Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01: Review & Test

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Zit je te overwegen om de Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01 aan te schaffen? Dan is het verstandig om eerst eens even te kijken naar de voor- en nadelen en vergelijkbare producten. Je wil natuurlijk wel de beste deal voor het budget dat je hebt. Een Dyson stofzuiger is misschien een voor de hand liggende keuze voor een high-end steelstofzuiger, maar Philips heeft met de SpeedPro Max een uitstekend alternatief op de markt gebracht. Ontdek waarom in deze review.

Snel samengevat

Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01

  • Zuigkracht: Zeer goed
  • Dierenharen: Ja
  • Geluidsniveau: 84db
  • Capaciteit: 0,6L
  • Gewicht: 2,7kg

Als je op zoek bent naar een goede snoerloze steelstofzuiger, dan heb je hem gevonden in deze XC8049/01. Het is een goed alternatief op de Dyson steelstofzuigers, zeker gezien het prijsniveau. Hij is namelijk relatief scherp geprijsd. De SpeedPro Max heeft een hoogwaardig ontwerp, uitstekende bouwkwaliteit en een zeer goede zuigkracht. Er zijn veel voordelen aan deze krachtige steelstofzuiger. Zo heeft die 3 standen voor de zuigkracht, een slimme digitale display en led-verlichting om zelfs de kleinste stofdeeltjes op te sporen. Ben je op zoek naar een krachtige steelstofzuiger met een hoge zuigkracht waar je eenvoudig het hele huis mee stofzuigt, dan is dit een goede keuze voor jou.

Voordelen
Krachtige stofzuiger
Met groene laser
Compact en lichtgewicht
Ingebouwde kruimeldief
Nadelen
Prijzig
Redelijk luidruchtig

Lees hieronder gauw onze volledig review.

Algemene informatie en specificaties

Als we kijken naar de specificaties van de SpeedPro Max dan vallen er een aantal dingen op. Allereerst is die dus uitgerust met een verlichte vloerzuigmond. Dit is zeker niet bij alle steelstofzuigers het geval. Daarom is dit een groot voordeel van dit specifieke model. Met de led-verlichting zie je op donkere plekken, zoals onder de bank of onder het bed, verborgen stof en vuil die je vervolgens effectief kunt opzuigen.

Gewicht is natuurlijk een belangrijke overweging bij het kiezen van een stofzuiger. In onze ervaring wegen de meeste steelstofzuigers zo tussen de 2 en 3 kilo. Dit is een gewicht waarbij de stofzuiger nog gemakkelijk te hanteren is en deze niet snel 'te zwaar' gaat aanvoelen (zelfs niet na lang gebruik). Deze SpeedPro Max zit ook op dit niveau. Hij weegt namelijk 2,7 kilo. Hiermee kun je prima je huis schoonmaken zonder dat je bang hoeft te zijn dat de steelstofzuiger zwaar gaat aanvoelen.

Gemakkelijk te onderhouden

Een van de dingen die ons het meest beviel aan deze SpeedPro Max van Philips, is het feit dat die zeer eenvoudig te onderhouden is. Allereerst wordt die geleverd met een uitwasbaar motorfilter. Een motorfilter is ontzettend belangrijk, omdat deze voorkomt dat rondvliegende stofdeeltjes in de motor terecht komen. Deze kunnen vervolgens op den duur de motor beschadigen. Niet elke steelstofzuiger wordt überhaupt geleverd met een motorfilter.

Het slimme digitale display laat vervolgens ook gelijk zien wanneer het tijd is om het motorfilter schoon te maken. Ook geeft die aan wanneer je het uitblaasfilter moet vervangen. Deze slimme technologieën zorgen ervoor dat de stofzuiger langer meegaat dat een doorsnee steelstofzuiger.

Philips XC8049/01: Hoe goed is de accu?

Een van de belangrijkste factoren bij het kopen van een steelstofzuiger, is uiteraard hoe goed de accu is. Ook hier laat Philips maar weer eens zien waarom het bedrijf een echte Dyson concurrent is. Hij heeft namelijk een accuduur van maar liefst 70 minuten. Dit is veruit een van de beste accu's op de hele steelstofzuigermarkt. Veruit de meeste draadloze stofzuigers gaan namelijk ongeveer 45 minuten tot maximaal één uur mee. Er zijn er maar weinig waarmee je 70 minuten achter elkaar kunt stofzuigen. Zeker voor mensen met een groot huishouden is dit dus een groot pluspunt.

De accu van de Dyson V15 Absolute gaat bijvoorbeeld ongeveer 60 minuten mee.

De grootste nadelen

Uiteraard is zijn we niet over alles te spreken. Er zijn altijd wel een paar nadelen waar we achter komen bij het testen van verschillende stofzuigers. Een van de eerste dingen die opvalt wanneer je de SpeedPro Max voor de eerste keer aanzet is het geluidsniveau. Hij is namelijk zeer luidruchtig. Hij produceert dan ook rond de 85 decibel aan geluid. Zeker voor mensen die wat gevoelig zijn voor luide geluiden, kan dit wel echt een groot nadeel zijn.

Daarnaast is het stofreservoir wat aan de kleine kant. Zeker gezien de accuduur van 70 minuten is het een beetje zonde dat deze aan de kleine kant is, omdat het nog weleens voorkomt dat je deze tussendoor een keer zal moeten legen.

Meegeleverde accessoires

Als we kijken naar de meegeleverde accessoires, dan zien we waarom je deze steelstofzuiger kunt inzetten voor verschillende oppervlakken. Zo krijg je ten eerste een gemotoriseerde combiborstel. Hiermee schakel je moeiteloos over van van kwetsbare houten vloer naar bijvoorbeeld laagpolig tapijt.

Ook wordt er een mini-turboborstel bijgeleverd. Deze is met name handig voor mensen met hoogpolig tapijt of huisdieren. Je kunt er diepliggend vuil effectief mee schoonmaken. De kierenzuigmond wordt tegenwoordig bij bijna elke stofzuiger meegeleverd. Handig ook, want die zal je nodig hebben voor de moeilijk bereikbare plekken. Ook kun je deze eventueel gebruiken in combinatie met de geïntegreerde kruimelzuiger en het flexibele verlengstuk om je auto te stofzuigen.

De batterij van de SpeedPro Max heeft een oplaadtijd van circa 5 uur. Je kunt hem opladen via de innovatieve magnetische oplader of in het meegeleverde oplaadstation/wandoplader.

Ontwerp

Om een waardig alternatief te zijn op Dyson stofzuigers, moet de steelstofzuiger natuurlijk een goed ontwerp hebben. De SpeedPro Max wordt geleverd in een stijlvolle combinatie van blauw, zwart en zilver. Deze zal bij de meeste interieurs perfect passen.

Zoals bij de meeste draadloze stofzuigers wordt er een wandbevestiging bij geleverd, waar je de stofzuiger eenvoudig aan kan opbergen. Ook over de bouwkwaliteit waren we zeer te spreken. Hij is gemaakt van een combinatie van hard plastic en aluminium, waardoor die erg solide is.

Philips SpeedPro Max: prijs en beschikbaarheid

Als we kijken naar de prijs van de XC8049/01 dan is ons oordeel dat die een aantrekkelijk prijsniveau heeft. Steelstofzuigers zijn over het algemeen wat duurder dan een doorsnee stofzuiger. Er zijn goedkopere steelstofzuigers op de markt, maar die hebben vaak lang niet dezelfde specificaties. Hij is verkrijgbaar bij verschillende webshops, waaronder Bol.com en Coolblue.

Conclusie: wanneer wel of niet kopen?

Ons algemeen oordeel over de Philips SpeedPro Max, is dat het een uitstekende steelstofzuiger is waarmee snoerloos schoonmaken een makkie wordt. Hij heeft een van de meest krachtige motoren en hij is breed inzetbaar op verschillende typen vloeren, zoals harde vloeren, zachte vloeren en tapijt.

Wel kopen: Wil je een steelstofzuiger met veel accessoires, continue goede prestaties, een vloerzuigmond met led-verlichting die relatief scherp geprijsd is, dan is dit absoluut een goede keuze voor jou.

Niet kopen: Als je een beperkt budget hebt, gevoelig bent voor luide geluiden of het niet ziet zitten om wat vaker het stofreservoir te legen, dan raden we het af om deze Philips stofzuiger te kopen.

Philips SpeedPro XC8049/01
Philips SpeedPro XC8049/01
Klik voor beste prijs