Tristar stofzuiger kopen? Dit zijn de beste modellen

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Als je op zoek bent naar een degelijke stofzuiger voor een niet al te hoge prijs, dan is een van de merken die naar voren komt die van Tristar. Als je overweegt een Tristar stofzuiger te kopen, dan zijn er wel een aantal belangrijke factoren waar je op moet letten om het beste model voor jouw wensen en behoeften te kopen. In dit artikel kijken we naar de beste Tristar stofzuigers en geven we je een koopgids die je zal helpen bij het maken van een goede keuze.

Onze Tristar stofzuiger top keuzes
Tristar FlexTube - Beste tristar steelstofzuiger

Met de steelstofzuiger van Tristar geniet je van optimale bewegingsvrijheid. Elke hoek van de kamer kan moeiteloos gestofzuigd worden. Een zeer goede toevoeging aan je schoonmaakarsenaal.

Tristar SZ-1920 - Traditionele stofzuiger

Deze traditionele Tristar stofzuiger met zak heeft een zeer sterke zuigkracht (met name op harde vloeren). Dankzij het lange snoer heb je veel bewegingsruimte om bij elke hoek te komen.

Tristar SZ-2174 - Stofzuiger zonder zak

Deze Tristar stofzuiger heeft geen zak. Dat betekent dat je dus niet aan vaste kosten voor stofzuigerzakken vastzit. Daarnaast is die door zijn lichte gewicht gemakkelijk op te tillen.

Dit zijn de 5 beste Tristar stofzuigers

Dit zijn de 5 beste Tristar stofzuigers van dit moment. Bij elk model staan ook een aantal belangrijke specificaties die je kunt gebruiken om de verschillende modellen met elkaar te vergelijken.

1
Tristar FlexTube
Beste tristar steelstofzuiger
Tristar FlexTube
2
Tristar SZ-1920
Traditionele stofzuiger
Tristar SZ-1920
3
Tristar SZ-2174
Stofzuiger zonder zak
Tristar SZ-2174
4
Tristar SZ-3135
Tristar SZ-3135
5
Tristar SZ-1977
Tristar SZ-1977

De 3 beste Tristar stofzuigers uitgelicht

Hieronder hebben we 3 van de beste Tristar stofzuigers nog even voor je op een rijtje gezet. Daarbij hebben we ook de specifieke stofzuigers onderworpen aan een grondige test, waarbij we hebben gekeken naar onder andere kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en gebruik.

1. Tristar FlexTube

 • Type: Steelstofzuiger
 • Zuigkracht: Goed
 • Geluidsniveau: 76db
 • Snoerlengte: n.v.t.

De steelstofzuiger van Tristar is een hoogwaardige stofzuiger die ongeveer 45 minuten lang meegaat. Het grote voordeel van steelstofzuigers is uiteraard dat je overal in de kamer kan komen zonder dat je loopt te hannesen met verlengsnoeren en dergelijke. Een nadeel is echter wel dat ze vaak wat minder krachtig zijn en dat ze vrij veel lawaai maken. Het geluidsniveau van deze Tristar stofzuiger valt op zich nog wel mee.

Een ander groot voordeel van deze Tristar steelstofzuiger is het feit dat die goed betaalbaar is. Als je kijkt naar de beste steelstofzuiger, dan zijn de goedkoopste modellen rond de €200 euro terwijl deze Tristar daar nog ver onder ligt. Kortom; een zeer goede optie voor een draadloze stofzuiger.

Voordelen
Geluidsniveau valt mee
Vrijheid in beweging
Scherpe prijs
Nadelen
Je bent gebonden aan de accuduur

2. Tristar SZ-1920

 • Type: Stofzuiger met zak
 • Vermogen: 700 watt
 • Zuigkracht: Zeer goed
 • Geluidsniveau: 78db
 • Snoerlengte: 5m
 • +13

De Tristar SZ-1920 is een lichte en zeer compacte stofzuiger. Dit maakt hem zeer geschikt voor mensen met bijvoorbeeld een appartement die niet al te veel ruimte hebben om de stofzuiger efficiënt op te bergen.

Dankzij het lichte gewicht van de stofzuiger kan je hem gemakkelijk verplaatsen of eventueel zelfs optillen (bijvoorbeeld als je de trap stofzuigt).

Tot slot heb je ondanks het compacte formaat met 5 meter aan netsnoer toch een vrij ruime actieradius. Je kan daarom gemakkelijk bij de hoeken van de kamer.

Voordelen
Licht en compact
Relatief grote actieradius
Nadelen
Niet geschikt voor tapijt en vloerkleed

3. Tristar SZ-2174

 • Type: Stofzuiger zonder zak
 • Vermogen: 800 watt
 • Zuigkracht: Zeer goed
 • Geluidsniveau: 77db
 • Snoerlengte: 4m
 • +13

Ook deze Tristar SZ-2174 is een lichte en compacte stofzuiger. Het grote verschil ten opzichte van de SZ-1920 is het feit dat dit een stofzuiger zonder zak is. Hierdoor hoef je nooit meer stofzuigerzakken aan te schaffen. Je klikt het stofreservoir los en leegt deze boven de prullenbak en je kunt weer door!

Dankzij het HEPA-filter is de luchtuitstoot van de stofzuiger zeer schoon, waardoor die ook prima te gebruiken is voor mensen met allergieën. Tot slot heeft die een goede zuigkracht voor een zakloze stofzuiger.

Voordelen
Goede zuigkracht
Krachtig
Energiezuinig
Nadelen
Beperkt voor tapijt en vloerkleed

Waar moet je op letten bij het kopen van een Bestron stofzuiger?

Voordat je een Tristar stofzuiger koopt, moet je wel weten waar je allemaal op moet letten. Door deze factoren mee te nemen in je aankoopbeslissing, voorkom je dat je te veel geld betaald voor specificaties die je eigenlijk niet nodig hebt. Het is belangrijk om een Tristar stofzuiger aan te schaffen die past bij jouw huishouden en behoeften.

 • Type stofzuiger: Tristar heeft zakloze stofzuigers, stofzuigers met zak en steelstofzuigers. Ze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Bedenk goed welke het beste bij jou past. De stofzuigers met- en zonder zak gaan veruit het langste mee.
 • Geluidsniveau: Ook het maximale geluidsniveau van een stofzuiger is belangrijk. Bij de Tristar stofzuigers zitten er geen gigantische verschillen bij de modellen die ze aanbieden. Toch is het iets om mee te nemen, omdat elke decibel een groot verschil kan maken in hoe luid je het geluid ervaart.
 • Zuigkracht: Uiteraard is ook de zuigkracht belangrijk bij stofzuigers. Zeker als je tapijt of vloerkleed hebt, kun je beter een stofzuiger met goede zuigkracht Dit omdat tapijt vaak diepliggend vuil bevat, waardoor de stofzuiger nét wat krachtiger moet zijn.

Het merk Tristar

Tristar is een zeer bekend merk van allerlei bekende (huishoudelijke) apparaten. Ze bieden kwalitatieve apparaten voor betaalbare prijzen. Zo zijn de apparaten van Tristar vaak redelijk simpel en basic, maar bevatten ze alles wat je nodig hebt. Geen onnodige technische snufjes die er op papier leuk uitzien, maar die je in de praktijk eigenlijk niet gebruikt. Dit maakt ook dat bijvoorbeeld de stofzugiers van Tristar zo betaalbaar zijn en zelfs ‘goedkoop’ als je het vergelijkt met andere merken zoals Dyson, Miele of Bosch.