Beste trap stofzuiger

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Stap voor stap op de weg omhoog naar een schone trap! Ontdek in dit artikel onze topselectie van de beste trap stofzuigers die je leven een stuk makkelijker zullen maken. Ook zullen we kijken naar een aantal belangrijke factoren waarop je moet letten voordat je een stofzuiger voor je trap aanschaft. Uit onze test is in ieder geval gekomen dat ze makkelijk hanteerbaar moeten zijn. Hieronder alvast onze top 3:

Onze Trap stofzuiger top keuzes
BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW - Beste getest

Deze Black & Decker trapstofzuiger is de beste die we getest hebben. Vooral voor trappen met een loper of tapijtbekleding.

Zedar S300 - Beste budgetoptie

Heb je een 'simpele' houten trap, dan zal deze Zedar meer dan genoeg zijn om je trap te stofzuigen (en dat voor een prikkie).

Dyson V8 Absolute - Ingebouwde kruimeldief

De Dyson V8 kan een goede optie zijn als je graag een steelstofzuiger wil met een ingebouwde kruimeldief. Twee vliegen in één klap.

Onze top 10 aanbevelingen voor trap stofzuigers

Hieronder hebben we onze top 10 aanbevelingen opgenomen. We hebben in onze test en selectie met verschillende toepassingen en kenmerken rekening gehouden. Zo zit er voor iedereen een geschikte stofzuiger tussen. Vergelijk de specificaties om de beste stofzuiger voor jou te vinden.

1
BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW
Beste getest
BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW
2
Zedar S300
Beste budgetoptie
Zedar S300
3
Dyson V8 Absolute
Ingebouwde kruimeldief
Dyson V8 Absolute
4
JAP Tornado S3
Met 5 kopstukken
JAP Tornado S3
5
Princess Turbo Tiger
Beste met snoer
Princess Turbo Tiger
6
Shark WV200EU
Stille trap stofzuiger
Shark WV200EU
7
BLACK+DECKER PD1420LP-QW
BLACK+DECKER PD1420LP-QW
8
AEG HX6-24IGM
AEG HX6-24IGM
9
MooSoo M4
Groot stofreservoir
MooSoo M4
10
Rowenta X-Touch AC9736
Rowenta X-Touch AC9736

Dit zijn de 5 beste trap stofzuigers van 2024

1. BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW

 • Accuduur: 21 min
 • Volume opvang: 0,7L
 • Gewicht: 1,4kg
 • Geluidsniveau: 72db
 • +17

Wil je jouw trap eens grondig reinigen, dan is deze kruimeldief van Black & Decker de beste trap stofzuiger voor jou. Wij vonden vooral voor trappen met een loper of tapijt, dit model het beste werken. Dit dankzij de gemotoriseerde borstel die je meegeleverd krijgt. Deze is ook in te zetten voor het opzuigen van bijvoorbeeld dierenharen van je banken of voor het stofzuigen van diepliggend vuil uit je tapijt.

Het is voor een trap stofzuiger wel een redelijke zware stofzuiger. Houdt daar dus rekening mee. Ondanks dat die iets groter is dan gemiddeld, vonden we hem nog steeds makkelijk hanteerbaar.

Voordelen
Veelzijdig
Krachtige stofzuiger
Handige accessoires
Nadelen
Prijzig
Aan de zware kant

2. Zedar S300

 • Accuduur: 30 min
 • Volume opvang: 0,5L
 • Gewicht: 0,7kg
 • Geluidsniveau: 70db
 • +5

De Zedar S300 is lichtgewicht stofzuiger voor trappen. Met zijn compacte formaat en veel handige accessoires heb je jouw trap binnen no-time weer schoon. Uiteraard gebruik je hem ook voor de kleine schoonmaakklusjes in huis, zoals het stofzuigen van de eettafel na het ontbijt.

Daarnaast heeft die voor een kruimelzuiger een redelijk lange accuduur. Je kunt er dus best wel even mee stofzuigen voordat je hem weer zal moeten opladen. Genoeg om de trap schoon te maken in ieder geval. De zachte borstel kun je gebruiken als je een een trap van hout hebt om krassen te voorkomen. Kortom; het is een geweldige optie als je gemakkelijk trappen wil schoonmaken.

Voordelen
Lichtgewicht
Ook voor huishoudelijke taken
Ook voor vloeistoffen
Nadelen
Geen

3. Dyson V8 Absolute

 • Accuduur: 45 min
 • Volume opvang: 0,5L
 • Gewicht: 1,3kg
 • Geluidsniveau: 75db

De Dyson V8 is een draadloze steelstofzuiger. Hij is dus niet per se direct voor je trap te gebruiken. Hij komt echter met een geïntegreerde kruimeldief. Je kan dus met deze Dyson zowel harde vloeren als trappen stofzuigen. Dit maakt hem erg veelzijdig. Dankzij de accessoires is die inzetbaar voor elke type vloer. Dit maakt het een fantastische optie als je oude stofzuiger aan vervanging toe was. Hij heeft een zeer sterke zuigkracht waarmee je de trap kan voorzien van een grondige reiniging. Ook heeft die natuurlijk een langere accuduur vergeleken met andere trap stofzuigers uit deze lijst. Het enige nadeel is dat die wellicht wat zwaarder is vergeleken de rest.

Voordelen
Veelzijdig
Hoge prestaties
Ingebouwde kruimelzuiger
Nadelen
Duur
Aan de zware kant

4. JAP Tornado S3

 • Accuduur: 30 min
 • Volume opvang: 0,5L
 • Gewicht: 0,8kg
 • Geluidsniveau: 68db
 • +8

Opzoek naar een alleskunner waar geen stof of vuil tegenop kan? Dan is dit een goede stofzuiger voor jou. De zuigkracht ligt iets hoger dan de Zedar die we eerder getest hadden. Daarom is die net wat geschikter om trappen schoon te maken. Daarnaast krijg je er veel accessoires bij, waardoor je voor elke schoonmaakklus het juiste opzetstuk hebt.

Voordelen
Veel opzetstukken
Krachtige zuigkracht
Compact en wendbaar
Nadelen
Gebonden aan de accuduur

5. Princess Turbo Tiger

 • Accuduur: N.v.t.
 • Volume opvang: 0,5L
 • Gewicht: 1,8kg
 • Geluidsniveau: 70db
 • +11

Tot slot hebben we nog een model met snoer. Het grote voordeel hiervan is dat je niet gebonden bent aan de accuduur. Je kan hem daarom ook prima in de auto, camper of caravan gebruiken. Het nadeel is echter dat je een lang snoer of verlengsnoer nodig hebt.

Voordelen
Zolang stofzuigen als je wil
Flexibele slang
Nadelen
Hanessen met snoer

Trap stofzuiger kopen: waar moet je op letten?

Voordat je een goede keuze voor een trap stofzuiger kan maken, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de belangrijkste factoren die van invloed kunnen zijn op je koopkeuze. Door op deze factoren te letten, ben je er zeker van dat je de beste trap stofzuiger koopt die past bij jouw wensen en behoeften zonder te veel geld uit te geven. Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten:

 • Compact en wendbaarheid: Een goede trap stofzuiger moet natuurlijk klein en wendbaar zijn. Je moet de treden gemakkelijk kunnen stofzuigen zonder moeite.
 • Gewicht: Uiteraard is het ook van belang dat de trapstofzuiger niet te veel weegt. Deze moet licht genoeg zijn om ten minste 10 tot 15 minuten achter elkaar te kunnen stofzuigen.
 • Snoer of draadloze stofzuiger: Dit is een belangrijke overweging. Het grote voordeel van draadloze stofzuigers is dat je geniet van optimale bewegingsvrijheid, maar je bent wel gebonden aan de accuduur. Koop je een trap stofzuiger met snoer, dan moet je ook een verlengkabel (of haspel) regelen. Je kan er dan wel zo lang over doen als je maar wilt.
 • Accuduur: In het geval van een draadloze stofzuiger, moet je ook kijken naar de accuduur. Deze moet natuurlijk genoeg zijn om één of twee trappen te stofzuigen.
 • Accessoires: Voor een houten trap zal je geen enkele accessoire nodig hebben. De zuigkracht zal sterk genoeg zijn om ook vuil en stof uit de kieren te kunnen stofzuigen. Heb je echter tapijt of een loper, dan kan een gemotoriseerde borstel fijn zijn voor een diepe reiniging van het diepliggend vuil.

Veelgestelde vragen over stofzuigers voor trappen

1. Welk type stofzuiger is het beste voor trappen?

Er zijn verschillende typen stofzuigers die je kan inzetten voor het schoonmaken van je trap. In onze ervaring en testen zijn dit de 3 beste opties:

Het is wel belangrijk bij draadloze stofzuigers voor trappen dat ze met een geïntegreerde kruimeldief komen. Anders heb je er niks aan. Een kleine stofzuiger is gemakkelijk de trap op te dragen dankzij zijn lichte gewicht. Kruimeldieven zijn vaak de beste keuze, omdat ze zeer klein, compact en lichtgewicht stofzuigers zijn. Ze zijn speciaal ontworpen voor de kleine schoonmaakklusjes.

2. Welke accessoires zijn het beste voor trap stofzuigers?

Als je hoogpolig tapijt, vloerkleed of lopers op je trap hebt, dan kan een turboborstel fijn zijn. Dankzij de ronddraaiende borstels kan je namelijk gemakkelijk diepliggend vuil opzuigen. Een normaal opzetstuk met lange haren is ook fijn om de trap niet te beschadigen en krassen te voorkomen.

3. Moet een trap stofzuiger een krachtige zuigkracht hebben?

Voor een trap heb je niet per se een zeer krachtige zuigkracht nodig. Als je de stofzuiger wil gebruiken voor andere klusjes, dan kan de zuigkracht wel een belangrijke factor spelen. Bedenk dus goed van tevoren waar je de trap stofzuiger allemaal voor wil gebruiken.

4. Kan je een gewone stofzuiger gebruiken om de trap te stofzuigen?

Je kan ook zeker traditionele stofzuigers gebruiken voor het stofzuigen van de trap. Het probleem is echter vaak dat deze zwaar, lomp en groot zijn. Hierdoor is het vaak niet de meest handige keuze. Zeker als je wat ouder of slechter ter been bent, kun je veel beter een speciale trap stofzuiger aanschaffen. Dit maakt het stofzuigen van de trap een stuk gemakkelijker.

5. Hoelang gaat een trap stofzuiger mee?

Het hangt van verschillende factoren af hoelang een trap stofzuiger meegaat. Over het algemeen gaan ze wel een aantal jaar mee, mits je hem goed onderhoud. Dat betekent onder andere dat je de stofbak na elke beurt moet legen en even moet schoonmaken.