Hoeveel watt heeft een Dyson? [Alle modellen]

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Bewerkt door: Maud Hendriks
Hoeveel watt heeft een Dyson? [Alle modellen]

Als je aan het twijfelen bent om een Dyson stofzuiger aan te schaffen, dan kan de hoeveelheid wattage wel eens doorslaggevend zijn. Dit geeft enigszins inzicht in de elektriciteitskosten, maar ook hoe sterk de zuigkracht van het apparaat is. In dit artikel hebben we alle Dyson stofzuigers op een rijtje gezet inclusief de bijbehorende hoeveelheid watt.

Wat wordt bedoeld met Air Watts?

Naast het ‘normale’ wattage, wordt de meeteenheid Air Watts (AW) gebruikt om de zuigkracht van een stofzuiger aan te geven. Zo zegt het iets over de kracht van de motor maar ook over de efficiëntie van de luchtstroom die door de stofzuiger gegenereerd wordt.

Een hoger aantal Air Watts geeft over het algemeen aan dat de stofzuiger krachtiger is. Dit maakt het makkelijker om diepliggend en hardnekkig vuil en stof op te zuigen. Vooral op tapijten en vloerkleden kan dit de moeite waard zijn om naar te kijken als deze veel in je huis liggen.

Dyson steelstofzuigers wattage per model

Model:Air Watts (AW):Vermogen watt (W):
V15240AW660W
V12150AW545W
V11185AW545W
V10150AW525W
V8115AW400W

Dit zijn momenteel alle Dyson steelstofzuigers.

Dyson sledestofzuigers wattage per model

Dyson gebruikt de term ‘Air Watts’ alleen om de hoeveelheid zuigkracht aan te geven voor hun steelstofzuigers, omdat deze van andere technologieën gebruik maken dan een standaard sledestofzuiger. Hieronder staat de hoeveelheid watt van de Dyson sledestofzuigers:

Model:Vermogen watt (W):
Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2700W
Dyson Cinetic Big ball Multi floor 2700W
Dyson Big Ball Parquet 2600W
Dyson Big Ball Multi floor 2600W

Dyson robotstofzuiger wattage

Dyson heeft momenteel één robotstofzuiger op de markt, namelijk de Dyson 360 Heurist. Deze heeft een maximaal zuigvermogen van 195 watt, waardoor jouw vloeren en tapijten grondig gereinigd zullen worden. Het is een goede robotstofzuiger die ook geschikt is om je tapijt of vloerkleed te stofzuigen.