Miele stofzuiger kopen? Dit zijn de beste modellen

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Je wil graag een Miele stofzuiger kopen, maar door het grote assortiment en vele uitvoeringen heb je geen flauw idee welk model het beste bij jou past. Dat probleem herkennen wij en zullen wij in dit artikel proberen op te lossen. We zullen haarscherp uitleggen wat de verschillen zijn tussen alle Miele stofzuigers, zodat jij een goede afweging kan maken en een betere koopbeslissing kan maken.

Onze Miele stofzuiger top keuzes
Miele Classic C1 PowerLine Mangorood - Beste koop

De beste koop Miele stofzuiger. Ze zijn relatief goedkoop in aanschafkosten, maar leveren wel uitstekende schoonmaakresultaten.

Miele Compact C2 PowerLine Marineblauw - Middelgroot huishouden

De C2 uitvoering is nét wat beter dan de C1 en nét wat 'slechter' dan de C3. Het is een tussenmodel, perfect voor de middelgrote huishoudens.

Miele Complete C3 Powerline - Beste getest

De C3 is de beste Miele stofzuiger met de hoogste prestaties, actieradius en specificaties. Veruit het beste model en daarom als beste uit de test.

Miele stofzuigers in één overzicht

Nu je weet wat de verschillen tussen de verschillende modellen en uitvoeringen zijn, is het tijd om wat verder te kijken naar de beste stofzuigers van Miele. Hieronder hebben we een tabel opgenomen met de verschillende modellen. Bedenk goed dat we voor de verschillende modellen voor één uitvoering hebben gekozen (PowerLine). Je zal voor jezelf moeten beslissen welke het beste bij jou past.

1
Miele Classic C1 PowerLine Mangorood
Beste koop
Miele Classic C1 PowerLine Mangorood
2
Miele Compact C2 PowerLine Marineblauw
Middelgroot huishouden
Miele Compact C2 PowerLine Marineblauw
3
Miele Complete C3 Powerline
Beste getest
Miele Complete C3 Powerline
4
Miele Blizzard CX1
Miele Blizzard CX1
5
Miele Triflex HX2 Flash
Miele Triflex HX2 Flash
6
Miele Triflex HX1 Active Grafietgrijs
Miele Triflex HX1 Active Grafietgrijs

Het verschil tussen C1, C2, C3 en CX1 Miele stofzuigers

Als je gaat zoeken op Miele stofzuigers, dan zal je over het algemeen 4 verschillende uitvoeringen vinden, de C1, C2, C3 en CX1. Ze hebben ook een steelstofzuiger, maar daar zullen we later naar kijken. In grote lijnen zijn dit de verschillen tussen deze verschillende uitvoeringen:

 • C1: Dit zijn Miele stofzuigers die perfect zijn voor mensen met een klein tot middelgroot huishouden. Denk aan een (klein) huis of een appartement. Het is een goedkopere uitvoering van de C2 en C3 uitvoering. Hij heeft een vermogen van 800 watt. Dit is iets lager dan de C2 en C3 uitvoeringen. De zuigkracht is hierdoor iets minder, maar het scheelt bijna niks. Ook is de actieradius wat kleiner vergeleken met de C2 en C3.
 • C2: Dit zijn krachtige Miele stofzuigers met een vermogen van 890 watt. Dit ligt tegen het Europese limiet van 900 watt. Hierdoor creëren ze een hoge zuigkracht. De grootste verschillen ten opzichte van de C3 is het feit dat dit nog steeds een erg compacte en lichtgewicht stofzuiger is. Dit maakt hem geschikt voor de middelgrote huishoudens.
 • C3: De C3 is écht een stapje omhoog vergeleken met de C2, zowel qua performance, actieradius en afmetingen. Ook heeft de C3 een opbergvak voor de meegeleverde accessoires die de C1 en C2 allebei niet hebben. Tot slot is de stofzak 4,5 liter ten opzichte van 3,5 liter bij de C2. Je kan dus ook langer door stofzuigen zonder de zak te hoeven vervangen.
 • CX1: Tot slot hebben we de CX1. De C1, C2 en C3 zijn allemaal stofzuigers met zak. De CX1 is een Miele stofzuiger zonder Het grote voordeel hiervan is dat je geen vaste kosten meer hebt en dat je het stofreservoir eenvoudig kunt legen.

Over het algemeen geldt dus dat de C1 een goede, budgetvriendelijke stofzuiger is voor de kleine tot middelgrote huishoudens. De C2 is voor de middelgrote huishoudens en de C3 voor de grote huishoudens. De CX1 is voor mensen die liever een stofzuiger zonder zak willen.

Bekijk de volledige vergelijking op Coolblue

PowerLine, Parquet, Eco, Cat & Dog, Allergy en Silence

Om een compleet beeld te geven van de verschillende Miele stofzuigers, hebben ze per model (dus C1, C2, etc) ook nog verschillende uitvoeringen. Ook hier zitten telkens een aantal subtiele verschillen tussen:

 • PowerLine: De PowerLine heeft uiteraard de beste zuigkracht. Dit is voor veel mensen een belangrijke factor. Een hoge zuigkracht betekent dat je gemakkelijk al het vuil en stof kan opzuigen (ook van tapijten en vloerkleden).
 • Parquet: De parquet uitvoering betekent niks meer dan dat er een parketborstel bij wordt geleverd. Dit raden we aan voor mensen die een kwetsbare, houten vloer hebben die daar het liefst geen krassen in willen. De parketborstel heeft zachte haren die de vloer beschermen tegen krassen. Kijk eventueel bij onze test naar goede parket stofzuigers.
 • EcoLine: Dit is de beste energiezuinige stofzuiger van Miele. Ze hebben een vermogen van 550 watt ten opzichte van de 890 watt bij de PowerLine. Dankzij slimme technologie creëren ze alsnog een zeer hoge zuigkracht, maar hij zal net wat minder sterk zijn dan de PowerLine uitvoering.
 • Cat & Dog: Bij de Cat & Dog uitvoering zal er een turboborstel worden bijgeleverd. Dit maakt het zeer makkelijk om dierenharen van bijvoorbeeld je bank te verwijderen dankzij de ronddraaiende borstels.
 • Allergy: Dankzij het HEPA-filter wordt 99,95% van het fijnstof gefilterd en opgevangen. Dat maakt deze uitvoering zeer geschikt voor mensen met allergieën of een gevoeligheid voor huisstofmijt.
 • Silence: De Silence Miele stofzuigers zijn een stuk stiller vergeleken met de rest. Ze produceren slechts 64db ten opzichte van circa 77db bij de rest van de uitvoeringen.

Soms worden sommige eigenschappen ook gecombineerd, bijvoorbeeld de “Parquet Powerline” die zowel een hoge zuigkracht heeft als geschikt is voor kwetsbare (houten) vloeren.

Miele steelstofzuiger: verschil tussen Triflex HX1 en HX2

Naast de gewone, traditionele Miele stofzuigers, heeft Miele ook nog een aantal steelstofzuigers in het assortiment, namelijk de HX1 en de HX2.

Het grootste verschil tussen de HX1 en de HX2 is dat de HX2 de ‘tweede generatie’ is en daardoor op elk gebied nét wat beter is. Zo heeft de HX2 onder andere een geïntegreerde kruimeldief, 60% meer zuigkracht, een beter allergiefilter en produceert tot slot iets minder geluid.

De 5 beste Miele stofzuigers uitgelicht

Hieronder hebben de 5 stofzuigers van Miele uitgekozen en wat verder onderzocht. Daarbij hebben we gekeken naar verschillende specificaties en factoren, zoals gebruiksvriendelijkheid, zuigkracht en geluidsniveau.

1. Miele Classic C1 PowerLine Mangorood

 • Type: Met zak
 • Vermogen: 800 watt
 • Zuigkracht: Goed
 • Geluidsniveau: 79db
 • Snoerlengte: 5,5m
 • +8

De klassieke Miele stofzuiger is de C1 PowerLine. Van alle Miele stofzuigers, is dit model veruit het goedkoopst. En aangezien Miele bekend staat om zijn zeer hoge kwaliteit, is het absoluut geen slechte deal. De stofzuiger beschikt over een goede zuigkracht, dankzij zijn vermogen van 800 watt.

Wat daarnaast deze Miele nog wel fijn maakt, is het feit dat die een redelijk groot stofzuigerzakvolume heeft. Hierdoor hoef je niet vaak de stofzuigerzak te vervangen. Een klein nadeel is het feit dat die niet over een grote actieradius beschikt. Als je thuis redelijk kleine kamers hebt is dat niet erg, maar voor een groot huishouden betekent dit dat je redelijk vaak van stopcontact zal moeten wisselen. Dit kan natuurlijk op den duur irritant worden.

Voordelen
Grote stofzak
Budgetvriendelijk
Scherpe prijs
Nadelen
Kleine actieradius

2. Miele Compact C2 PowerLine Marineblauw

 • Type: Met zak
 • Vermogen: 890 watt
 • Zuigkracht: Zeer goed
 • Geluidsniveau: 79db
 • Snoerlengte: 7,5m
 • +7

Zoals je aan de specificaties kan zien is de C2 Miele in veel opzichten nét wat beter dan de C1. Hij heeft een betere zuigkracht, iets hoger vermogen en een langere kabellengte. Daarnaast stofzuiger je je huis gemakkelijk met 6 verschillende standen die je op de stofzuiger met één druk op de knop kan instellen. Door de verschillende standen kun je hem ook goed gebruiken om bijvoorbeeld diepliggend vuil van tapijten en vloerkleden te stofzuigen.

Zoals eerder gezegd ligt het dus erg aan de uitvoering welke accessoires je erbij krijgt. Zo zit bij deze C2 PowerLine geen turboborstel die je nodig hebt voor als je huisdieren hebt. Daarvoor zal je dus moeten zoeken naar de C2 Cat & Dog uitvoering.

Voordelen
Krachtig
Grote actieradius
Nadelen
Redelijk luidruchtig

3. Miele Complete C3 Powerline

 • Type: Met zak
 • Vermogen: 890 watt
 • Zuigkracht: Zeer goed
 • Geluidsniveau: 78db
 • Snoerlengte: 8,5m
 • +5

De C3 is de meest verkochte en de populairste stofzuiger van Miele. Het is simpelweg de beste en meest veelzijdige uitvoering die ze hebben. Door de lange kabellengte hoef je niet vaak te wisselen van stopcontact. Je kan de stofzuiger gebruiken om zowel harde vloeren als laagpolig tapijt te stofzuigen. Net als bij de C2 kun je kiezen uit 6 verschillende standen om de zuigkracht aan te passen.

Daarnaast kun je de accessoires zoals de meubelzuigmond en kierenzuigmond opslaan in een opbergvakje in de stofzuiger zelf. Hierdoor zijn ze altijd binnen handbereik als je snel de bank wil meenemen of een moeilijk bereikbare plek wil stofzuigen.

Voordelen
Zuigkracht instelbaar
Krachtig
Veelzijdig
Opbergvakje voor de accessoires
Nadelen
Prijzig
Geen turbo, of parketborstel

4. Miele Blizzard CX1

 • Type: Zonder zak
 • Vermogen: 890 watt
 • Zuigkracht: Zeer goed
 • Geluidsniveau: 76db
 • Snoerlengte: 7m
 • +4

Zoals eerder vermeld is de CX1 uitvoering van Miele een stofzuiger zonder zak. Dat is net wat gemakkelijker. Je kan het stofreservoir namelijk gemakkelijk boven de prullenbak legen en snel weer doorgaan met stofzuigen. Daarnaast zit je ook niet vast aan vaste kosten voor de stofzuigerzakken.

Het nadeel is dat stofzuigers zonder zak over het algemeen minder geschikt zijn voor mensen met allergieën of een gevoeligheid voor huisstofmijt. Dit omdat het legen van het stofreservoir flink wat stof kan doen opwerpen.

De accessoires zijn gelukkig wel altijd binnen handbereik. Deze zitten namelijk aan de zijkant van de stofzuiger vastgeklikt.

Voordelen
Zonder stofzuigerzak
Accessoires binnen handbereik
Nadelen
Minder geschikt voor mensen met een allergie

5. Miele Triflex HX2 Flash

 • Type: Steelstofzuiger
 • Vermogen: n.v.t.
 • Zuigkracht: Zeer goed
 • Geluidsniveau: 77db
 • Snoerlengte: n.v.t.
 • +12

Dit is de beste steelstofzuiger die Miele in het assortiment heeft. Het grote voordeel van een steelstofzuiger ten opzichte van een sledestofzuiger, is dat je kan genieten van optimale bewegingsvrijheid. Met de draadloze stofzuiger kan elk hoekje van de kamer gemakkelijk worden meegenomen. Hij is ook een stuk lichter ten opzichte van een gewone Miele stofzuiger (3,5 kilo ten opzichte van 5-7 kilo).

Daarnaast gaat de steelstofzuiger ongeveer 60 minuten mee. Dat is een goede accuduur waarmee je zeer waarschijnlijk je hele huis wel mee kunt stofzuigen. Dankzij de led-verlichting in de combizuigmond die je al het vuil en stof liggen.

Tot slot heeft de HX2 ook een ingebouwde kruimeldief. Dus ook de smalste kieren of de eettafel kunnen gemakkelijk worden meegenomen.

Voordelen
Goede accuduur
Led-verlichting om stof en vuil op te sporen
Ingebouwde kruimeldief
Lichtgewicht
Nadelen
Duur
Gaat minder lang mee dan een traditionele stofzuiger

Miele stofzuiger koopgids: waar let je op?

Zoals je ziet heeft Miele veel verschillende stofzuigers in het assortiment. Er zijn een aantal specificaties en aandachtspunten die je mee moet nemen in je aankoopbeslissing, zodat je een Miele stofzuiger kan aanschaffen die het beste bij jouw specifieke wensen en behoeften past. Dit zijn een aantal belangrijke factoren waar je op moet letten:

 • Type stofzuiger: Miele heeft stofzuigers met- en zonder zak en zelfs draadloze stofzuigers. Bedenk vooraf wat jij nodig denkt te hebben. Over het algemeen gaan de traditionele stofzuigers met zak het langste mee. Daar kun je vaak wel 8 tot 10 jaar mee stofzuigen voordat je een nieuwe stofzuiger moet aanschaffen.
 • Zuigkracht: Heb je vloerkleed of tapijt in huis, kies dan voor een C2 of C3 Miele stofzuiger waarbij je de zuigkracht zelf kunt instellen. Je kunt ook de steelstofzuiger kiezen, deze is ook krachtig genoeg voor tapijt.
 • Let goed op de uitvoering: Zoals we al gezegd hebben, heeft Miele veel uitvoeringen die specifiek gemaakt zijn voor een bepaalde doelgroep. De “Silence” is voor mensen die een goede stille stofzuiger willen, terwijl de “Cat & Dog” een goede stofzuiger voor huisdieren is. Doe van tevoren wat onderzoek en kies de juiste uitvoering, zodat je niet onnodig veel geld uitgeeft aan opties die je niet gaat gebruiken.

Het merk Miele

Miele staat bekend als uitstekend en kwalitatief hoogwaardig merk. Met hun slogo “Immer Besser” doen ze er alles aan om beter te zijn dan de concurrenten en om hoogwaardige producten te leveren. Of het nou stofzuigers, wasmachines of andere (elektronische) apparaten in de bijvoorbeeld de keuken zijn, Miele zal een passend hoogwaardig product hebben. Ze onderwerpen hun producten aan hoge belastings- en duurzaamheidstesten. Hierdoor is het bewezen dat Miele producten veruit het langste mee gaan.