Wat is het Philips TriActive Mondstuk?

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Bewerkt door: Maud Hendriks
Wat is het Philips TriActive Mondstuk?

Het Triactive Mondstuk van Philips is een speciaal ontworpen zuigmond voor je stofzuiger. Het is een zuigmond die drie verschillende functies heeft. Aan de voorkant zit een grote opening voor het opzuigen van vuil. Daarnaast heeft de zuigmond ook zijborstels om langs de muren schoon te maken. Tot slot heeft de zuigmond een speciale zoolplaat waarmee stof op tapijten eenvoudig opgezogen kan worden.

Is het TriActive mondstuk van Philips het waard?

We hebben het geluk mogen hebben dat we dit mondstuk hebben kunnen testen op een van onze stofzuigers. We waren eerlijk gezegd verrast hoe goed dit mondstuk was ten opzichte van een ‘normaal’ mondstuk. Hij zuigt naar onze mening daadwerkelijk beter het stof of. Daarnaast is het ook erg handig dat je strak langs de muren kan schoonmaken.

Waar we nog het meest over te spreken waren, is het feit dat die het zeer goed doet op tapijten. Dit is ook een van de beloftes van Philips dankzij de speciale zoolplaat. Dit moet in de praktijk dan nog wel even bewezen worden. Wat ons betreft krijgt die daar een dikke voldoende voor. We hebben hem getest op tapijt en vloerkleed. Bij beiden konden we aanzienlijk meer stof en vuil opzuigen dan bij het gebruik van een standaard zuigmond die bij de stofzuiger geleverd wordt.

Ook interessant
Beste stofzuiger
Ontdek de beste stofzuiger van dit moment. Bekijk onze stofzuiger test en vergelijk zuigkracht, geluidsniveau, filters en meer.

Voordelen van het TriActive mondstuk

Na het testen van dit mondstuk zijn we tot de conclusie gekomen dat deze de volgende voordelen kent:

  1. Effectief stofzuigen: Hoewel het verschil met een standaard zuigmond misschien klein is, het verschil is er wel. Deze zuigmond zuigt net wat meer en wat makkelijker het stof en vuil op. Je kan er dus een grondige reiniging mee realiseren.
  2. Sneller klaar: Door de combinaties van de drie verschillende functies, kun je snel en efficiënt stofzuigen. Het gaat allemaal net wat makkelijker dan bij een normale zuigmond.
  3. Voor alle vloertypen: De TriActive zuigmond van Philips kun je op alle vloertypen gebruiken. Dus of je nou tapijt, vloerkleed of laminaat hebt, de zuigmond is overal voor te gebruiken. Dit maakt het een veelzijdige optie.
  4. Grotere stukjes vuil opzuigen: Ten opzichte van een normale zuigmond of bijvoorbeeld een parketborstel, hebben we ook gezien dat je net wat grotere stukken vuil in één keer kan opzuigen. Dit is te danken aan de grote opening aan de voorkant.

Nadelen van het TriActive mondstuk

Na verschillende voordelen hebben we uiteraard ook wat nadelen ondervonden. Om een objectieve en eerlijke review te geven, hebben we die hieronder ook even opgesomd:

  1. Alleen voor Philips: Het mondstuk is niet universeel te gebruiken op elke stofzuiger. Alleen bij Philips stofzuigers kun je gebruik maken van het mondstuk. Dit vinden we jammer, maar begrijpen we natuurlijk wel.
  2. Prijzig: Ten opzichte van een standaard zuigmond, betaal je natuurlijk wel redelijk veel voor deze veelzijdige mondstuk. Dat moet je er maar net voor over hebben. Natuurlijk geeft het wat meer gemak en comfort, maar je zal voor jezelf moeten bepalen of dat ook de prijs waard is.