Beste Bosch steelstofzuigers: Ontdek de Top 10

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Zoek je naar een goede Bosch steelstofzuiger? Als je jouw huis snel en efficiënt wil schoonmaken, dan kan een steelstofzuiger een goede optie zijn. Het maken van een goede keuze kan echter lastig zijn. Dit vanwege de velen modellen en opties op de markt. Bosch heeft een breed assortiment met verschillende steelstofzuigers. In dit artikel kijken we naar de 10 beste Bosch steelstofzuigers. Daarnaast delen we een aantal belangrijke aandachtspunten die je mee moet nemen in je koopkeuze. Zo kun jij rustig bekijken welk model het beste bij jou past.

Onze Bosch steelstofzuiger top keuzes
Bosch Unlimited 8 BCS82BL24 - Beste getest

De beste keuze die we getest hebben. Dankzij de extra accu kan je tot wel 130 minuten achter elkaar stofzuigen. Handig voor als je een relatief groot huishouden hebt.

Bosch Unlimited 7 BCS711A - Beste alternatief

Een zeer goed alternatief die wat scherper geprijsd is. Zeker een aanrader vanwege de prijs-kwaliteitverhouding. Uitstekende schoonmaakprestaties.

Bosch Athlet ProSilence 28Vmax BCH86SIL1 - Beste budgetoptie

Een uitstekende budgetvriendelijke steelstofzuiger van Bosch. Je betaalt niet de hoofdprijs en kan toch genieten van optimale bewegingsvrijheid.

Top 10 Bosch steelstofzuigers in één overzicht

Dit zijn onze aanbevelingen voor de Beste Bosch steelstofzuigers. Vergelijk de modellen inclusief de bijbehorende specificaties om een model te vinden die bij jou en jouw huishouden past.

1
Bosch Unlimited 8 BCS82BL24
Beste getest
Bosch Unlimited 8 BCS82BL24
2
Bosch Unlimited 7 BCS711A
Beste alternatief
Bosch Unlimited 7 BCS711A
3
Bosch Athlet ProSilence 28Vmax BCH86SIL1
Beste budgetoptie
Bosch Athlet ProSilence 28Vmax BCH86SIL1
4
Bosch Unlimited 8 BCS82MAT14
Bosch Unlimited 8 BCS82MAT14
5
Bosch Readyy'y Serie 2 BCHF220B
Bosch Readyy'y Serie 2 BCHF220B
6
Bosch Unlimited 8 ProAnimal BBS8214PET
Bosch Unlimited 8 ProAnimal BBS8214PET
7
Bosch Unlimited 7 BBS712A
Bosch Unlimited 7 BBS712A
8
Bosch Readyy'y Serie 2 BCHF2MX16
Bosch Readyy'y Serie 2 BCHF2MX16
9
Bosch Flexxo BBH3ZOO28
Bosch Flexxo BBH3ZOO28
10
Bosch Athlet ProAnimal 28Vmax BCH86PET1
Bosch Athlet ProAnimal 28Vmax BCH86PET1

De 3 beste Bosch steelstofzuigers uitgelicht

1. Bosch Unlimited 8 BCS82BL24

 • Accuduur: 130 min
 • Zuigkracht: Zeer goed
 • Geluidsniveau: 76db
 • Gewicht: 3,2kg
 • +13

De Bosch Unlimited 8 BCS82BL24 is de beste Bosch steelstofzuiger van dit moment. Dankzij de extra accu stofzuig je tot wel 130 minuten achter elkaar. Wat ook erg handig is, is het feit dat er een snellader bij wordt geleverd die de accu in circa 60 minuten weer oplaadt. Dat betekent in principe dat je oneindig kunt stofzuigen. Handig, want zo stofzuig je dus het hele huis in één keer.

Daarnaast krijg je ook talloze handige accessoires voor elke schoonmaakklus. Gebruik de gemotoriseerde combizuigmond voor de harden vloeren, hoogpolig tapijt of om dierenharen op te zuigen. De kierenzuigmond kun je gebruiken voor de moeilijk bereikbare plekken.

Waar wij daarnaast nog wel onder de indruk van waren, is het feit dat er een speciale matraszuigmond bij wordt geleverd. Eerder keken we al naar de beste matras stofzuiger, maar met dit speciale opzetstuk is het dus niet nodig om hier een apart apparaat voor aan te schaffen.

De zuigmond is uitgerust met led-verlichting. Dit helpt je om vuil en stof snel te identificeren, zodat je nooit meer een plekje overslaat.

Voordelen
Langste accuduur
Ook voor je matras
Lcd-scherm met informatie over de accu
Nadelen
Geen

2. Bosch Unlimited 7 BCS711A

 • Accuduur: 40 min
 • Zuigkracht: Goed
 • Geluidsniveau: 82db
 • Gewicht: 2,9kg

Deze Bosch steelstofzuiger onderscheid zich ten opzichte van het vorige model met zijn flexibele stang. Deze kun je namelijk gemakkelijk een klein beetje ombuigen, waardoor je bijvoorbeeld heel gemakkelijk onder je bankstel of stoel kan stofzuigen zonder dat je gelijk op je knieën moet gaan zitten. Dit maakt het stofzuigen een stuk aangenamer.

De Bosch steelstofzuiger beschikt over een accu waarmee je tot wel 40 minuten kunt stofzuigen. Het fijne aan dit specifieke model, is dat de accu onderdeel is van het Bosch accuplatform. Als je dus al accu-gereedschap hebt van Bosch (bijvoorbeeld een boormachine), dan kun je die accu's ook gebruiken voor deze draadloze stofzuiger.

Net als het vorige model worden ook hier weer verschillende handige accessoires bijgeleverd. Denk aan een flexibele kierenzuigmond om bij de moeilijk bereikbare plekken te komen, een matraszuigmond voor je bed en een combizuigmond. Daarnaast krijg je ook een speciale toetsenbordzuigmond. Eerder keken we ook al naar de beste toetsenbord stofzuiger. Met deze steelstofzuiger zal je nooit meer last hebben van kruimels tussen de toetsen.

Eigenlijk het enigste nadeel die we hebben ondervonden, is het feit dat die redelijk luidruchtig is. Met zijn 82db behoort die tot de erg luide stofzuigers. Als je hier gevoelig voor bent, is dat zeker iets om op te letten.

Voordelen
Veekzijdig
Ingebouwde kruimeldief
Geschikt voor alle vloertypen
Nadelen
Vrij luidruchtig

3. Bosch Athlet ProSilence 28Vmax BCH86SIL1

 • Accuduur: 45 min
 • Zuigkracht: Zeer goed
 • Geluidsniveau: 78db
 • Gewicht: 3,4kg

Draadloze steelstofzuigers zijn natuurlijk ontzettend gebruiksvriendelijke stofzuigers. Je pakt ze van de wandlader en je kunt gelijk gaan stofzuigen, zonder gezeik met snoeren, kabels en stopcontacten. Het nadeel is echter dat ze vaak vrij prijzig zijn. Daarom hebben we ook goed gezocht naar een relatief goedkope Bosch steelstofzuiger. Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij dit specifieke model.

Met de Athlet ProSilence haal je een krachtige steelstofzuiger in huis waarmee je tot wel 45 minuten achter elkaar kunt schoonmaken. Het grootste verschil met een reguliere stofzuiger is uiteraard dat de steelstofzuiger lichtgewicht is en een zeer compact formaat heeft, waardoor die ook gemakkelijk op te bergen is.

Wat wij fijn vonden aan dit specifieke model, is het feit dat je de zuigkracht kan instellen op 3 verschillende standen. Zo gebruik je de lichte stand voor vuil en stof op bijvoorbeeld kwetsbare harde vloeren en de normale stand voor bijvoorbeeld laagpolig tapijt. Als je wat extra's nodig hebt, dan schakel je de turbostand in. Hiermee kun je hardnekkig en diepliggend vuil eenvoudig stofzuigen.

Vrijwel elke steelstofzuiger komt met een ingebouwde kruimeldief. Deze kun je gebruiken voor kleine klusjes, zoals de eettafel of het stofzuigen van de auto. Deze Bosch steelstofzuiger heeft echter geen kruimeldief. Je kan hem dus puur en alleen gebruiken om te stofzuigen. In onze kruimeldief test hebben we een selectie gemaakt van de beste modellen. Wellicht dat je daar een goed model kan vinden.

Voordelen
Geschikt voor grof tapijt
Scherp geprijsd
Goede accuduur gezien de prijs
Krachtige stofzuiger
Nadelen
Geen geïntegreerde kruimeldief

Bosch steelstofzuiger koopgids

Wanneer je zoekt naar een Bosch steelstofzuiger, dan zijn er altijd een aantal factoren die belangrijk zijn om op te letten. Dit zijn namelijk de factoren die grote invloed kunnen hebben op je koopkeuze. Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten:

 • Batterijduur: Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten, is de aangegeven accuduur. Deze moet namelijk wel lang genoeg zijn dat je je hele huis zonder onderbrekingen kunt stofzuigen. Voor een grondig schoonmaakresultaat moet je vaak de turbostand inschakelen die veel meer van de accu vraagt. In onze deskundige ervaring is dit vooral het geval bij tapijten en vloerkleed. Houdt daar dus rekening mee.
 • Geluidsniveau: Ook het maximaal geluidsniveau is belangrijk om naar te kijken. Steelstofzuigers staan erom bekend dat ze redelijk luidruchtig kunnen zijn. Sommige Bosch steelstofzuigers produceren rond de 75db, terwijl andere modellen rond de 85db zitten. Dit verschil is vrij groot. 70db is te vergelijken met een druk restaurant, terwijl 90db al een blaffende hond kan zijn.
 • Gewicht: Gelukkig zijn steelstofzuigers vaak lichtgewicht stofzuigers. Ze zitten vrijwel altijd tussen de 2 tot 3 kilo. Er zijn echter ook uitschieters (ook bij Bosch). Het gewicht is vooral belangrijk als je de stofzuiger ook de trap op en af moet tillen.
 • Allergieën: Een steelstofzuiger werkt altijd met een stofreservoir. Na een paar keer stofzuigen zal je het stofreservoir moeten legen. Dit kan altijd wat stof doen opwerpen. Hierdoor zijn steelstofzuigers soms niet de beste keuze voor een stofzuiger tegen allergieën. Uiteraard beschikken ze wel over anti-allergieën filters, zoals het HEPA-filter. Toch vinden we het wel belangrijk om het te benoemen.
 • Ingebouwde kruimeldief: Een Bosch steelstofzuiger met geïntegreerde handstofzuiger kan enorm handig zijn voor bijvoorbeeld de eettafel, de auto of caravan. Vaak passen de meegeleverde accessoires ook op de kruimelzuiger. Niet alle Bosch steelstofzuigers hebben deze functionaliteit. Kijk daarom goed naar de specificaties van het model die jij op het oog hebt.
 • Accessoires: Tot slot is het altijd belangrijk om te kijken naar de accessoires die meegeleverd worden. Dit wordt vaak onderschat door consumenten. Elke stofzuiger kan dierenharen opzuigen, maar zonder turboborstel gaat dit gewoon een stuk lastiger. Hetzelfde geldt voor (dure) parketvloeren. Bedenk dus van tevoren wat jij nodig hebt.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik mijn Bosch accu ook gebruiken voor de steelstofzuiger van Bosch?

Dit hangt van het specifieke model af. Bij veel Bosch steelstofzuigers kan dit echter wel. Hierdoor kun je bijvoorbeeld ook de accu van je boormachine gebruiken voor de steelstofzuiger. Dit kan je flink wat geld besparen. Ook kun je hierdoor langer achter elkaar stofzuigen.

2. Wat zijn de voordelen van een Bosch steelstofzuiger ten opzichte van andere merken?

Bosch steelstofzuigers zijn van hoge kwaliteit en zeer betrouwbare opties. Het grootste voordeel van Bosch ten opzichte van vergelijkbare merken is dat ze lang meegaan, betrouwbaar en duurzaam zijn en dat ze bekend staan om geavanceerde technologieën en innovatieve functies die zorgen voor een grondige reiniging. Ze hebben een hoge zuigkracht, zijn lichtgewicht en altijd zeer wendbaar.

3. Zijn Bosch steelstofzuigers geschikt voor alle vloertypen?

Of een Bosch steelstofzuiger geschikt is voor een bepaalde vloertypen hangt af van de meegeleverde accessoires. Zo zal je een parketborstel (of een combiborstel) nodig hebben om harde vloeren te stofzuigen zonder dat je bang hoeft te zijn voor krassen. Meubels worden vaak gestofzuigd met een meubelzuigmond. Een zachte afstofborstel is handig voor bijvoorbeeld de salontafel waar je geen krassen op wil. Het hangt dus af van de accessoires en niet van de steelstofzuiger zelf.