeiteloos stofzuigen zonder te hoeven wisselen van opzetstuk. Aan de achterkant van de stofzuiger zitten een paar accessoires bevestigt. Deze heb je dus altijd binnen handbereik. Zo heb je een kierenzuiger voor de onbereikbare plekken, een meubelzuigmond voor het meubilair en een zachte afstofborstel voor oppervlakken die krasgevoelig zijn. Kortom; een zeer veelzijdige en multifunctionele stofzuiger met lang snoer.

Een klein nadeel aan deze stofzuiger van Numatic, is het feit dat de lange kabel niet automatisch de stofzuiger ingaat. Hiervoor moet je handmatig aan een wiel draaien om het snoer efficiënt op te bergen.

Voordelen
Zeer grote actieradius
Grote capaciteit stofzuigerzak
Gebruiksvriendelijk
Veelzijdig
Nadelen
Geen automatische snoerhaspel
Prijzig

2. Bosch In'genius ProSilence BGL8SIL5

 • Kabellengte: 12m
 • Type: Met zak
 • Geluidsniveau: 66db
 • Gewicht: 5,5kg
 • +3

Op plek 2 hebben we deze Bosch ProSilence. Als we puur kijken naar de lengte van het snoer, dan heeft stofzuiger Henry een langer snoer. Het schilt echter slechts een halve meter. Het grote voordeel van deze stofzuiger van Bosch, is het feit dat die naast een zeer ruime actieradius en goede zuigkracht ook nog eens enorm stil is. Hij produceert namelijk slechts 66db aan geluid. Hiermee is het een ontzettend stille stofzuiger, zeker als we het vergelijken met veel van de andere stofzuigers uit deze lijst. Als jij dus gevoelig bent voor luide geluiden of simpelweg een stofzuiger wil die niet veel geluid maakt, dan is dit een uitstekende keuze voor jou.

Daarnaast heeft de Bosch ProSilence nog meer voordelen. Zo wordt er ook een parketborstel bijgeleverd die je kunt gebruiken voor je kwetsbare vloer zoals een houten vloer. Ook kun je de zuigkracht zelf instellen op de stofzuiger zelf. Dus als je even wat meer zuigkracht nodig hebt, omdat je bijvoorbeeld een mat of vloerkleed aan het stofzuigen bent, dan is dat met één druk op de knop geregeld. Dit maakt het een fijne stofzuiger voor grote huishoudens. Een ander voordeel is het feit dat bij deze Bosch ProSilence het snoer wél automatisch de stofzuiger ingaat.

Een klein nadeel is het feit dat de stofzuiger niet wordt geleverd met een turboborstel. Dit maakt het iets minder geschikt om te gebruiken in huishoudens met huisdieren. Hondenharen kun je namelijk met een turboborstel enorm makkelijk verwijderen en opzuigen dankzij de ronddraaiende borstels.

Voordelen
Goede zuigkracht
Regelbare zuigkracht
Hoge kwaliteit stofzuigerslang
Nadelen
Geen turboborstel

3. Nilfisk Thor

 • Kabellengte: 10m
 • Type: Met zak
 • Geluidsniveau: 73db
 • Gewicht: 5,2kg

Als je zoekt naar een redelijk simpele stofzuiger met lang snoer die niet al te duur is, dan komen we uit bij deze Nilfisk Thor. De 10 meter lange kabel zorgt namelijk voor een actieradius van 13 meter. Hierdoor kun je de woonkamer, eetkamer en hal in één keer stofzuigen. Al het opgezogen vuil en stof wordt opgevangen in een stofzuigerzak van maar liefst 8 liter. Hierdoor is het niet nodig om de stofzuigerzak vaak te vervangen.

Mede door het feit dat deze stofzuiger erg scherp geprijsd is, mist deze Nilfisk wel een aantal belangrijke kenmerken waarvan je op de hoogte moet zijn. Allereerst beschikt de stofzuiger niet over een zuigkracht die je zelf kan instellen. Ook heeft de stofzuiger geen rubberen stootrand. Dit is vooral handig om schade te voorkomen aan meubels en kozijnen. Het overkomt iedereen namelijk wel een keer dat je aan de stofzuigerslang trekt en per ongeluk ergens tegenaan botst. Dit zijn dus wel belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden als je overweegt om deze Nilfisk Thor te kopen.

Wat dan wel weer een voordeel is, zeker ten opzichte van stofzuiger Henry, is het feit dat het een redelijk lichtgewicht stofzuiger betreft. Hij weegt namelijk slechts 5,2 kilo. Dat is zeer weinig voor een stofzuiger met lang snoer.

Voordelen
Zeer scherp geprijsd
Grote opvangcapaciteit
Lichtgewicht
Nadelen
Geen regelbare zuigkracht
Geen stootrand

4. Miele Complete C3

 • Kabellengte: 8,5m
 • Type: Met zak
 • Geluidsniveau: 76db
 • Gewicht: 7,4kg
 • +9

Miele stofzuigers staan er natuurlijk onder andere om bekend dat ze een zeer goede bouwkwaliteit hebben en ontzettend lang meegaan. Zo kun je doorgaans wel tot 10 jaar doen met een Miele stofzuiger. Een van de populairste modellen is deze Complete C3. Zoals je in de specificaties kan teruglezen lever je wel wat in qua de lengte van de kabel, maar alsnog heb je een actieradius van 12 meter ten opzichte van 16 meter bij stofzuiger Henry en 15 meter bij de Bosch ProSilence. Het scheelt dus maar 3-4 meter. Je zal voor jezelf moeten bepalen of dit cruciale meters zijn of dat het juist niet zoveel uitmaakt.

De Miele is namelijk wel een energiezuinige, krachtige stofzuiger met lang snoer. Het is een zeer gebruiksvriendelijk model dankzij de verschillende knoppen en opties op de stofzuiger. De zuigkracht kun je snel aanpassen, het snoer rolt automatisch op en van stopcontact zal je niet vaak hoeven wisselen.

De nadelen die we hebben ondervonden tijdens het testen waren vooral dat de stofzuiger iets meer geluid produceert dan de gemiddelde stofzuiger met lang snoer. Ook is die relatief zwaar, zeker als je het vergelijkt met de Thor of Bosch. Dus als je veel moet tillen met de stofzuiger, dan is dat iets om rekening mee te houden.

Voordelen
Goede bouwkwaliteit
Lange levensduur
Lang snoer
Opbergvak voor accessoires
Nadelen
Redelijk luidruchtig
Vrij zwaar

5. Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691

 • Kabellengte: 8,4m
 • Type: Zonder zak
 • Geluidsniveau: 65db
 • Gewicht: 9,8kg
 • +10

Tot slot hebben we nog een zakloze stofzuiger met lang snoer. Het voordeel van een zakloze stofzuiger is uiteraard dat het stofreservoir snel en gemakkelijk te legen is en dat je daarom dus nooit meer stofzuigerzakken hoeft te kopen. Een ander voordeel van een zakloze stofzuiger ten opzichte van een stofzuiger met zak, is het feit dat die altijd een constante zuigkracht behoudt. Een stofzuiger met zak kan wat zuigkracht verliezen op het moment dat de zak voor circa 80% vol zit.

Een van de voordelen van dit specifieke model, is het feit dat er veel accessoires worden meegeleverd. Zo gebruik je de meegeleverde turboborstel voor het opzuigen van dierenharen of juist voor je hoogpolig tapijt of grof vloerkleed. De parketborstel gebruik je voor je harde vloer. De combiborstel gebruik je voor zachte vloeren, harde vloeren of laagpolig tapijt. Dit maakt het een veelzijdige stofzuiger. Een bijkomend voordeel is het feit dat die weinig geluid produceert, zeker voor een zakloze stofzuiger is dat vrij speciaal.

Uiteraard hebben we ook weer wat nadelen ondervonden. Allereerst is het de zwaarste stofzuiger met lang snoer die we getest hebben. Met zijn 10 kilo is het absoluut geen lichtgewicht stofzuiger. Ook vergeleken met andere stofzuigers, heeft die een relatief kort snoer. Het is natuurlijk alsnog vrij lang, maar vergeleken bijvoorbeeld stofzuiger Henry heb je bij deze Rowenta een actieradius van 11 meter ten opzichte van 16 meter.

Voordelen
Zakloze stofzuiger
Geen stofzuigerzakken
Constante, hoge zuigkracht
Inclusief turboborstel
Redelijk stil
Nadelen
Kort snoer
Geen opvergvak voor accessoires

Steelstofzuiger als alternatief voor een stofzuiger met lang snoer

Als je een stofzuiger met lang snoer wil kopen, dan is daar de voornaamste reden waarschijnlijk voor dat je een grote actieradius nodig hebt en niet telkens van stopcontact wil hoeven te wisselen. Een stofzuiger die bekend staat om zijn optimale bewegingsvrijheid is de steelstofzuiger. Dit type stofzuiger wordt steeds populairder. Het betreft namelijk een draadloze stofzuiger, waardoor je dus nooit met een stopcontact hoeft te werken. Dit is natuurlijk een enorm groot voordeel. Ook wordt de accuduur van deze draadloze stofzuigers steeds beter. Zo kun je tegenwoordig vaak al gauw 45 tot 60 minuten achter elkaar stofzuigen zonder te hoeven opladen. Hieronder vind je onze top 3 aanbevelingen:

Kijk eventueel bij onze steelstofzuiger test voor een compleet overzicht van de beste modellen.

Stofzuiger met lang snoer koopgids: waar moet je op letten?

Wil je een stofzuiger kopen met een lang snoer, dan is het belangrijk dat je je van tevoren goed inleest in de verschillende opties, modellen en specificaties. Hierdoor zorg je ervoor dat je de beste stofzuiger kan aanschaffen die past bij jouw huishouden én je wensen en behoeften. Een lang snoer is namelijk niet het enige wat belangrijk is voor een goede stofzuiger. Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

 • Snoerlengte: Natuurlijk is dit het belangrijkste voor dit type stofzuiger. Een grote actieradius kan om verschillende redenen gewenst zijn, maar vaak is het zo dat mensen grote oppervlakken moeten schoon maken en niet telkens van stopcontact willen wisselen. Ook voor commerciële doeleinden kan een grote snoerlengte gewenst zijn, zoals bij vliegtuighallen, bioscopen of bedrijfspanden.
 • Opbergsysteem: Een groot snoer kan niet altijd volledig opgerold worden met een automatisch oprolsysteem. Soms zit er ook een haak aan de buitenkant waar je de kabel omheen kan wikkelen. Bedenk goed waar jouw voorkeur naar uitgaat.
 • Type stofzuiger: Er zijn stofzuiger met- of zonder zak met een lang snoer. Bedenk goed waar jouw voorkeur naar uitgaat. Een stofzuiger met zak is vaak wat krachtiger, stiller en allergievriendelijk, terwijl een zakloze stofzuiger het voordeel heeft dat je nooit meer stofzuigerzakken hoeft aan te schaffen.
 • Gewicht: Naast de lengte van het snoer, is het ook belangrijk dat je naar het gewicht kijkt. Zeker als je de stofzuiger op meerdere verdiepingen nodig zal hebben, is het wel zo fijn dat deze enigszins te tillen is.
 • Oppervlakken: Afhankelijk van oppervlakken die je moet stofzuigen, zal je bepaalde accessoires nodig hebben. Zo is een parketborstel gewenst voor kwetsbare vloeren (zoals harde vloeren), een turboborstel is gewenst voor het opzuigen van dierenharen en voor hoogpolig tapijt en laagpolig tapijt en een kierenzuigmond is fijn voor de moeilijk bereikbare plekken.
 • Volume opvang: Zeker als je grote schoonmaakklussen moet uitvoeren, is een grote stofzak of groot stofreservoir wel wenselijk. Dit voorkomt namelijk dat je deze vaak moet verwisselen of legen.

Veelgestelde vragen over stofzuigers met een lang snoer

1. Kun je het snoer gemakkelijk oprollen bij een stofzuiger met lang snoer?

Dit verschilt per stofzuiger. Bij de meeste stofzuigers zit een automatisch oprolsysteem. Dit werkt bijvoorbeeld vaak met een knop die je in moet houden, waarna het snoer zich automatisch oprolt in de stofzuiger zelf. Niet alle stofzuigers beschikken over dergelijke functionaliteit. Het alternatief dat vaak wordt gebruikt is een of twee haken die aan de zijkanten van de stofzuiger zit. Vervolgens moet je zelf het snoer oprollen rondom deze haken. Weer een andere methode werkt ook met de 2 haken, maar er zit dan vervolgens wel een kleine haspel bij waar je zelf aan moet draaien om het snoer op te rollen.

Het is belangrijk dat je van tevoren nadenkt welke functionaliteit jij graag wil en een stofzuiger zoekt die hier goed op aansluit.

2. Hoever kun je doorgaans gaan met een stofzuiger met lang snoer?

In onze test hebben we gemerkt dat de meeste stofzuigers met lang snoer doorgaans een actieradius hebben van tussen de 10 tot 16 meter. Voordat je een koopkeuze maakt is het belangrijk om goed te kijken naar de oppervlakte die jij moet gaan schoonmaken. Als je bijvoorbeeld een grote entreehal moet schoonmaken, loont het de moeite om de lengte hiervan op te meten, zodat je zeker weet dat je genoeg snoerlengte hebt om de klus te klaren.

3. Is het snoer flexibel genoeg om langs meubels en obstakels te gaan?

Het snoer is in de meeste gevallen wel flexibel genoeg om langs meubels en obstakels te gaan. Kom het snoer echter onder spanning te staan omdat je simpelweg de gehele snoerlengte gebruikt, dan moet je oppassen dat je het snoer niet beschadigt. In dat geval kan het verstandiger zijn om toch een keer van stopcontact te wisselen.