Dyson V15 Detect Absolute review: Hoe goed is die nou echt?

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Ben je benieuwd naar de prestaties van de Dyson V15 Detect Absolute of twijfel je om deze steelstofzuiger te kopen? In dit artikel lees je een volledige review en test. Bekijk alvast snel onze samenvatting hieronder:

Snel samengevat

Dyson V15 Detect Absolute

  • Zuigkracht: Zeer goed
  • Dierenharen: Ja
  • Geluidsniveau: 75db
  • Capaciteit: 0,77L
  • Gewicht: 3,1kg

De Dyson V15 Detect Absolute is de krachtigste stofzuiger van Dyson tot nu toe en zuigt met veel gemak vuil, stof en dierenharen op. De laser detecteert de kleinste stofdeeltjes die met het menselijk ook niet waarneembaar zijn, waardoor je geen enkele plek overslaat. Het is een dure draadloze stofzuiger, maar naar onze mening is die elke cent waard.

Voordelen
Krachtige stofzuiger
Met groene laser
Compact en lichtgewicht
Ingebouwde kruimeldief
Nadelen
Prijzig
Redelijk luidruchtig

Lees hieronder gauw onze volledig review.

Algemene informatie en specificaties van de Dyson V15 Detect Absolute

Dyson maakt een van de beste stofzuigers op de markt. Ze hebben een indrukwekkende zuigkracht en zitten bordenvol innovatieve technologieën om het stofzuigen aangenamer en leuker te maken. Zo heeft de Dyson V15 Detect Absolute een vloerzuigmond voor harde vloeren ontworpen met een laser die microscopische stofdeeltjes kan opsporen.

De V15 Detect Absolute kan ook de grootte van de verzamelde stofdeeltjes tellen en weergeven op een klein lcd-scherm. Zo kun je het bewijs zien dat je een succesvolle schoonmaaksessie hebt gehad.

Tot slot wordt er wat meer informatie op het lcd-scherm getoond ten opzichte van zijn voorganger, de Dyson V11. Zo wordt er informatie gegeven over de resterende accuduur, het vermogensniveau en de hoeveelheid stofdeeltjes die worden opgezogen.

Ook interessant
Welke Dyson stofzuiger moet je kopen?
Vraag je je af welke Dyson stofzuiger je moet kopen? Bekijk de volledige vergelijking en uitgebreide review hier.

Dyson V15 Detect Absolute: Hoe goed is de accu?

De accu is natuurlijk een van de belangrijkste factoren als je kijkt naar een steelstofzuiger. Je wil natuurlijk niet dat de accu het middenin je schoonmaaksessie begeeft. De accu van deze Dyson gaat ongeveer 60 minuten mee wanneer je hem op de laagste stand gebruikt. Als je het vermogen en de zuigkracht op standje maximaal zet, dan neemt dit af naar ongeveer een klein kwartier. Aangezien de Dyson V15 Detect zijn zuigkracht automatisch kan aanpassen op basis van de ondergrond, kan die dus vrij snel leegraken als je bijvoorbeeld tapijt aan het stofzuigen bent. Het voordeel is dat hardnekkig vuil geen schijn van kans heeft en gemakkelijk opgezogen wordt.

De Dyson V15 Detect Absolute komt echter wel met een verwisselbare accu. Dus je zou ervoor kunnen kiezen om een extra accu aan te schaffen die je simpelweg kan verwisselen wanneer de huidige leeg dreigt te raken.

Belangrijkste specificaties

Als we kijken naar de belangrijkste specificaties van de Dyson V15 Detect Absolute, dan vallen er een paar kleine dingen op. Allereerst is het geluidsniveau ongeveer 75db. Dit lijkt wellicht wat aan de luide kant en als je het vergelijkt met een traditionele stofzuiger dan is dat ook zo. Als je het echter vergelijkt met andere steelstofzuigers, dan is het een zeer indrukwekkend geluidsniveau. Normaal gesproken zitten draadloze stofzuigers van concurrerende merken zo rond de 80 tot 85db.

Qua gewicht is die wellicht wat aan de zware kant, maar om het nou als 'zwaar' te classificeren is wat overdreven. Alle steelstofzuigers zijn vrij licht. Het gemiddelde gewicht ligt tussen de 2 tot 3 kilo. Deze Dyson V15 Detect Absolute weegt 3,1 kilo. Daarmee is die dus redelijk zwaar, maar je zal het niet merken tijdens het stofzuigen.

Uiteraard betreft het hier een stofzuiger zonder zak. Dit betekent dat al het vuil en stof wordt opgevangen in het stofreservoir. Deze kun je gemakkelijk met één druk op de knop legen (boven een prullenbak). Het compartiment is vervolgens eenvoudig schoon te maken. Zorg wel dat deze eerst helemaal droog is voordat je weer gaat stofzuigen om ophopingen en stofklonten te voorkomen.

Meegeleverde accessoires

De V15 Detect wordt geleverd met twee reinigingskoppen; de Laser Slim Fluffy vloerzuigmond, die een zachte borstel heeft om ervoor te zorgen dat harde vloeren niet worden beschadigd. Daarnaast kun je ook een algemene combiborstel gebruiken. Dus harde vloeren, zachte vloeren, laag- en hoogpolig tapijt is geen enkel probleem.

Zo gebruik je de parketborstel (met laser) voor de harde (kwetsbare) vloeren. De zuigmond met digitale motor gebruik je voor de zachte vloeren.

De schroefvormige klitvrije borstel kun je gebruiken voor het effectief verwijderen en opzuigen van bijvoorbeeld dierenharen. Zo kun je er bijvoorbeeld verschillende oppervlakken, zoals tapijt, vloerkleden en meubels grondig mee reinigen. Door de anti-klit technologie hoef je niet bang te zijn dat de borstel verstopt raakt.

De kierenzuigmond is erg handig voor de moeilijk bereikbare plekken. Tot slot krijg je er ook nog een meubelzuigmond en een zachte afstofborstel bij. Kortom, voor elke soort schoonmaakklus heb je het juiste opzetstuk.

Ontwerp

Dyson maakt natuurlijk stofzuigers met een radicaal anders ontwerp dan concurrerende merken. Iedereen weet wel hoe een steelstofzuiger van Dyson eruitziet. Ze zien er bijna futuristisch uit met het ergonomische ontwerp, paarse tinten en indrukwekkende technologieën die ze bevatten.

De Dyson V15 Detect Absolute kun je daarnaast dankzij het slimme ontwerp heel gemakkelijk omtoveren tot een kruimeldief. Door een handig kliksysteem koppel je de steel gemakkelijk los, waarmee je een kruimeldief overhoudt. Ook hier passen de meeste accessoires op. Dat maakt het dus extra gemakkelijk om bijvoorbeeld je bank of de trap te stofzuigen. Dat is wel een van de grootste voordelen van een draadloze stofzuiger ten opzichte van traditionele stofzuigers.

Prestaties

  • Zeer hoge zuigkracht
  • Groene laser markeert microscopische stofdeeltjes
  • High Torque vloerzuigmond past zuigkracht aan op basis van ondergrond en stofniveau.

Over de prestaties zullen we kort en krachtig zijn, ze zijn simpelweg indrukwekkend. Met veel gemak zuig je al het fijne stof, kruimels en ander vuil op van tapijten en vloeren. Hij 'glijdt' ook gemakkelijk over de grond heen. De stofzuiger is zeer wendbaar. Doordat je zonder snoer werkt kun je heel gemakkelijk door de kamer heen manoeuvreren.

Dyson V15 Detect: prijs en beschikbaarheid

Tot slot moeten we het nog even hebben over de prijs en beschikbaarheid. Uiteraard speelt de prijs een belangrijke rol bij het kopen van een stofzuiger. Het moge duidelijk zijn dat er een flink prijskaartje hangt aan deze Dyson V15 Detect Absolute. Het is een van de duurdere steelstofzuigers die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Op het moment van schrijven betaal je rond de €800,- voor deze stofzuiger. Voor veel mensen is dat natuurlijk een belachelijk bedrag voor een stofzuiger. Hoewel die je van ontzettend veel gemakken voorziet, is dat natuurlijk een pittig bedrag.

Persoonlijk vinden wij dit het geld waard, maar dat komt dan ook omdat we een passie voor stofzuigen hebben. Als je veel stofzuigt in je huis kan het de moeite waard zijn om te investeren in een steelstofzuiger. Doe van tevoren goed onderzoek. Kijk bijvoorbeeld eerst eens bij onze steelstofzuiger test om de verschillende mogelijkheden en modellen met elkaar te vergelijken.

Conclusie: wanneer wel of niet kopen?

Hopelijk heb je iets aan de review gehad. Het is natuurlijk een fantastische stofzuiger, maar het moge duidelijk zijn dat je voor een deel ook betaalt voor het merk.

Wel kopen: Als je vaak de stofzuiger er snel even wil bijpakken, je wil dat je huis echt grondig schoon is en je hebt verschillende vloertypen in huis, dan kan het de moeite waard zijn om de Dyson V15 Detect Absolute te kopen.

Niet kopen: Als je een beperkt budget, een groot huis of geen luide stofzuiger wil, dan raden we het af om deze Dyson stofzuiger te kopen.

Dyson V15 Detect Absolute
Dyson V15 Detect Absolute
Klik voor beste prijs