Sauber stofzuiger kopen? Dit zijn de beste modellen

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Overweeg je om een Sauber stofzuiger te kopen? Dan is het noodzakelijk om eerst te zoeken naar de beste modellen van dit moment. Gelukkig hebben wij deze zoektocht voor jou wat makkelijker gemaakt door verschillende Sauber stofzuigers te testen. In dit artikel lees je er meer over.

Onze Sauber stofzuiger top keuzes
Sauber VCE-108278.4 - Beste Sauber stofzuiger

Dit is de algehele beste stofzuiger van Sauber. Het is een stofzuiger zonder zak met goede schoonmaakprestaties en een degelijke zuigkracht.

Sauber V60 - Beste koop

Dit is de beste koop stofzuiger van Sauber. Het is een van de goedkoopste stofzuigers met zak op de markt. Goede budgetvriendelijke optie dus.

Sauber V55 Steelstofzuiger - Beste steelstofzuiger

Een mooi instapmodel voor een steelstofzuiger die niet al te veel geld kost. De prestaties zijn redelijk goed, maar het is meer een stofzuiger voor erbij.

Dit zijn de 4 beste Sauber stofzuigers

1
Sauber VCE-108278.4
Beste Sauber stofzuiger
Sauber VCE-108278.4
2
Sauber V60
Beste koop
Sauber V60
3
Sauber V55 Steelstofzuiger
Beste steelstofzuiger
Sauber V55 Steelstofzuiger
4
Sauber A10 Aszuiger
Sauber A10 Aszuiger

De 3 beste Sauber stofzuigers uitgelicht

Hieronder kijken we wat nader naar de 3 beste Sauber stofzuigers van dit moment.

1. Sauber VCE-108278.4

 • Type: Zonder zak
 • Zuigkracht: Zeer goed
 • Geluidsniveau: 78db
 • Snoerlengte: 4.5 meter
 • +4

Deze compacte zakloze stofzuiger van Sauber heeft een stofreservoir van 2 liter. Hij heeft een redelijk hoog vermogen (900 watt), waardoor het een stofzuiger is met een zeer goede zuigkracht. Het enige minpuntje is dat het snoer wat aan de korte kant is. Hierdoor loop je het risico dat je wat vaker van stopcontact moet wisselen.

Voordelen
Sterke zuigkracht
Hoog vermogen
Nadelen
Kort snoer

2. Sauber V60

 • Type: Zonder zak
 • Zuigkracht: Goed
 • Geluidsniveau: 78db
 • Snoerlengte: 7 meter
 • +2

Deze goedkope Sauber stofzuiger heeft een stofreservoir van maar liefst 3 liter. Hierdoor kun je dus meer stof kwijt in deze stofzuiger voor minder geld. Bovendien heb je geen stofzuigerzakken meer nodig, omdat het een zakloze stofzuiger betreft. Ook is de kabel bij dit model gelukkig wat langer. Dat is fijn, omdat je dan moeiteloos bij alle hoeken in de kamer kan komen. Het vermogen van de stofzuiger kun je overigens zelf instellen.

Hij heeft wel een wat lager vermogen ten opzichte van andere Sauber stofzuigers. Namelijk 600 watt vergeleken met 900 watt.

Voordelen
Groot stofreservoir
Lang snoer
Budgetvriendelijk
Nadelen
Stofreservoir legen kan veel stof opwerpen

3. Sauber V55 Steelstofzuiger

 • Type: Steelstofzuiger
 • Zuigkracht: Goed
 • Geluidsniveau: 71db
 • Snoerlengte: n.v.t.

Tot slot heeft Sauber ook nog een steelstofzuiger op de markt uitgebracht. Het is een goed instapmodel voor als je niet al te veel geld wil uitgeven aan een steelstofzuiger. Wel vinden wij het meer een stofzuiger voor erbij dan dat je hem echt gaat gebruiken als vervanging van je huidige stofzuiger.

Tóch vinden wij dit de beste steelstofzuiger van Sauber momenteel. Wat vooral fijn is, is dat die niet heel luidruchtig is. Dit is namelijk een bekend probleem van steelstofzuigers. Het geluidsniveau zit slechts op 71 db.

Voordelen
Geen snoer
Goede prijs
Erg stil
Nadelen
Niet als vervanging te gebruiken

Sauber stofzuiger koopgids

Dit zijn enkele belangrijke factoren waarop je moet letten bij Sauber stofzuigers:

 • Stofzuiger soort: Net als veel andere producenten van stofzuigers, heeft ook Sauber verschillende ‘typen’ stofzuigers op de markt. Denk aan stofzuigers zonder zak, steelstofzuigers en zelfs as stofzuigers. Bedenk goed welke soort stofzuiger jij nodig hebt.
 • Accessoires: Niet elke stofzuiger wordt geleverd met de benodigde accessoires. Zo hebben veel mensen bijvoorbeeld een kierenzuigmond nodig om bij de hoekjes te komen. Bekijk van tevoren even goed wat er allemaal in de doos wordt meegeleverd.