Beste Philips kruimeldief: Onze top 3

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Een Philips kruimeldief is natuurlijk ontzettend handig voor de kleine schoonmaakklusjes in huis. Zo kun je eenvoudig de moeilijk bereikbare gebieden stofzuigen. Daarnaast kun je de kruimelzuiger ook gebruiken voor je auto, camper of caravan. Er zijn verschillende factoren waarop je moet letten bij het kopen van een kruimeldief van Philips. Zo zal je moeten kijken naar de zuigkracht, accuduur en het gewicht. In dit artikel zetten we de beste modellen op een rijtje.

Top 3 Philips kruimeldieven

1. Philips MiniVac FC6149/02

 • Accuduur: 9 min
 • Capaciteit: 0,5L
 • Geluidsniveau: 81db
 • Gewicht: 2,3kg
 • +18

Met de Philips MiniVac FC6149/02 geniet je dagelijks van een schoon huis. De kruimeldief kun je inzetten als auto stofzuiger, maar ook voor de vloer, je meubels of de eettafel. Het betreft een cyclonische stofzuiger, waardoor je altijd een constante zuigkracht behoudt (zelfs als het stofreservoir vol is). Ook beschikt die over een 2-fasenfiltersysteem. Het eerste filter blokkeert het meeste vuil, terwijl het tweede filter de fijnere stofdeeltjes opvangt

Wat wij fijn vonden aan deze specifieke Philips kruimeldief, is het feit dat die over een handig mondstuk beschikt. Deze is aerodynamisch vormgegeven, waardoor je makkelijker vuil en stof kan opzuigen. Het mondstuk helpt je ook om op moeilijk bereikbare plekken te komen.

De accu gaat helaas wel maar circa 10-15 minuten mee. Dit vonden we wat aan de lage kant. Wel gaat die een stuk langer mee vergeleken met andere Philips kruimeldieven, door de NiMh-batterijen. Dit type accu gaat langer mee, waardoor je niet snel een nieuwe zal hoeven aan te schaffen.

Als je liever een kruimelzuiger wil die je ook kan gebruiken als steelstofzuiger, dan is het de moeite waard om te kijken bij onze steelstofzuiger test. Vrijwel elke draadloze stofzuiger heeft een ingebouwde kruimeldief, waardoor je eigenlijk 2 stofzuigers in 1 koopt.

Voordelen
Hoge zuigkracht
Fijn mondstuk
Ligt lekker in de hand
Goede levensduur
Nadelen
Matige accuduur

2. Philips MiniVac FC6148/01

 • Accuduur: 9 min
 • Capaciteit: 0,5L
 • Geluidsniveau: 81db
 • Gewicht: 1,6kg
 • +10

De manier waarop deze Philips kruimelzuiger zich onderscheid ten opzichte van andere modellen, is het feit dat dit model enorm energiezuinig is. Door gebruik te maken van deze Philips kruimelzuiger, zorg je iedere dag voor een groenere wereld. Philips heeft een slimme technologie ingebouwd die ervoor zorgt dat wanneer je de kruimelzuiger aan het opladen bent, dat deze geen stroom meer verbruikt om het moment dat die volledig opgeladen is.

Naast het feit dat het een duurzame kruimeldief is, beschikt die ook over een krachtige accu. Ook dit betreft weer een cycloon stofzuiger, waardoor die optimale prestaties en een hoge zuigkracht genereerd.

Wat wij daarnaast ook nog prettig vonden, is het feit dat deze Philips kruimeldief een stuk lichter was ten opzichte van het vorige model. Deze weegt slechts 1,6 kilo ten opzichte van 2,3 kilo. Dat licht toch wat fijner in de hand, waardoor je weer meer wendbaar bent. Het maakt dat de kruimelzuiger makkelijker te hanteren is.

Voordelen
Duurzaam schoonmaakresultaat
Sterke zuigkracht
Lichtgewicht
Maximale stofopname
Nadelen
Matige batterijduur

3. Philips MiniVac FC6150/01

 • Accuduur: 12 min
 • Capaciteit: 0,5L
 • Geluidsniveau: 30db
 • Gewicht: 1,3kg
 • +2

Tot slot hebben we nog een lichtgewicht Philips kruimeldief. Het fijne aan dit specifieke model is dat die wat langer meegaat ten opzichte van zijn voorgangers. In combinatie met het lichte gewicht maakt dat het een ontzettend fijne handstofzuiger is die gemakkelijk te hanteren is.

Met de meegeleverde borstel en spleetmondstuk kun je kwetsbare oppervlakken goed reinigen en zorg je ervoor dat je lastige hoeken goed bereikt.

Een van de minpunten, is dat de stofzuiger geen aërodynamische mondstukontwerp heeft. Dit maakt dat vuil en stof in eerste instantie iets moeilijker op te zuigen is.

Voordelen
Ligt lekker in de hand
Lichtgewicht
Goede accuduur
Scherp geprijsd
Nadelen
Zuigt iets minder makkelijk

Philips kruimeldief kopen: waar moet je op letten?

Wanneer je een Philips kruimelzuiger gaat kopen, dan zijn er altijd een aantal belangrijke factoren waar je op moet letten. Door op deze specificaties te letten kun je een weloverwogen keuze maken voor een kruimeldief die past bij jou en jouw huishouden. Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten:

 • Zuigkracht: Uiteraard is de zuigkracht een van de belangrijkste factoren. Dat geldt niet alleen voor kruimeldieven, maar ook bij de zoektocht naar de beste stofzuiger in het algemeen. Gelukkig hoef je daar bij Philips geen zorgen om te maken, omdat deze eigenlijk in onze test allemaal goed waren.
 • Batterijduur: Als je langer achter elkaar moet stofzuigen, dan is het de moeite waard om goed te kijken naar de aangegeven accuduur. Wij vonden dit bij Philips een beetje matig. Er zijn namelijk ook modellen op de markt met een accuduur van 20 minuten of zelfs van 30 minuten. Toch als je de kruimeldief enkel wil gebruiken voor kleine klusjes, dan zijn het zeer goede opties.
 • Oplaadtijd: Het loont altijd de moeite om te kijken hoelang het duurt voordat de kruimeldief volledig opgeladen is. Als deze sneller opgeladen is, dan betekent dat ook dat je hem weer eerder kan gebruiken.
 • Accessoires: Kijk altijd welke accessoires jij nodig hebt in jouw huishouden. Bij de meeste kruimeldieven zal een kierenzuigmond worden meegeleverd, die je kan gebruiken voor lastige plekjes. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer accessoires mogelijk. Denk aan een zachte afstofborstel voor de salontafel die je niet wil beschadigen, een meubelzuigmond voor het meubilair of eventueel zelfs een turboborstel voor tapijt en dierenharen.
 • Gewicht: In onze deskundige mening is dit vaak een onderschat onderdeel bij het kiezen van een stofzuiger of kruimeldief. De stofzuiger moet relatief lichtgewicht zijn, zodat deze makkelijk te hanteren en manoeuvreren is.
 • Geluidsniveau: Controleer het geluidsniveau van de kruimeldief, vooral als je gevoelig bent voor lawaai. Kies een model dat stil en minder storend is tijdens het gebruik.
 • Prijs: Tot slot is het altijd de moeite waard om meerdere modellen met elkaar te vergelijken op de bovenstaande specificaties en vervolgens ook op de prijs. Zo kun je een model vinden met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Philips kruimeldief om water op te zuigen

Een van de voordelen van sommige kruimeldieven, is dat je er naast droog afval ook vloeibaar afval mee kan opzuigen. Handig voor als je bijvoorbeeld kinderen hebt die met enige regelmaat een glas water of melk laten vallen. Helaas zijn de Philips kruimeldieven niet geschikt voor het opzuigen van water of vloeistoffen. Een alternatief hiervoor zou de JAP Tornado S2 zijn. Wij vinden dit een uitstekend model met een goede accuduur en voldoende accessoires.

JAP Tornado S2
JAP Tornado S2
Klik voor beste prijs

Conclusie

Hopelijk heb je door middel van ons artikel wat meer informatie kunnen krijgen over de verschillende mogelijkheden van Philips en Philips stofzuigers. We hebben belangrijke valkuilen besproken waar je rekening mee moet houden bij het maken van je koopkeuze, waaronder de zuigkracht, accuduur en het gewicht. Het is altijd van belang dat je goed naar reviews en échte gebruikerservaringen kijkt om een goede keuze te maken.