Nilfisk stofzuiger kopen? Dit zijn de beste modellen

Auteur Teun van Veen
Geschreven door: Teun van Veen
Auteur Maud Hendriks
Beoordeeld door: Maud Hendriks

Nilfisk staat bekend als kwalitatief goed merk als het aankomt op stofzuigers. Ze makken allerlei verschillende soorten stofzuigers, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel zochten we uit wat de beste Nilfisk stofzuigers zijn van dit moment. Ontdek de resultaten van ons onderzoek in dit artikel.

Onze Nilfisk stofzuiger top keuzes
Nilfisk One Allergy - Beste Nilfisk stofzuiger

Deze stofzuiger met zak van Nilfisk is naar onze mening de beste die momenteel te verkrijgen is. Hij is compact, gemakkelijk op te bergen en heeft goede zuigprestaties.

Nilfisk Thor - Grootste stofreservoir

Deze Nilfisk stofzuiger heeft een zeer groot stofreservoir, waardoor die het beste tot zijn recht komt in kantoren, winkels of horecagelegenheden. Topkeuze.

Nilfisk VP300 - Beste voor allergieën

Deze Nilfisk is uitgerust met HEPA-filter, waardoor het een stofzuiger is die geschikt is voor mensen met een stofallergie of gevoeligheid voor huisstofmijt.

Dit zijn de 6 beste Nilfisk stofzuigers

Nilfisk heeft redelijk wat stofzuigers in het assortiment zitten. Toch kunne er maar een paar de beste zijn. Dit zijn naar onze deskundige mening de beste Nilfisk stofzuigers:

1
Nilfisk One Allergy
Beste Nilfisk stofzuiger
Nilfisk One Allergy
2
Nilfisk Thor
Grootste stofreservoir
Nilfisk Thor
3
Nilfisk VP300
Beste voor allergieën
Nilfisk VP300
4
Nilfisk Bravo SR10P07A1
Nilfisk Bravo SR10P07A1
5
Nilfisk Meteor Comfort
Nilfisk Meteor Comfort
6
Nilfisk Select Allergy
Nilfisk Select Allergy

De 3 beste Nilfisk stofzuigers uitgelicht

Hieronder gaan we wat dieper kijken naar de beste Nilfisk stofzuigers van dit moment. We hebben ze vergeleken op verschillende belangrijke factoren, zoals type, zuigkracht en geluidsniveau.

1. Nilfisk One Allergy

 • Type: Met zak
 • Zuigkracht: Zeer goed
 • Geluidsniveau: 77db
 • Snoerlengte: 8m
 • +2

Deze Nilfisk stofzuiger is ontworpen voor het moderne huishouden. Hij is zeer compact, waardoor die gemakkelijk op te bergen is. Het feit dat die klein is betekent overigens niet dat die een verminderde zuigkracht heeft. Het is namelijk ook nog eens een vrij krachtige stofzuiger met hoge wendbaarheid en een goede luchtfiltratie dankzij het HEPA-filter.

Wat tot slot nog uniek is aan deze specifieke stofzuiger, is dat die een zeer grote actieradius heeft van maar liefst 11 meter. Dit zie je niet veel terug bij stofzuigers in deze prijsklasse. Het voordeel hiervan is dat je niet onophoudelijk hoeft te wisselen van stopcontact.

Voordelen
Efficiënte opberging
Scherpe prijs
Grote actieradius
Nadelen
Geen

2. Nilfisk Thor

 • Type: Met zak
 • Zuigkracht: Zeer goed
 • Geluidsniveau: 68db
 • Snoerlengte: 10m

Dankzij de zeer lange snoerlengte en een stofreservoir van maar liefst 8 liter, is dit dé stofzuiger om te gebruiken voor grote vloeroppervlakten. Denk bijvoorbeeld aan scholen, kantoren of horecagelegenheden. Het is een doordachte stofzuiger met een goede gebruiksvriendelijkheid.

Ondanks dat die een groot stofreservoir heeft, is het niet een erg zware stofzuiger. Hij weegt ‘slechts’ 5.2kg. Dat is vrij gemiddeld voor een stofzuiger met zak.

Voordelen
Ruime actieradius
Zeer grote capaciteit
Nadelen
Het lange snoer kan in de war raken

3. Nilfisk VP300

 • Type: Met zak
 • Zuigkracht: Zeer goed
 • Geluidsniveau: 67db
 • Snoerlengte: 15m

Tot slot hebben we nog deze VP300 Nilfisk stofzuiger. Ook dit is een betrouwbaar model met een zeer grote actieradius. Wat daarnaast nog erg fijn is, is het feit dat die niet veel geluid produceert. Hij kan niet worden aangemerkt als 'stille stofzuiger', maar het is een goed geluidsniveau waar je geen last van zal hebben.

Dankzij het HEPA-filter is de stofzuiger ook prima te gebruiken voor mensen met allergieën. Dit filter zorgt ervoor dat 99,95% van alle stofdeeltjes gefilterd wordt, zodat er geen fijnstof in de lucht terecht komt.

Voordelen
Redelijk stil
Groot snoer
Nadelen
Minder geschikt voor een doorsnee huishouden

3 dingen waarop je moet letten bij Nilfisk stofzuigers

Er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten waarop je dient te letten voordat je een Nilfisk stofzuiger aanschaft. Door op deze factoren te letten kun je een stofzuiger kopen die goed bij jou en jouw huishouden past. Dit zijn enkele belangrijke aandachtspunten:

 • Type stofzuiger: Nilfisk maakt zowel stofzuigers voor particulieren als voor kantoren. Met name de stofzuigers met een zeer grote actieradius zijn handig voor het stofzuigen van grote vloeroppervlakte (zoals kantoren), omdat je dat niet van stopcontact hoeft te wisselen. Bekijk goed welke jij nodig hebt.
 • Geluidsniveau: Het geluidsniveau kan sterk verschillen tussen de stofzuigers. Zo zit de een op een geluidsniveau van 77db en de ander op 67db. 77db merken wij al aan als een vrij luidruchtige stofzuiger terwijl 67db te vergelijken is met 2 pratende mensen.
 • Prijs: Natuurlijk wil je de stofzuiger met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Kijk daarom ook goed naar de prijs van de verschillende stofzuigers. Een ‘gewone’ Nilfisk stofzuiger is vaak het goedkoopst en levert alsnog voldoende zuigprestaties voor veruit de meeste huishoudens.

Het merk Nilfisk

Nilfisk is een Deens merk dat al meer dan 100 jaar bestaat. Nilfisk biedt een uitgebreid assortiment van premium consumentenreinigingsproducten, waaronder hogedrukreinigers, nat- en droogstofzuigers en stofzuigers. Ook hebben ze professioneel reinigingsapparatuur.