Kärcher stofzuiger kopen? Dit zijn de beste modellen

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Kärcher maakt veel verschillende soorten stofzuigers. Zo hebben ze onder andere een klassieke stofzuiger met zak, maar produceren ze ook stofzuigers voor droog en nat afval, ketelstofzuigers en bouwstofzuigers. In dit artikel gaan we wat dieper in op bepaalde Kärcher stofzuigers om te kijken wat de beste modellen zijn.

Onze Kärcher stofzuiger top keuzes
Kärcher Classic - Stofzuiger met zak

Momenteel de beste 'traditionele' Kärcher stofzuiger. Het is een stofzuiger met zak die niet veel geluid maakt en een goede zuigkracht heeft.

Kärcher NT 22/1 - Bouwstofzuiger

Deze Kärcher stofzuiger wordt vooral door professionals gebruikt. Het betreft een zeer goede en hoge kwaliteit bouwstofzuiger.

Kärcher NT 27/1 - Waterzuiger

Tot slot hebben we een goede waterzuiger. Het is een gebruiksvriendelijk, compacte, maar bijzonder wendbare waterzuiger.

Dit zijn de 5 beste Kärcher stofzuigers

Kärcher heeft momenteel maar één stofzuiger voor de consumenten die ze in de allendaagse schoonmaakwerkzaamheden kunnen gebruiken. Voor de rest hebben ze meer stofzuigers die worden gebruikt door bedrijven, hoveniers en andere professionals. Hieronder vind je de 5 beste Kärcher stofzuigers van dit moment:

1
Kärcher Classic
Stofzuiger met zak
Kärcher Classic
2
Kärcher NT 22/1
Bouwstofzuiger
Kärcher NT 22/1
3
Kärcher NT 27/1
Waterzuiger
Kärcher NT 27/1
4
Kärcher T 15/1
Kärcher T 15/1
5
Kärcher EB 30/1 Li-Ion
Kärcher EB 30/1 Li-Ion

De 3 beste Kärcher stofzuigers uitgelicht

Ben je benieuwd geworden naar een van de bovenstaande stofzuigers? Hieronder nemen we de eerste 3 nog eens onder de loep en kijken we naar verschillende belangrijke factoren. Denk aan gebruiksvriendelijkheid, voor- en nadelen en belangrijke specificaties.

1. Kärcher Classic

 • Type: Met zak
 • Zuigkracht: Zeer goed
 • Geluidsniveau: 60db
 • Snoerlengte: 7,5 meter
 • +2

Naar onze mening is dit de beste stofzuiger van Kärcher. Het bijzondere aan dit model is dat die zeer weinig geluid produceert. Vergelijkbare stofzuigers met zak produceren vaak rond de 65-68db aan geluid en zijn daarnaast ook nog eens zeker €100 duurder. Dit is dus echt een extreem goede stofzuiger voor een zeer scherpe prijs. Daarnaast is die met zijn 1000 watt ook nog eens zeer krachtig.

Voordelen
Maakt weinig geluid
Extreem goede prijs-kwaliteit verhouding
Nadelen
Geen

2. Kärcher NT 22/1

 • Type: Bouwstofzuiger
 • Capaciteit: 22 liter
 • Geluidsniveau: 72db
 • Snoerlengte: 6 meter

Deze bouwstofzuiger van Kärcher bewijst zijn waarde op de werkplaats. Het is een stof-/waterzuiger die is voorzien van een stopcontact voor al je elektrische gereedschap. Daarnaast is het een redelijk lichtgewicht stofzuiger (slechts 6kg). Dat maakt dat die ook redelijk eenvoudig te verplaatsen is.

Voordelen
Voor droog en nat afval
Lichtgewicht
Nadelen
Geen

3. Kärcher NT 27/1

 • Type: stof- en waterzuiger
 • Capaciteit: 27 liter
 • Geluidsniveau: 72db
 • Snoerlengte: 7.5 meter

Ook heef Kärcher een soort ‘grote broer’ variant op de 22/1 van hiervoor. Het grote voordeel is dat deze net wat meer capaciteit kwijt kan en een groter snoer heeft. Hierdoor is die wat geschikter voor de wat grotere klussen. Als je zoekt naar een bouwstofzuiger, kijk dan ook zeker bij ons onderzoek naar de beste bouwstofzuiger.

Voordelen
Grote capaciteit
Lang snoer
Nadelen
Redelijk prijzig

Kärcher stofzuiger koopgids

Kärcher maakt veel verschillende soorten elektronische apparaten. Ze zijn het meest bekend om hun hogedrukreinigers, maar zoals je hebt gelezen maken ze dus ook verschillende soorten stofzuigers. Het is belangrijk dat je van tevoren goed nadenkt wat voor soort stofzuiger je nodig hebt. Ook is het slim om meerdere stofzuiger merken met elkaar te vergelijken.