Hetty stofzuiger kopen? Dit zijn de beste modellen

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

De Hetty stofzuiger is een stofzuiger van het merk Numatic. De meeste mensen kennen deze stofzuigers wel aan de glimlach en het gezichtje op de stofzuiger. Wat veel mensen niet weten is dat je naast stofzuiger Henry ook een Hetty variant hebt. Hierin zijn ook weer verschillende modellen uitgebracht, zoals de HET-160 en de HET-180. In dit artikel kijken we naar de verschillen tussen deze modellen, zodat jij een betere keuze voor een stofzuiger kan maken.

Onze Hetty stofzuiger top keuzes
Numatic Hetty Compact HET160 - Beste compacte stofzuiger

Dit is de kleinste en meest compacte Hetty stofzuiger die Numatic momenteel aanbiedt. Ondanks zijn compacte formaat, is het een zeer krachtige stofzuiger.

Numatic HET-180 Hetty Eco - Beste koop

Deze variant is iets kleiner en goedkoper dan de HVN-208. Dit maakt het een zeer goede tweede keuze voor wat betreft de Hetty stofzuigers.

Numatic HVN-208 Hetty Next - Beste kwaliteit

Dit is de standaarduitvoering van Hetty. Deze variant heeft het langste snoer, de grootste stofcapaciteit, maar is ook gelijk het duurst.

Dit zijn de 4 beste Hetty stofzuigers

Hetty heeft verschillende varianten stofzuigers in het assortiment. Elk heeft zo zijn eigen toepassing, voordelen en nadelen. Hieronder staan de 4 beste Hetty stofzuigers in één handig overzicht.

1
Numatic Hetty Compact HET160
Beste compacte stofzuiger
Numatic Hetty Compact HET160
2
Numatic HET-180 Hetty Eco
Beste koop
Numatic HET-180 Hetty Eco
3
Numatic HVN-208 Hetty Next
Beste kwaliteit
Numatic HVN-208 Hetty Next
4
Numatic Hetty Quick HTY100P
Numatic Hetty Quick HTY100P

De verschillen in één overzicht

Om de verschillen tussen de verschillende Hetty stofzuigers wat duidelijker te maken, hebben we hieronder even een handige tabel gemaakt. In deze tabel hebben we alle belangrijke verschillen tussen de stofzuigers opgenomen. Gebruik deze tabel om een Hetty stofzuiger te kiezen die het beste bij jou past.

HET-160HET-180HVN-208HTY100P
Zuigkracht:GoedGoedGoedGoed
Type:Met zakMet zakMet zakSteelstofzuiger
Capaciteit:6 liter8 liter9 liter1 liter
Geluid:72 db72 db72 db85 db
Zwenkwielen:NeeNeeJaN.v.t.
Kabellengte:10 meter10 meter12,5 meterN.v.t.
Gewicht:8,4 kg10,2 kg8,2 kg3,2 kg
Kopen:Beste prijsBeste prijsBeste prijsBeste prijs

Je kunt de volledige vergelijking hier overzichtelijk zien op Coolblue

Zoals je ziet zijn er redelijk wat verschillen tussen de Hetty modellen. Over het algemeen is het zo dat de HET-160 de ‘goedkoopste’ Hetty stofzuiger is. Dit is dan ook aan te merken als een instapmodel. Ondanks dat het een instapmodel is, is hij wel net zo krachtig als bijvoorbeeld de HVN-208.

Met name de steelstofzuiger van Hetty staat een beetje los van de eerste 3. Draadloze stofzuigers hebben doorgaans ook een hele andere toepassing dan de een stofzuiger met zak. Zo is het grootste voordeel dat je zonder snoer kan stofzuigen en daardoor moeiteloos bij alle hoeken van de kamer kan komen. Zoals je ziet zijn ze ook een stuk lichter. Het nadeel is wel dat ze veel luidruchtiger zijn.

Het verschil tussen Hetty en Henry

Zoals je wellicht weet heeft Numatic zowel de Hetty, als de Henry stofzuiger. Qua productspecificaties ziet er geen verschil tussen de 2 verschillende soorten stofzuigers. Het is eigenlijk puur het uiterlijk. “Hetty” is een vrouwelijke naam en daarom zijn de stofzuigers roze. “Henry” is een mannelijke naam en daarom zijn de stofzuigers rood, blauw en groen.

3 dingen waarop je moet letten bij Hetty stofzuigers

Zoals je in de tabel hebt kunnen zien, kan er redelijk wat verschil zitten tussen de verschillende stofzuigers. Hieronder hebben we nog een aantal belangrijke aandachtspunten en factoren opgesteld die van belang zijn om mee te nemen in je aankoopbeslissing:

  • Type stofzuiger: Numatic (Hetty) maakt zowel stofzuigers met zak als steelstofzuigers. Het is belangrijk dat je goed nadenkt welke je nodig denkt te hebben. De steelstofzuiger van Hetty is overigens ook verkrijgbaar in het grijs en rood. Vooral de grote actieradius is een voordeel van de Hetty stofzuigers ten opzichte van een gewone stofzuiger. Je hoeft daardoor niet telkens van stopcontact te wisselen om bij de hoekjes van je kamer of kantoor te komen.
  • Geluidsniveau: Zoals je ziet zit er met name een groot verschil in geluidsniveau tussen de steelstofzuiger en stofzuigers met zak. Dit komt omdat een stofzuiger met zak veel van het geluid al wat kan dempen, terwijl steelstofzuigers geen zak hebben die dit kan doen. Als je gevoelig bent voor luide geluiden, dan is dat zeker iets om mee te nemen.
  • Prijs: Tot slot is natuurlijk ook de prijs van belang. De Hetty stofzuigers zijn allemaal vrij goed te betalen, ondanks dat het zeker geen goedkope stofzuigers Met name de steelstofzuiger is redelijk duur in aanschafkosten, maar dat zijn ze eigenlijk allemaal wel.