De duurste stofzuigers ter wereld: Top 5

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Bewerkt door: Maud Hendriks
De duurste stofzuigers ter wereld: Top 5

De meeste mensen zullen een ‘gewone’ stofzuiger aanschaffen. Of dit nou een steelstofzuiger, zakloze stofzuiger of sledestofzuiger is. Er zijn echter ook een aantal vrij ludieke stofzuigers op de wereld geproduceerd die in een andere prijsklasse vallen ten opzichte van de stofzuigers die we gewend zijn. In dit artikel kijken we naar de 5 duurste stofzuigers die op ooit op de wereld gemaakt zijn.

Dit zijn de 3 duurste stofzuigers van de wereld:

1. HYLA GST Swarovski-editie – € 21.900

De HYLA GST is volgens het Guiness World Records de duurste stofzuiger die ooit is gemaakt. Van deze stofzuiger is uiteraard een zeer beperkte oplage gecreëerd. Hij is ontworpen door een kunstenaar in Berlijn. Het kostte meer dan 100 uur om de HYLA GST te bedekken met 32.000 echte Swarovski-steentjes. Er zat meer dan 100 uur arbeid in één stofzuiger. Dat is ook een van de redenen dat deze stofzuiger zo duur is.

Duurste stofzuiger

2. GoVacuum - €1.000.000

Deze GoVacuum stofzuiger is wellicht dé duurste stofzuiger die ooit is geproduceerd. Hij is niet officieel uitgeroepen tot duurste stofzuiger door Guiness World Records, vandaar dat die op plek #2 staat.

Het model is door een Amerikaans bedrijf ‘GoVacuum’ ontworpen en gemaakt. Het is een vrij aparte marketingactie geweest. De stofzuiger is gemaakt van 24-karaats goud en bevat meer dan 3000 diamanten. Dat is ook een van de redenen dat die een prijskaartje heeft van ongeveer 1 miljoen euro.

Dure stofzuiger

3. Electrolux - €13.900

Deze unieke stofzuiger is ontworpen door een veelbelovende Poolse ontwerper Łukasz Jemioł. De stofzuiger is opnieuw voorzien van een heleboel Swarovski-kristallen. Het is een samenwerking geweest tussen de kunstenaar en het stofzuiger merk Elektrolux.

Dure stofzuiger

Overige dure stofzuigers

De bovenstaande modellen zijn natuurlijk allemaal een beetje ‘over de top’. Het zijn vaak marketingacties geweest van bedrijven om naamsbekendheid te genereren voor hun merk en bedrijf. Er is bijna geen enkele consument die zoveel geld heeft voor een stofzuiger. Maar naast deze uitschieters zijn er ook nog andere zeer dure stofzuigers. Deze zijn wel speciaal gemaakt voor het hogere segment van consumenten. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden opgenomen:

1. Dyson V15 Detect Absolute

Dyson V15 Detect Absolute
Dyson V15 Detect Absolute
Klik voor beste prijs

De Dyson Detect Absolute is met zijn €800 euro een van de meest dure stofzuigers van dit moment. Het is tevens ook het beste model dat Dyson momenteel in hun collectie heeft. Je krijgt er allerlei verschillende opzetstukken bij die je voor elke schoonmaakbehoefte kan gebruiken. De accu gaat ongeveer één uur mee. Voor de meeste mensen zal dit meer dan genoeg zijn om het hele huis schoon te maken.

Lijkt zo’n steelstofzuiger jou wel wat? Kijk dan eens naar ons artikel over de beste steelstofzuiger. Daar zitten ook een aantal betaalbare opties bij.

2. Philips AquaTrio series 9000

Philips AquaTrio 9000
Philips AquaTrio 9000
Klik voor beste prijs

De Philips AquaTrio series 9000 is ook een zeer dure stofzuiger. Het is echter meer dan puur en alleen een stofzuiger. Het is namelijk een soort 2-in-1 model. Je kunt er zowel mee stofzuigen als dweilen. Er zit een ‘boenfunctie’ op, waarmee je jouw vloer diep kunt reinigen. Dit maakt het een bijzonder apparaat dat zich zeker met deze toepassing zeker onderscheidt van andere stofzuigers.

3. Miele Blizzard CX1 Comfort PowerLine Obsidiaanzwart

Miele Blizzard CX1
Miele Blizzard CX1
Klik voor beste prijs

Er zijn een heleboel steelstofzuigers die ontzettend duur zijn. Dit heeft te maken met het feit dat steelstofzuigers allemaal op accu werken. Deze machines zijn over het algemeen een stuk duurder ten opzichte van traditionele stofzuigers. De Miele Blizzard CX1 is echter een voorbeeld van een zakloze stofzuiger met toch ook een behoorlijk prijskaartje. Hij is namelijk bijna €600 euro. Dit maakt hem alleen betaalbaar voor een kleine groep mensen.

4. iRobot Roomba s9+

iRobot Roomba s9+
iRobot Roomba s9+
Klik voor beste prijs

Als we kijken naar dure robotstofzuigers dan steekt de iRobot Roomba s9+ daar toch wel met kop en schouders bovenuit. Op het moment van schrijven is deze robotstofzuiger bijna €1500 euro. Voor dat geld krijg je wel een robot stofzuiger die jouw hele huis volautomatisch schoonhoudt. Hij brengt eerst je hele huis in kaart, zodat die efficiënt de verschillende kamers kan stofzuigen. Ook zit er stembediening op. Je kunt dus simpelweg zeggen “ga de slaapkamer stofzuigen” en de robot gaat zijn taak uitvoeren.

Denk je dat zo’n automatische stofzuiger wel iets voor jou is? Dan is het nuttig om eens te kijken bij onze vergelijking met de beste robotstofzuiger. We hebben ontzettend veel verschillende modellen getest. Daar zijn ook een aantal betaalbare opties uit gekomen.

5. Numatic HVX-200 ‘Henry’

Stofzuiger Henry
Stofzuiger Henry
Klik voor beste prijs

Bijna iedereen kent de vrolijke stofzuiger met gezichtje wel. Deze wordt geproduceerd door het stofzuigermerk Numatic. Als we het hebben over een van de duurste stofzuigers met zak, dan komen we uit bij deze Henry. Hij kost bijna €400 euro. Je krijgt daarvoor wel een extreem goede stofzuiger met een lang snoer, hoge zuigkracht en velen accessoires die het stofzuigen aangenaam zullen maken.

Conclusie

In dit artikel heb je een overzicht gezien van zeer dure stofzuigers. We willen graag erbij vermelden dat dit natuurlijk voor het overgrote deel van de consumenten compleet overbodig is om zo’n model aan te schaffen. Ze zijn speciaal gemaakt voor bedrijven of particulieren uit het hoge segment. Neem eens een kijkje bij onze stofzuiger test om achter de beste stofzuigers van dit moment te komen (die wél betaalbaar zijn).