Diepgaande AEG VX7-2-EB-C Review: de voor- en nadelen

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Ben je benieuwd naar de prestaties van de AEG VX7-2-EB-C of twijfel je om deze stofzuiger te kopen? In dit artikel lees je een volledige review en test. Bekijk alvast snel onze samenvatting hieronder:

Snel samengevat

AEG VX7-2-EB-C

  • Zuigkracht: Zeer goed
  • Dierenharen: Ja
  • Geluidsniveau: 70db
  • Actieradius: 12M
  • Gewicht: 7,2kg

De AEG VX7-2-EB-C is een lichtgewicht, compacte en gebruiksvriendelijke stofzuiger. Hij bewijst dat je ook nog steeds voor weinig geld zeer goede stofzuigers met uitstekende prestaties kunt kopen. Als je geen zin hebt om een fortuin uit te geven aan een steelstofzuiger of een stofzuiger met allemaal mooie toeters en bellen die je nooit gaat gebruiken, dan is dit een zeer goede optie voor jou.

Voordelen
Krachtige stofzuiger
Voor elke vloertypen
Compact en lichtgewicht
Nadelen
Geen opbergvak voor kleine accessoires
Redelijk luidruchtig

Lees hieronder gauw onze volledig review.

Algemene informatie en specificaties over de AEG VX7-2-EB-C

De AEG VX7-2-EB-C is een zeer betaalbare, krachtige stofzuiger van het merk AEG. Met gemak zuig je vuil, stof en eventueel dierenharen op. Er zitten veel meegeleverde accessoires bij, wat hem geschikt maakt voor zowat elke schoonmaakklus.

Hij komt het meeste tot zijn recht in huizen met grote houten vloeren. AEG is wellicht niet het eerste merk waar je aan denkt als we het hebben over stofzuigers. Toch hebben ze een uitgebreid assortiment en veel aanbod. Vooral van traditionele stofzuigers met zak. Ze behoren tot een van de betere stofzuigers voor wat betreft zuigkracht en algehele efficiëntie.

Ook interessant
AEG stofzuigers
Bekijk alle populaire AEG-stofzuigers hier en vergelijk modellen, prestaties en gebruikerservaringen.

Belangrijkste specificaties

Als we kijken naar de specificaties van de AEG VX7-2-EB-C dan vallen er een paar dingen op. Allereerst betreft het hier dus een stofzuiger met zak. Het voordeel hiervan is dat ze vaak wat hygiënischer zijn in vergelijking met stofzuigers zonder zak. Ook zijn ze vaak een stuk betaalbaarder. Het nadeel is dat je regelmatig nieuwe stofzuigerzakken zal moeten aanschaffen.

Als tweede hebben we natuurlijk ook gekeken naar het maximale geluidsniveau van de stofzuiger. Deze ligt zo rond de 70 decibel. Wij vonden dit wat aan de luide kant. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat de zak van een stofzuiger al veel geluid zou moeten dempen. Bij deze AEG VX7-2-EB-C is dat wat minder het geval. Doorgaans zitten stofzuigers met zak zo rond de 63-66db. Alsnog is het niet een onprettig geluidsniveau.

Ook hebben we kort even naar de kabellengte gekeken. Dit wordt door veel mensen over het hoofd gezien, maar vinden wij wel degelijk een belangrijke factor om naar te kijken. Een stofzuiger met een lang snoer betekent namelijk dat je niet onophoudelijk van stopcontact hoeft te wisselen. Deze AEG VX7-2-EB-C heeft een lang snoer van 9 meter. Met het lange snoer heb je een grote actieradius, zeker als je het vergelijkt met veel stofzuigers uit dezelfde prijsklasse. Doorgaans zie je dat stofzuigers een kabellengte hebben van circa 7 meter.

Meegeleverde accessoires

Een van de grote voordelen van de AEG VX7-2-EB-C is dat er redelijk wat accessoires bij worden geleverd. Zo heb je voor elke schoonmaakklus de juiste opzetborstel. Allereest wordt er een combiborstel bijgeleverd. Als je niet zoveel geeft om de verschillende opzetstukken en het liefst niet telkens wil wisselen, dan komt deze combiborstel goed van pas. Hiermee kun je bijvoorbeeld zowel je houten vloer, vloerkleed als tapijt mee stofzuigen.

Als je liever de juiste opzetborstel gebruikt voor een specifieke taak, dan kan dat ook. Zo gebruik je de parketborstel om je harde vloer te beschermen tegen krassen. De lange, zachte haren van de borstel voorkomt krassen van je kwetsbare vloer. Heb je een trouwe viervoeter of een ander huisdier rondlopen die nogal verhaard, gebruik dan de meegeleverde turboborstel. Met de ronddraaiende borstels kunnen dierenharen eenvoudig verwijderd en opgezogen worden. Deze turboborstel kun je overigens ook gebruiken om diepliggend vuil uit je tapijt te verwijderen en op te zuigen.

Tot slot krijg je er nog een "3-in-1" accessoire bij. Dit is eigenlijk 1 opzetstuk, die je kan transformeren tot een kierenzuigmond, meubelzuigmond en een zachte afstofborstel. Dus ook als je de bank of andere meubels eens flink wil stofzuigen of als je veel moeilijk bereikbare plekken hebt, dan ben je bij deze AEG VX7-2-EB-C van alle gemakken voorzien.

Ontwerp

Het ontwerp van veel stofzuigers is natuurlijk een persoonlijke voorkeur. Wij vinden de AEG er erg strak uitzien door het zwarte design en de oranje tinten. Een van de voordelen van deze stofzuiger is dat je de zuigkracht gemakkelijk kan aanpassen. Er zit namelijk een grote ronde knop in het midden van de stofzuiger waaruit je kan kiezen uit 5 verschillende zuigkracht-standen. Als je dus even wat meer vermogen nodig hebt om bijvoorbeeld je laagpolig tapijt of hoogpolig tapijt te reinigen, dan kan dat gemakkelijk geregeld worden.

Een van de minpunten van het ontwerp was toch wel dat er geen opbergvakje beschikbaar is voor de kleine accessoires. Deze worden er dus los bijgeleverd. Je zal hier zelf een goede plek voor moeten verzinnen om ze te bewaren. Het nadeel is dat je deze nooit echt bij de hand hebt tijdens het stofzuigen. Als je bijvoorbeeld in een hoekje of onder een kast moet stofzuigen, dan zal de juiste opzetstuk niet binnen handbereik zijn. Dit is wel iets om rekening mee te houden. Miele stofzuigers hebben zo'n compartiment bijvoorbeeld vaak wel.

Prestaties

  • Zeer goed
  • Voor alle vloertypen
  • Combiborstel om van tapijt naar harde vloeren te gaan

De prestaties van de AEG VX7-2-EB-C zijn uitstekend. De zuigkracht wordt geclassificeerd als 'zeer goed' en zo ervaren wij dat ook. Het helpt natuurlijk ook wel dat je veel hulpstukken krijgt die eigenlijk verschillende soorten schoonmaakklussen wat eenvoudiger maken. De zuigmonden maken je daarnaast ook een stuk wendbaarder, omdat je bijvoorbeeld niet helemaal voorover hoeft te bukken of op je knieën moet zitten om onder de tafel te stofzuigen.

AEG VX7-2-EB-C: prijs en beschikbaarheid

Qua prijsklasse zit deze AEG VX7-2-EB-C een beetje in het middensegment. Het is geen goedkope stofzuiger, maar ook zeker geen dure. Dit maakt het voor velen een zeer goede optie. Met zijn 650 watt is het ook een relatief energiezuinige stofzuiger. Dit komt de energiekosten natuurlijk ten goede. Kortom; wij vinden het een eerlijke prijs voor wat je er allemaal voor terugkrijgt. Veel stofzuigers uit deze prijsklasse zijn vaak namelijk niet geschikt voor hoogpolig tapijt, terwijl deze stofzuiger dat wel is.

Conclusie: wanneer wel of niet kopen?

Hopelijk heb je iets aan de review gehad. Het is een fantastische stofzuiger met veel opties. Hieronder geven we onze laatste aanbevelingen:

Wel kopen: Zoek je een stofzuiger met een goede prijs-kwaliteitverhouding, een goede (regelbare) zuigkracht die lichtgewicht is, dan raden we zeker aan deze AEG VX7-2-EB-C te kopen.

Niet kopen: Vind je het belangrijk dat de opzetstukken binnen handbereik zijn of vind je de stofzuiger toch net wat te duur, dan raden we het af om dit model te kopen.

AEG VX7-2-EB-C
AEG VX7-2-EB-C
Klik voor beste prijs