Stofzuiger Teletubbies (Noo Noo): alles wat je moet weten

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Bewerkt door: Maud Hendriks
Stofzuiger Teletubbies (Noo Noo): alles wat je moet weten

Veel jonge kijkers zijn vroeger opgegroeid met de Teletubbies. Het is een zeer populaire show uit de jaren 90 die in meer dan 20 landen is uitgezonden. Een van de figuren die in de show vaak naar voren kwam en die de gebruikt werd om het speelgoed op te ruimen was de stofzuiger van de Teletubbies. Deze stofzuiger was bijna net zo populair als de Teletubbies zelf. In dit artikel gaan we wat dieper in op deze iconische stofzuiger.

Hoe heet de stofzuiger van de Teletubbies?

De stofzuiger van de Teletubbies heet Noo Noo. Je spreekt het uit als 'Noe Noe'. Het was het huisdier van de Teletubbies die hielp bij het opruimen van hun speelgoed. De stofzuiger is zeer bekend en geliefd bij kinderen over de hele wereld vanwege zijn uiterlijk en grappige geluiden.

Wie was Noo Noo in de Teletubbies?

Noo Noo was het huisdier van de Teletubbies. Hij woont in Teletubbyland als kleine stofzuiger. In de originele serie verlaat Noo Noo nooit zijn huis. In tegenstelling tot de Teletubbies, praat de stofzuiger niet. In plaats daarvan maakt hij slechts enkele zuig- en slurp geluiden. Met zijn olifantachtige neus kan hij opruimen en de set schoonhouden.

Noo Noo heeft aan de achterkant een groot roze licht. Hij kan zijn slang uitrekken voor meer bereik. Zo nu en dan ergert Noo Noo zich aan de Teletubbies door de capriolen die ze uithalen.

Hoe ziet Noo Noo eruit?

Noo Noo heeft een cilindervormig omhulsel met ronde uiteinden. Hij 'hovert' en rijdt als het ware op een rechthoekige basis. De stofzuiger heeft een lichtblauwe kleur een een zeer lange slang. De slang van Noo Noo lijkt een beetje op een olifantenslang.

Aan het uiteinde van zijn 'snuit' zit een opening waarmee die het speelgoed van de Teletubbies kan opzuigen. Daarnaast heeft Noo Noo grote cilindervormige ogen. Aan de bovenkant van de Teletubbies stofzuiger zit nog een kleine bezem dat lijkt op een soort hoedje.

Noo Noo heeft een iconische, vriendelijke en schattige uitstraling die past bij een kindershow.

Noo Noo in de nieuwe serie

Sinds de komst van de Teletubbies in de jaren 90 is er natuurlijk het een en ander veranderd aan de show. Dit zijn de veranderingen van Noo Noo in de nieuwe serie:

  • Noo Noo is niet langer lichtblauw. In plaats daarvan is hij oranje, roze en goud.
  • In de nieuwe serie is Noo Noo niet meer zo ondeugend.
  • Noo Noo gaat voor het eerst naar buiten.

Wie zijn de 4 Teletubbies?

Dit zijn de 4 Teletubbies:

  1. Tinky Winky: Dit is de paarse Teletubbie die een driehoekige antenne op zijn hoofd heeft.
  2. Dipsy: Dipsy is de groene Teletubbie met een langwerpige stok of antenne op zijn hoofd.
  3. Laa Laa: Laa Laa is de groene Teletubbie en heeft een soort krul op haar hoofd.
  4. Po: Tot slot hebben we nog Po. Dit is de rode Teletubbie en zij heeft een cirkel op haar hoofd.

Met zijn vieren beleven de schattige Teletubbies allerlei avonturen in Teletubbyland. Elke Teletubbie heeft een eigen karakter en personage die leuk op elkaar inspelen.

Op welke échte stofzuiger lijkt Noo Noo het meeste?

Hoewel Noo Noo vooral fictie was en daarmee dus niet gebaseerd is op een echt bestaand stofzuigermodel, zijn er wel enkele stofzuigers die enigszins op Noo Noo lijken. Een voorbeeld is bijvoorbeeld een cycloon stofzuiger zoals Henry van Numatic. Beiden hebben een cilindervormig omhulsel met lange stofzuigerslang als neus.

Met name "Numatic HVN-201 Henry Next" vertoond grote vergelijkingen met Noo Noo vanwege zijn blauwe kleur en gezicht. De makers van de Teletubbies hebben vanuit meerdere stofzuiger modellen inspiratie opgedaan om uiteindelijk tot Noo Noo te komen.

Stofzuiger Henry
Stofzuiger Henry
Klik voor beste prijs

Een aantal feitjes over Noo Noo

  • Noo Noo werd door iemand bedient in de set van de Teletubbies door middel van een afstandbediening.
  • Noo Noo maakt vooral een slurpend geluid wat bijdraagt aan zijn grappige karakter.
  • Noo Noo is meer dan alleen een stofzuiger van de teletubbies. Het is namelijk ook een soort huisdier. Ze geven hem vaak knuffels en aaien hem soms ook.