Makita stofzuiger kopen? Dit zijn de beste modellen

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Makita is bij velen bekend als een van de betere merken voor onder andere boormachines en andere bouw-gerelateerde elektronische apparaten. Maar ze zijn ook producent van huishoudelijke apparaten zoals stofzuigers. In dit artikel kijken we naar een aantal Makita stofzuigers, de voor- en nadelen en wat de beste modellen van dit moment zijn.

Onze Makita stofzuiger top keuzes
Makita VC2512L - Beste Makita stofzuiger

Momenteel de beste 'traditionele' Makita stofzuiger. Een krachtige zakstofzuiger met een ruime inhoud. Te gebruiken voor zowel droog als nat afval.

Makita DCL182ZB - Steelstofzuiger

Een instapmodel steelstofzuiger van Makita. Het fijne is dat als je al een accu van Makita hebt, dat je deze gewoon kunt gebruiken voor deze stofzuiger.

Makita DCL184Z - Autostofzuiger

Een handige (accu) autostofzuiger. Dankzij de ergonomische handgreep en wendbare stofzuigerslang, kun je bij de moeilijkste hoekjes komen.

Dit zijn de 5 beste Makita stofzuigers

Makita maakt verschillende ‘soorten’ stofzuigers. Zo hebben ze bijvoorbeeld een stofzuiger die je voor zowel nat als droog vuil kan gebruiken, verschillende steelstofzuigers en zelfs autostofzuigers. Hieronder vind je de beste Makita stofzuigers in één overzicht.

1
Makita VC2512L
Beste Makita stofzuiger
Makita VC2512L
2
Makita DCL182ZB
Steelstofzuiger
Makita DCL182ZB
3
Makita DCL184Z
Autostofzuiger
Makita DCL184Z
4
Makita DCL180Z
Makita DCL180Z
5
Makita Alleszuiger VC3011L
Makita Alleszuiger VC3011L

De 3 beste Makita stofzuigers uitgelicht

Zoals je ziet produceert Makita verschillende stofzuigers. Hieronder hebben we 3 van deze stofzuigers nog eens wat verder onderzocht en uitgelicht. Het zijn allemaal goede opties, maar ze hebben wel verschillende toepassingen waarvoor ze gebruikt kunnen worden.

1. Makita VC2512L

 • Type: Met zak
 • Zuigkracht: Zeer goed
 • Capaciteit: 25 liter
 • Geluidsniveau: 64db
 • Snoerlengte: 8 meter

Als we het hebben over de beste stofzuiger van Makita, dan komen we uit bij dit model. Alhoewel het niet per se een stofzuiger is die consumenten zullen gebruiken, is het wel een zeer handig apparaat. Zo kun je er zowel droog als nat vuil mee opzuigen. Hij heeft een redelijk grote capaciteit van maar liefst 25 liter, waardoor je redelijk wat vuil kunt opzuigen voordat het reservoir vol zit.

Voordelen
Voor droog en nat afval
Grote capaciteit
Nadelen
Niet geschikt voor consumenten

2. Makita DCL182ZB

 • Type: Steelstofzuiger
 • Capaciteit: 0.5 liter
 • Geluidsniveau: 71db
 • Snoerlengte: n.v.t.
 • +7

Naar onze mening is dit de beste steelstofzuiger van Makita. Voor deze prijs vind je eigenlijk geen vergelijkbare steelstofzuiger. Dat komt omdat de stofzuiger zonder accu geleverd wordt. Voor de mensen die thuis dus al bijvoorbeeld een boormachine of ander accu-apparatuur van hetzelfde accu-platform hebben, kunnen simpelweg deze accu’s gebruiken. Daarom is de stofzuiger zo goedkoop. Als je niet over een Makita accu beschikt, dan zal je deze er apart bij moeten kopen.

Wij vinden het een perfecte toevoeging aan je schoonmaakarsenaal. We vinden niet dat het als vervanging van je huidige stofzuiger kan dienen, maar het is wel een handige toevoeging voor de kleine schoonmaakklus.

Voordelen
Zeer goedkoop
Redelijk stil
Nadelen
Geen HEPA-filter

3. Makita DCL184Z

 • Type: Autostofzuiger
 • Capaciteit: 0.5 liter
 • Geluidsniveau: 68db
 • Snoerlengte: n.v.t.
 • +7

Ook heeft Makita deze handige autostofzuiger. Het is een zeer lichtgewicht stofzuiger van slechts 2,2 kilo. Dat maakt hem gemakkelijk te hanteren. Daarvoor kun je ook de ergonomische handgreep gebruiken. De zuigkracht kun je daarnaast zelf instellen in 3 verschillende standen. Zo kun je ook hardnekkig vuil uit je automatten bijvoorbeeld verwijderen. Hiervoor wordt overigens ook een speciale matzuigmond meegeleverd die je kan gebruiken.

Net als bij de steelstofzuiger gebruik je hier opnieuw een accu van het 18V accu platform van Makita. Veel mensen zullen al zo’n accu in huis hebben.

Voordelen
Goedkoop als je al over een accu beschikt
Goede zuigkracht
Compacte stofzuiger
Nadelen
Je bent gebonden aan de accuduur

Makita stofzuiger koopgids

Zoals je hebt kunnen lezen is Makita producent van veel verschillende soorten stofzuigers. En natuurlijk maken ze nog veel meer (huishoudelijke) elektronische apparaten, waaronder bijvoorbeeld boormachines, grasmaaiers en kettingzagen. Het is een zeer bekend merk in Nederland en ze leveren altijd kwaliteit producten. Het grote voordeel om al je gereedschap van één merk aan te schaffen, is dat de accu’s bijna altijd te gebruiken zijn voor ander accu-gereedschap van hetzelfde merk. Zo ook bij Makita. Dit kan je op de lange termijn flink wat geld besparen. De accu’s zijn namelijk veruit het duurst aan accu-gereedschap.