Beste stofzuiger 900 watt: krachtig schoonmaken | Top 10

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Wanneer je de beste stofzuiger van 900 watt koopt, ben je in ieder geval van één ding verzekerd: een hoge zuigkracht. Sinds 2017 is 900 watt (of eigenlijk 890 watt) het wettelijk maximum voor wat betreft de zuigkracht van een stofzuiger (bron). Dat betekent dat dit de krachtigste stofzuigers zijn die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. In dit artikel kijken we naar de beste opties en delen we een aantal valkuilen waar je op moet letten.

Top 10 stofzuigers met 900 watt

Hieronder staan onze top aanbevelingen voor stofzuigers met een vermogen van 900 watt. Kijk goed naar de specificaties om een stofzuiger te vinden die past bij jouw huishouden en je wensen en behoeften.

1
Miele Complete C3 Parquet
Beste met zak
Miele Complete C3 Parquet
2
Philips FC9745/09 PowerPro Expert
Beste zonder zak
Philips FC9745/09 PowerPro Expert
3
Miele Boost CX1 Cat & Dog
Voor huisdieren
Miele Boost CX1 Cat & Dog
4
Bosch ProPower BGLS4POW2
Goedkope stofzuiger
Bosch ProPower BGLS4POW2
5
Miele Blizzard CX1
Beste Miele
Miele Blizzard CX1
6
Bosch Serie 8 In'genius BGL8X329
Lange kabel
Bosch Serie 8 In'genius BGL8X329
7
Philips XB9154/09
Philips XB9154/09
8
Philips PowerPro Compact FC9330/09
Goedkoopst
Philips PowerPro Compact FC9330/09
9
Miele Classic C1 PowerLine
Miele Classic C1 PowerLine
10
Rowenta RO6164
Stille stofzuiger
Rowenta RO6164

Dit zijn de 5 beste stofzuigers met 900 watt van 2024

1. Miele Complete C3 Parquet

 • Type: Met zak
 • Geluidsniveau: 75db
 • Gewicht: 7,2kg
 • Kabellengte: 8,5m
 • +11

De Miele Complete C3 is de beste stofzuiger met 900 watt. Het betreft hier de 'Parquet' uitvoering. Dit houdt in dat je er een parketborstel bij krijgt die geschikt is voor het stofzuigen van kwetsbare houten vloeren. Hier zit namelijk zacht natuurhaar aan dat krassen voorkomt.

Als je ook niet-kwetsbare vloeren in huis hebt of laagpolig tapijt, dan kun je de parketborstel ook verwisselen met de combiborstel. Op dit opzetstuk zitten verschillende standen die je met je voet kan bedienen. Zo schakel je eenvoudig over van een harde vloer, naar vloerkleed of naar laagpolig tapijt.

Wat we daarnaast erg fijn vinden aan aan de Miele Complete C3, is dat onder de kap van de stofzuiger een aantal accessoires zitten. Deze zijn dus altijd binnen handbereik. Zo gebruik je de kierenzuigmond voor de moeilijk bereikbare plekken, de meubelzuigmond voor je banken en andere meubels en een zachte afstofborstel voor bijvoorbeeld een glazen salontafel of de televisie.

Een ander groot voordeel aan de Miele Complete C3, is het feit dat die over een zeer grote opvangcapaciteit beschikt. Zeker als je het vergelijkt met andere stofzuigers uit deze lijst. Je kan er namelijk tot wel 4,5 liter stof mee opvangen. Dit in combinatie met de grote actieradius, maakt dat de stofzuiger zeer geschikt is voor grote huishoudens.

De zwenkwielen en de rubberen stootrand zorgen ervoor dat je de stofzuiger eenvoudig kunt manoeuvreren en hanteren rondom de kamers die je stofzuigt.

Voordelen
Krachtige stofzuiger
Hoge prestaties
Grote capaciteit opvangzak
Nadelen
Geen turboborstel voor dierenharen
Redelijk zwaar

2. Philips FC9745/09 PowerPro Expert

 • Type: Zonder zak
 • Geluidsniveau: 75db
 • Gewicht: 5,5kg
 • Kabellengte: 7m
 • +4

Als je liever een stofzuiger van 900 watt wil zonder zak, dan is deze Philips stofzuiger de beste keuze voor jou. Het grote voordeel van deze Philips ten opzichte van andere producten is het feit dat die wordt geleverd met een opzetstuk voor elke gebruikssituatie. Zo krijg je er een parketborstel bij voor de harde vloeren, een turboborstel voor als je huisdieren hebt, de standaard kleine opzetstukken én daarbij ook nog een tapijtborstel. Met de speciale tapijtborstel reinig je tapijt en vloerkleden tot diep in de vezels.

Als je niet telkens van opzetstuk of vloerzuigmond wil veranderen, dan kun je ook de combiborstel gebruiken. Zeker als je ook huisdieren hebt is deze Philips een aanrader, dankzij de meegeleverde turboborstel. Deze borstel is overigens ook handig voor als je hoogpolig tapijt of heel grof vloerkleed hebt dat je eens een keer flink wil reinigen.

Natuurlijk heeft elke stofzuiger ook een paar nadelen. Een van de eerste dingen die opvalt is dat die niet over zwenkwielen beschikt. Dit zijn wieletjes onder de stofzuiger die los kunnen ronddraaien, waardoor je er erg wendbaar mee bent. De Miele heeft dit bijvoorbeeld wel. Ook beschikt die niet over een stootrand. Je loopt dus iets meer risico dat de stofzuiger de kozijnen of andere meubels beschadigt als die hiermee in aanraking komt. Tot slot beschikt die over een stofreservoir van 2 liter. Dit is alsnog meer dan voldoende voor de meeste schoonmaakklussen en zelfs voor de middelgrote huishoudens, maar toch is het wel iets om op te letten.

Voordelen
Uiterst geschikt voor laag- en hoogpolig tapijt
Geschikt voor huishoudens met dieren
Nadelen
Kleiner stofreservoir
Geen stootrand

3. Miele Boost CX1 Cat & Dog

 • Type: Zonder zak
 • Geluidsniveau: 78db
 • Gewicht: 7,8kg
 • Kabellengte: 7m
 • +17

Heb je een hond, kat of een andere harige viervoeter in huis, dan is de Miele Boost CX1 wellicht de beste stofzuiger voor jou. Het betreft een zakloze stofzuiger met een hoge zuigkracht en een speciale borstel voor het losmaken en verwijderen van dierenharen.

Wat we daarnaast wel fijn vonden aan deze Miele, is het feit dat je de zuigkracht zelf kan instellen. Dus als je even wat meer vermogen nodig hebt, bijvoorbeeld wanneer je een hoogpolig tapijt of grof vloerkleed aan het stofzuigen bent, dan kan dat eenvoudig en snel geregeld worden.

Een ander voordeel van de Miele, is dat die net als de C3 uitvoering wel beschikt over zwenkwielen en een zachte bumper. Dus je bent er enorm wendbaar mee en je hoeft je minder zorgen te maken dat je krassen achterlaat als je ergens tegenaan stoot.

Toch moeten we het ook kort hebben over de dingen die ons wat minder bevielen. Allereerst is het geluidsniveau wat hoger dan gemiddeld. Veel zakloze stofzuigers hebben een wat hoger geluidsniveau. Daarnaast is het stofreservoir met 1 liter aan de kleine kant. Deze zal je wat vaker moeten legen dan bij een doorsnee stofzuiger.

Voordelen
Hoge zuigkracht
Gebruiksvriendelijk
Schone lucht dankzij HEPA-filter
Nadelen
Klein stofreservoir
Maakt veel geluid

4. Bosch ProPower BGLS4POW2

 • Type: Met zak
 • Geluidsniveau: 75db
 • Gewicht: 6kg
 • Kabellengte: 8m
 • +5

Als je op zoek bent naar een goedkope stofzuiger 900W, dan is deze Bosch Serie 4 wellicht de beste krachtige stofzuiger voor jou. Wat vooral fijn is aan dit specifieke model, is dat die geschikt is voor het stofzuigen van alle vloertypen. Dat is vrij ongewoon voor een stofzuiger op zo'n laag prijsniveau. Zo krijg je een turboborstel voor een diepe reiniging van huisdierharen en tapijten. De parketborstel gebruik je voor de harde kwetsbare vloeren. De combiborstel gebruik je als je niet vaak wil wisselen van opzetstuk. Dit zorgt dus voor een hoog gebruiksgemak voor een relatief lage prijs.

Een ander groot voordeel is het feit dat het een redelijk kleine stofzuiger is. Het is een stofzuiger met een compact formaat, waardoor je hem eenvoudig kunt hanteren. Ook is die gemakkelijk en efficiënt op te bergen. Het betreft wel een stofzuiger met zak, dus je zal wel regelmatig stofzuigerzakken moeten kopen en verwisselen.

Voordelen
Zeer gebruiksvriendelijk
Grote zuigkracht
Lang snoer
Compact
Nadelen
Geen opbergvak voor accessoires

5. Miele Blizzard CX1

 • Type: Zonder zak
 • Geluidsniveau: 76db
 • Gewicht: 8,7kg
 • Kabellengte: 7m
 • +9

Tot slot hebben we nog de Miele Blizzard CX1. Als geld niet per se een rol speelt, dan is dit toch wel een van de beste 900 watt stofzuigers die we getest hebben. Het is een ontzettend krachtige stofzuiger, met een groot bereik en een regelbare zuigkracht. Voor een stofzuiger zonder zak maakt die ook nog eens redelijk weinig geluid. Het HEPA-filter maakt hem (net als de meeste stofzuigers) ook uiterst geschikt voor mensen met allergieën.

Voordelen
Zuigkracht zelf instellen
Produceert weinig geluid
Moeiteloos stofzuigen
Nadelen
Prijzig
Geen parketborstel

Bouwstofzuiger voor professioneel gebruik

Een bouwstofzuiger is vaak een stofzuiger met een zeer hoog vermogen (hoger dan 900 watt). Dit zijn stofzuigers die je kan inzetten om zowel droog als nat afval mee op te zuigen. Ze hebben vaak een grote stofzuigerslang, waardoor je gemakkelijk in de hoeken kan komen. Hieronder hebben we de beste bouwstofzuiger getest.

Makita VC2512L

 • Type: Met- en zonder zak
 • Wateropzuigend: Ja
 • Inhoud reservoir: 18L
 • Geluidsniveau: 64db

Deze Makita zorgt voor perfecte schoonmaakresultaten. Hij heeft een zeer hoge zuigkracht, waarmee vuil en stof eenvoudig verwijderd kan worden. Zelfs verborgen stof zoals fijnstof kan eenvoudig worden opgezogen met een dergelijke nat/droog stofzuiger.

De inhoud van het reservoir is maar liefst 18 liter. Je kunt er dus grote klussen mee klaren. Zeker als je in een verbouwing zit, is een goede bouwstofzuiger eigenlijk wel noodzakelijk.

Voordelen
Stofafzuiging certificering
Vrij stille stofzuiger
Compact ontwerp
Nadelen
Geen waterfilter

Stofzuiger 900 watt kopen: waar moet je op letten?

Bij het kopen van een stofzuiger met een hoog vermogen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Dit zijn belangrijke factoren die van invloed kunnen zijn op je koopkeuze. Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet:

 • Type stofzuiger: Er zijn stofzuigers met zak en zonder zak. Het voordeel van een stofzuiger met zak is dat deze vaak wat stiller en goedkoper zijn. Bij een stofzuiger zonder zak kun je eenvoudig en snel het stofreservoir legen. Het nadeel is dat deze vaak wat minder geschikt zijn voor mensen met allergieën.
 • Huisdieren: Als je thuis een trouwe viervoeter of een kat hebt rondlopen, dan zal je ongetwijfeld last hebben van veel dierenharen. In principe moet een stofzuiger met 900 watt krachtig genoeg zijn om dierenharen op te zuigen. Als je je eigen leven wat makkelijker wil maken, dan kies je een stofzuiger die wordt geleverd met turboborstel. Deze kan eenvoudig dierenharen van je banken, meubels of tapijten verwijderen.
 • Energieverbruik: Een stofzuiger met 900 watt verbruikt uiteraard meer stroom dan een stofzuiger met 600 watt. Op de lange termijn zitten hier dus meer kosten aan verbonden.
 • Geluidsniveau: Een stofzuiger met 900 watt kan vaak redelijk luidruchtig zijn. De meeste stofzuigers zitten rond de 70-75db aan geluid. Twee pratende mensen staat ongeveer gelijk aan 65db.
 • Gewicht: Dit is zeker belangrijk als je bijvoorbeeld meerdere verdiepingen hebt die je moet schoonmaken. In dat geval is een lichtgewicht stofzuiger wellicht een betere keuze. Kijk ook bij de beste lichte stofzuiger voor meer informatie.
 • Kabellengte: Uiteraard is de lengte van het snoer ook belangrijk. Dit bepaalt namelijk hoe vaak je van stopcontact zal moeten wisselen. Een lang snoer betekent een grote actieradius.

Hoe wij testen

Om tot deze lijst met de beste 900W stofzuigers te komen, hebben wij natuurlijk eerst een groot onderzoek uitgevoerd. Zo hebben we allereerst gekeken naar welke factoren belangrijk zijn bij het kiezen van een stofzuiger 900 watt, om vervolgens een selectie te kunnen maken van goede merken en modellen. Deze zijn we wat verder gaan onderzoeken en testen. Dit hebben we gedaan door veel informatie over de betreffende stofzuigers op te zoeken en echte gebruikerservaringen te lezen. Uiteindelijk hebben we een samenvatting kunnen maken van dit objectieve onderzoek. Hier is uiteindelijk dit artikel uit voortgevloeid.

Veelgestelde vragen

1. Wat is het voordeel van een stofzuiger met 900 watt vermogen?

Een voordeel van een stofzuiger 900w is het feit dat het vaak krachtige stofzuigers zijn. Met deze goede zuigkracht kun je eenvoudig hardnekkig en diepliggend vuil verwijderen van je vloer, meubels en tapijten. Het nadeel is echter dat ze niet een laag energieverbruik hebben zoals het geval is bij zuinige stofzuigers met bijvoorbeeld 550 watt.

2. Zijn stofzuigers met 900 watt geschikt voor mensen met allergieën?

Ja, het vermogen van een stofzuiger heeft niet zoveel te maken met het feit of de betreffende stofzuiger geschikt is voor mensen met allergieën. Het HEPA-filter zorgt ervoor dat de stofzuiger geschikt is voor mensen met een stofallergie of een gevoeligheid voor huisstofmijt. Wel is het belangrijk om te vermelden dat vooral stofzuigers zonder zak wat minder geschikt zijn voor mensen met een stofallergie. Dit heeft te maken met het feit dat het legen van het stofreservoir een stoffig klusje kan zijn dat veel stof kan doen opwerpen.

3. Wat is het geluidsniveau van een stofzuiger met 900 watt?

In onze ervaring is het zo dat een stofzuiger met 900 watt meer geluid maakt dan bijvoorbeeld stofzuigers met een lager stroomverbruik. Zo zitten de geteste stofzuigers uit dit artikel allemaal rond de 75-80 decibel, terwijl je stofzuigers met een 550 watt motor hebt die slechts 57db aan geluid produceren. Als dit een belangrijke factor is voor jou, kijk dan ook even bij de beste stille stofzuigers.