Henry stofzuiger kopen? Dit zijn de beste modellen

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Iedereen kent ze wel; de 'stofzuiger met gezichtje en glimlach'. Dit zijn zogeheten “Henry stofzuigers” en zijn afkomstig van het merk Numatic. Er zijn door de jaren heen verschillende modellen van Henry uitgekomen, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. De verschillen zijn namelijk erg subtiel. In dit artikel kijken we naar de beste modellen en zetten we de verschillen in één handig overzicht, zodat jij snel kan vergelijken.

Onze Henry stofzuiger top keuzes
Numatic Henry Compact HVR160 - Beste compacte stofzuiger

Dit is een kleinere en compactere variant van de Henry stofzuiger. Ondanks zijn kleine formaat is het nog steeds een krachtig model met goede specificaties.

Numatic HVR-180 Henry Eco - Beste koop

Deze variant is iets kleiner en goedkoper dan de standaarduitvoering op plek #3. Dit maakt het een zeer goede tweede keuze voor iets minder geld.

Numatic HVX-200 Henry Xtra - Beste kwaliteit

Dit is de standaarduitvoering van Henry. Dit model heeft dus het langste snoer, de grootste stopcapaciteit, maar is ook veruit de duurste variant.

Dit zijn de 5 beste Henry stofzuigers

Hieronder hebben we de 5 beste Henry stofzuigers opgenomen van dit moment.

1
Numatic Henry Compact HVR160
Beste compacte stofzuiger
Numatic Henry Compact HVR160
2
Numatic HVR-180 Henry Eco
Beste koop
Numatic HVR-180 Henry Eco
3
Numatic HVX-200 Henry Xtra
Beste kwaliteit
Numatic HVX-200 Henry Xtra
4
Numatic HVN-201 Henry Next
Voor parketvloeren
Numatic HVN-201 Henry Next
5
Numatic HPC-200 Henry Petcare
Beste voor huisdieren
Numatic HPC-200 Henry Petcare
6
Numatic HVN-200 Henry Next
Numatic HVN-200 Henry Next

De verschillen in Henry stofzuigers in één overzicht

Om de verschillen tussen de Henry stofzuigers goed duidelijk te maken, hebben we hieronder even een handige tabel opgesteld. In deze tabel staan de belangrijkste verschillen. Probeer goed na te denken wat jij voor jouw huishouden nodig hebt. Dit voorkomt dat je onnodig te veel geld spendeert aan een stofzuiger.

HVR-160HVR-180 EcoHVX-200 XtraHVN-201 NextHPC-200HVN-200
Zuigkracht:GoedGoedGoedGoedGoedGoed
Type:Met zakMet zakMet zakMet zakMet zakMet zak
Capaciteit:6 liter8 liter9 liter9 liter9 liter9 liter
Geluid:72 db72 db72 db72 db72 db72 db
Zwenkwielen:NeeJaJaJaJaJa
Stootrand:NeeJaJaJaJaJa
Kabellengte:10 meter10 meter10 meter12,5 meter10 meter12,5 meter
Parketborstel:NeeNeeJaNeeNeeNee
Turboborstel:NeeNeeJaNeeJaNee
Gewicht:8,4 kg10,2 kg8 kg8,2 kg8,2 kg8,2 kg
Kopen:Beste prijsBeste prijsBeste prijsBeste prijsBeste prijsBeste prijs

Je vindt de volledige vergelijking op Coolblue hier.

Zoals je ziet, zitten er een aantal subtiele verschillen tussen de verschillende uitvoeringen van de Henry stofzuiger. De HPC is speciaal voor huisdieren, omdat bij dit model als enige een turboborstel wordt meegeleverd. Dit maakt het zeer gemakkelijk om dierenharen te verwijderen van bijvoorbeeld je bank of een tapijt.

De standaarduitvoering ‘HVN-200’ is het meest veelzijdig met de grootste actieradius, terwijl de HRV-160 juist de goedkoopste uitvoering is met de minste ‘toeters en bellen’. Zo heeft de Henry 160 onder andere geen zwenkwielen. Dit zijn wielen die volledig los kunnen draaien onder de stofzuiger. Dit maakt dat deze specifieke uitvoering wat minder wendbaar is dan bijvoorbeeld de overige uitvoeringen.

Het verschil tussen Hetty en Henry

Zoals je wellicht weet heeft Numatic ook zogeheten "Hetty stofzuigers" uitgebracht. Nu vraag je je wellicht af wat het verschil is tussen deze 2 stofzuigers. Qua productspecificaties zit er nauwelijks verschil tussen de 2. De Hetty stofzuigers zijn voornamelijk roze, wat ze een vrouwelijke uitstraling geeft, terwijl de Henry stofzuigers voornamelijk rood, blauw en groen zijn. Dit geeft ze een wat mannelijkere uitstraling.

Henry stofzuiger koopgids: waar moet je op letten?

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, zijn er redelijk veel verschillende uitvoeringen van de Henry stofzuiger uitgebracht. Daarom hebben we geprobeerd om de verschillen zo duidelijk mogelijk te maken. Dit zodat jij als consument een zo goed mogelijke keuze kan maken. Hieronder hebben we nog een aantal belangrijke factoren opgesteld die je mee moet nemen in je koopbeslissing:

  • Type stofzuiger: Numatic maakt zowel stofzuigers met zak als steelstofzuigers. De steelstofzuiger hebben we in dit artikel even buiten beschouwing gelaten, omdat deze maar voor een klein groepje consumenten interessant is. Toch is het belangrijk om te weten dat een steelstofzuiger je waarschijnlijk wel het meeste gebruiksgemak geeft. Bekijk hem hier.
  • Toepassing: Bedenk waar je de stofzuiger allemaal voor nodig hebt. Schaf bijvoorbeeld alleen de HPC-200 aan als je weet dat je veel dierenharen zal moeten opzuigen. De turboborstel zal je het leven namelijk een stuk makkelijker maken. Aan de andere kant is het zonde om voor een turboborstel te betalen als je weet dat je deze toch niet gaat gebruiken. Zoek dus een stofzuiger die het beste past bij jouw wensen en behoeften.
  • Prijs: Ook is de prijs natuurlijk van belang. Er zitten redelijke grote prijsverschillen tussen de verschillende Henry stofzuigers. Dit heeft alles te maken met de specificaties en meegeleverde accessoires. Kijk daar goed naar, voordat je een koopbeslissing neemt.